25. forduló

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 203 másodperc.

Zártkapus meccs, bírócsere, eltiltások, sérülések és hasonló "nyalánkságok" tarkítják a Merkantil Bank NB II Liga következő, 25. fordulóját – amely egyébként már a mai napon megkezdődik, így aztán érdekes és izgalmas történések elé nézünk.

Nem lesz tehát könnyű dolga egyik résztvevőnek sem: a Vasast idegenben zártkapus mérkőzés fosztja meg szurkolóitól, a Békéscsaba utolsó idegenbeli mérkőzését az eredetileg kijelölt spori sérülése miatt, Gyarmati II. Gábor vezeti majd. Az Ajkánál sérülések nehezítik a felkészülést, a Sopronnál hiányzók miatt kell mással pótolni a keretet, a Mezőkövesdet nyomasztja az újabb pontvesztés esélye, a Balmazújváros csapatánál piros lapos eltiltás és sérültek, a Gyirmótnak pedig egyáltalán nem lesz könnyű dolga Cegléden – hiszen a Pest megyei alakulat minden mindegy alapon a kiesés ellen küzd majd és sorolhatnánk még a csapatokat hátráltató körülményeket. Hiába, nemsokára megkezdődik a bajnokság hajrája és szép lassan mindenki a mozgósítható erőforrásai végéhez közeledik.

Ilyen a futball, minden eshetőségre és lehetőségre fel kell készülni. Így aztán a csütörtök délutáni tréningen Zoran Spisljak elsősorban a felállt védekezés elleni megoldásokat erőltette és gyakoroltatta focistáinkkal – hiszen Siófokon gólt, gólokat kell szereznünk. Gyors, egyérintős támadás-vezetések, beadásokkal – ahol a zavaró emberektől függetlenül kellett sikerrel befejezni az akciókat. Kapusaink is megdolgoztak pénzükért, hiszen kaptak hideget-meleget és alig győzték hárítani a záporozó lövéseket. Csapatunk egyébként nyugodtan, higgadtan és jó hangulatban készült. Videózás, taktikai értekezlet, személyes elbeszélgetések is történtek a héten, majd az edzések elemzése után a mester kijelölte az utazó keretet és együttesünk pénteken délelőtt útra is kel.

Amennyiben tehetik, kísérjék el a lilákat – látogassanak el Siófokra és buzdítsák a fiúkat, hogy ezt az igen fontos mérkőzést három ponttal a zsebünkben teljesíthessük!

A Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok mérkőzésről Facebook oldalunkon élő kommentárt, az onlajnok.com portálon pedig eredményjelzést olvashatnak majd.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!