Békéscsaba 1912 Előre – Soproni VSE

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 23. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Soproni VSE

3-0 (1-0)

 

Időpont: 2018. április 11. (szerda) 16:30 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nagy Norbert

Asszisztensek: Kormányos II. Gábor, Pápai Zoltán

Tartalék játékvezető: Dolnegó Bálint

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Birtalan Botond, Gránicz Patrik, Mészáros Márk, Nagy István, Király Patrik, Hursán György, Dlusztus András, Szélpál Norbert, Gyurján Bence. Cserék: Máthé Gábor, Ilyés Tamás,  Urbin Péter, Babinyecz Balázs, Kiss László, Viczián Ádám, Nagy Sándor .
Vezetőedző: Boér Gábor

Sopron: Kunsági Roland, Varga Róbert, Fehér Zoltán, Czingráber Máté, Tóth Martin, Horváth Péter, Bor Dávid Ferenc, Angyal Zsolt Gyula, Harangozó Bence, Szabó Viktor, Hadházi Dávid. Cserék: Molnár Márk, Holzmann Patrik, Batizi-Pócsi Balázs, Fazakas Géza, Koronczai Benjamin, Garda Géza, Kitl Krisztián.
Vezetőedző: Bekő Balázs

Gólszerző: Birtalan Botond (38. és 54. perc), Nagy István (71. perc).

Sárga lap: Zahorán Balázs (17. perc), Angyal Zsolt Gyula (29. perc), Hadházi Dávid (34. perc), Horváth Péter (45. perc), Fehér Zoltán (52. perc), Varga Róbert (78. perc), Viczián Ádám (78. perc), Bor Dávid (89. perc).

Nézőszám: 426

38. perc: Birtalan kapott labdát harminc méterre a soproni kaputól, kicselezett egy védőt, majd 16 méterről ballal laposan a vendégek kapujába lőtt, 1—0.

52. perc: Gyurjánt a soproniak védője Fehér buktatta a tizenhatoson belül, de Birtalan büntetőjét Kunsági lábbal kirúgta.

54. perc: Hursán jól ugratta ki Birtalant, aki a jobböszekötő helyéről, 13 méterről lőtt és a labda a soproni kapuban kötött ki, 2—0.

71. perc: Nagy István 17 méterről a hosszú felső sarokba lőtte a pettyest, 3—0.

A lila-fehéreknél sérülés miatt Lustyik Levente, Szatmári István, Szalai Dániel és Pilán Márkó sem léphetett pályára a szerdai találkozón, amelyet a korábban elmaradt huszonharmadik fordulóból pótoltak a csapatok. A sereghajtó soproniak a télen új vezetőedzővel, Bekő Balázzsal kezdték meg a felkészülést, és hat új játékos is érkezett. Kellemes, igazi futballidőben kezdődött a mérkőzés, amelyen az első negyedórában jobbára mezőnyjáték folyt, a kapuk ritkán kerültek veszélybe.

A folytatásban hazai oldalon Gránicz veszélyeztetett, míg a másik oldalon egy harmincméteres szabadrúgást követően a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A félidő hajrájában megszerezte a vezetést az Előre, Birtalan Botondnak ez volt a tizenhatodik gólja a szezonban. Az első félidőben a csabaiak mezőnyfölényben játszottak, ezt igazolja, hogy hét szögletet is rúgtak.

Fordulás után fölényben maradtak a hazaiak. Az 52. percben tizenegyeshez jutott a Békéscsaba, ami azonban kimaradt, de két perc múlva javított Birtalan Botond, és már a tizenhetedik gólját szerezte az idényben. A második csabai gólt követően magabiztosabbá váltak a hazaiak, a sereghajtó vendégek pedig mintha beletörődtek volna sorsukba. A félidő közepén Nagy István lőtte a házgazdák harmadik gólját. A hajrában is maradt a csabai fölény, de már nem változott az eredmény.

Boér Gábor: – Nagyon nehéz minden mérkőzés a ligában, még egy olyan Sopron ellen is igencsak meg kell küzdeni az eredményért, amely nagyon nehéz helyzetben van. Igen jól, masszívan védekeztek, így feladták a leckét a srácoknak. A csapatban komoly feszültség volt az elmúlt hetek gyengébb teljesítményei miatt, ez szerintem meg is látszott a játékunkon. Nagy akarattal játszottunk, de ez sokszor átment görcsösségbe, ami pedig már nem vezethet eredményre. A félidőben próbáltam őket nyugtatni, hogy maradjon meg az önbizalmuk és próbáljanak meg higgadtabban játszani. Nagyon remélem, hogy ez a viszonylag sima győzelem átszakítja azt a gátat, amelyet magunknak emeltünk és meg tudjuk tartani a harmadik pozíciónkat a bajnokság végéig. Nagyon nehéz lesz, hiszen minden meccsen hatalmas erőforrásokat kell mozgósítani a három pontért és sajnos mi is olyan passzban vagyunk, hogy nem tudunk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Ettől függetlenül fel kell ráznunk magunkat, vissza kell térnünk a sikerek útjára, hiszen ebben a csapatban szerintem sokkal több van.

Bekő Balázs: – Sajnos sok minden hiányzott a pontszerzéshez. Vitán felül áll, hogy a Békéscsaba jobb csapat, mint mi – abszolút megérdemelten nyert. Apró szépséghiba szerintem, hogy az első gól hatméteres les, a második pedig egyméteres les után született. Ettől függetlenül ez a hazaiak érdemeiből semmit sem von le. Egy olyan csapatot, amelyik annyira mélyen van, mint mi és még ilyen dolgok is sújtják, akkor azt még nehezebb feldolgozni, így a második gól után már nem nagyon lehetett bármiben is bízni. Ilyen hátrányt nálunk sokkal jobb csapatok sem biztos, hogy le tudták volna dolgozni, ezért gyakorlatilag megpecsételődött a sorsunk. Nem szeretnék senkivel és semmivel foglalkozni, de ha én elgondolkozom azon, hogy min kellene változtatnom, mik a hibáim, akkor ezt nyugodtan megteheti más is, és értse mindenki úgy, ahogy akarja.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Fotók YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/151307598866512/

line_purple

Print Friendly, PDF & Email