A csúcsterhelés időszaka

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 342 másodperc.

A 2023/2024-es téli felkészülés hatodik hete a csúcsterhelés időszaka első csapatunk számára. Napi két intenzív tréninggel, valamint egy felkészülési mérkőzéssel abszolváljuk a legaktívabb időszakot. A jövő héten már főképp frissítés és az utolsó időszakban pedig már bajnoki ritmusra váltunk, hiszen 2024. március 3-án megkezdődik a bajnokság tavaszi időszaka. Az elvégzett munkáról és a csapatról Csató Sándor vezetőedzőnket kérdeztük.

Csató Sándor

– Légy szíves értékeld a felkészülési időszak eddigi szakaszát!

– Ezen a héten a csúcsterhelés időszakában vagyunk, napi két edzés, videózások és erőnléti programok is színesítik a programot, tehát nem tétlenkedünk, ahogy eddig sem tettük. Szeretnénk olyan szintre kerülni a rajtig, hogy erőnléti gondjaink egyáltalán ne legyenek, játékban pedig sikerüljön úgy feljavulnunk, hogy ne legyen kétsége senkinek, hogy miért tudunk megnyerni egy-egy mérkőzést?! Többször megkaptuk, hogy csak azért tudtunk győzni, mert jobb volt az erőnlétünk. Bár a győzelmeket nem kell magyarázni, szeretnénk ezen olyan formában változtatni, hogy nagy biztonsággal, akár a mutatott játékunk is biztosíték legyen a győzelemre! Az eddig betervezett munkát maradéktalanul elvégeztük, abszolút elégedett vagyok a srácok hozzáállásával, kivétel nélkül mindenki teljes erőbedobással dolgozott, aminek érzéseim szerint meg is lesz az eredménye. Sérültjeink is jó úton járnak, már szinte mindenki közösen tréningezik és ha minden jól alakul, akkor a bajnoki rajtra bevethető állapotba kerülhetnek ők is.

– Történtek a keretben változások, kérlek számolj be ezekről!

– A távozók miatt is muszáj volt igazolnunk, de ettől függetlenül is szándékunkban állt bizonyos posztokra erősíteni. Vannak olyanok, akik maguk szerettek volna eligazolni, de olyanok is, akiket mi szerettünk volna, tehát a pótlásukról gondoskodnunk kellett. Amint azt már korábban is elmondtam, minden csapatrészben szeretnénk fenntartani az egészséges versenyt és talán most már eljutunk majd arra a szintre, hogy ezt meg is tudjuk valósítani, hiszen mindenkinek megfelelő versenyhelyzetet tudunk teremteni. Az átigazolási időszak is most zárul, így elképzelhető még újabb változás. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy eloszlassam azt a hiedelmet, hogy az igazolások egy, vagy két személy döntésein múlnak. A klubvezetés és a szakmai stáb közösen dönt egy-egy labdarúgó igazolásáról: tehát természetesen nekem is van beleszólásom, de akár Pásztor József szakmai tanácsadónak is, így nyilván a döntések felelősségét is közösen viseljük és ahogy tudom, eddig sem volt ez másképp – mindez tehát egy komplex folyamat végeredménye.

– Az érkező játékosok közül többen is jelentős NB-s tapasztalattal bírnak, hogy sikerült őket Békéscsabára hozni?

– Azt mindenki tudja, hogy télen sokkal nehezebb igazolni, ráadásul nekünk már illik előre is gondolkoznunk. Talán nem szerénytelenség kimondani, hogy a másodosztályra készülünk, ezért minden folyamat ennek a célnak lett alárendelve. Amúgy sem egyszerű bárkit Békéscsabára hozni, mert az átlagosnál talán messzebb vagyunk mindentől és a játéklehetőség mellett azért a labdarúgóknak a családjukat és a magánéletüket is szem előtt kell tartaniuk, tehát érhető ha valaki kétszer is meggondol egy ilyen döntést. Úgy érzem, hogy mindentől függetlenül sikerült nagyon jól igazolnunk, olyan posztokra szereztünk embereket, amelyekre szerettünk volna, úgyhogy bízom benne, hogy erősítések lesznek és be fogják bizonyítani, hogy ide valók!

– Még két hét van hátra a felkészülési időszakból, mit a további tervek?

– Ez a hét a legdurvább a felkészülésünkben, minden nap két edzés, valamint szombaton a Karcagot fogadjuk kétszer hatvanperces edzőmérkőzésen. A következő hét inkább a frissítésről szól majd, lényegesen kevesebb edzés lesz, de hogy szokjuk az utazást is, a Ferencváros második csapatához látogatunk még egy edzőmeccsre. Ezután pedig ráfordulunk az utolsó hétre, amikor már bajnoki ritmusban készülünk.

– Március 3-án folytatódik a bajnokság, mit vársz a Pénzügyőr elleni mérkőzéstől?

– Mindenképpen győzelmet várok és nem csak ettől a meccstől, hanem szeretném, ha egész tavasszal tudnánk folytatni az őszi produktumot! Tizenöt győzelmet összeraktunk, úgyhogy a felkészülés és az eddigi teljesítményünk alapján is minden esély megvan arra, hogy hasonlóan meggyőző játékkal örvendeztessük meg közönségünket és természetesen abban is bízom, hogy gond nélkül odaérünk az osztályozókig, majd fel is jutunk a másodosztályba. Összegezve: az első meccstől kezdve azt várom a csapattól, hogy azt a rengeteg munkát, amit beletettek a felkészülésbe, eredményesen tudják kamatoztatni az éles mérkőzéseken és a sok-sok gyakorlás meghozza majd a várt eredményt!

– Számos olyan mérkőzésetek volt, amelyeken sokkal több helyzetet sikerült kidolgozni, mint amennyit gólra tudtatok váltani. Dolgoztatok a helyzetkihasználáson is?

– Természetesen, sokat gyakoroltuk és fogjuk is még edzéseken. Szerencsére az új érkezők között több gólérzékeny labdarúgó is van, így bízom benne, hogy tavasszal ebben az értelemben is sokat tudunk majd javulni. Az igazolások egyik fő célja egyébként az volt, hogy a támadó szekciót olyan szinten meg tudjuk erősíteni, hogy bármelyik ellenféllel szemben eredményesen tudjunk majd szerepelni.

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.