Emelik a tartalékot

Soron kívüli közgyűlést tartott 2016. június 29-én (szerdán), 13 képviselő jelenléte mellett Békéscsaba képviselő-testülete. A városatyák szerdán délután négy előterjesztésről tárgyaltak.

A közgyűlés az év közben jelentkező, előre nem tervezhető feladatokra fedezetet jelölhet meg, amely jelenleg 27 millió forint. A Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. részére a bajnoki évadra a város 7 és fél millió forintot tett félre. Viszont mivel a futball klub a bajnoki szezont már nem az első osztályban játssza, így a testület az összeget az általános tartalékok közé helyezi vissza. A közgyűlés 13 igennel elfogadta az előterjesztést.

Második csapatunk is indulhat

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága 2016. június 24-i ülésén tárgyalás mellőzésével folytatott versenyügyi eljárás során megvizsgálta a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. 2016-2017. évi NB III. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságra benyújtott nevezési dokumentációját.

Az MLSZ Versenybizottsága a 2016-2017. évi NB III. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság Versenykiírásában foglaltak alapján meghozta a 355/2016. ügyiratszámú, 4634/3/2016. iktatószámú határozatot. A Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. 2016-2017. évi NB III. osztályú Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságra benyújtott nevezését elfogadta. Indoklás: Az MLSZ Versenybizottsága megállapította, hogy a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. a 2016-2017. évi NB III. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság Versenykiírásában foglaltaknak elegett tett, ezért nevezését elfogadta.

Jelentkezz fotózásra!

A Békéscsaba 1912 Előre vállalkozó szellemű családok, hölgyek, férfiak és gyermekek jelentkezését várja új image fotójának elkészítéséhez.

Az érdeklődőknek rendelkezniük kell bármilyen régi vagy új típusú Előre mezzel, melyet viselniük szükséges a fotó elkészítése alatt. A fotón körülbelül 15-20 fő szerepel majd, a csapat által kijelölt játékosokkal együtt. A jelentkezők automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy a Békéscsaba 1912 Előre által készített felvételt bármilyen formában, bárhol felhasználhassuk mindenféle korlátozás nélkül. Az akció előre láthatóan egyidőben történik majd a csapat hivatalos fotózásával – az időpont még nem ismert. Az érdeklődések elfogadása beérkezési sorrendben történik, az ehhez kapcsolódó űrlap pontos kitöltésével és beküldésével. Megjelenés: kulturált, ápolt külsővel. A jelentkezőket természetesen értesítjük a részletekről és fenntartjuk az indoklás nélküli szelekció, valamint a változtatás lehetőségét. Amennyiben a létszám a határidő vége előtt betelik, úgy nem tudunk további jelentkezéseket befogadni.

Jelentkezési határidő: 2016. július 1. (péntek) 24:00 óra.

Helyszín: Békéscsaba, Kórház utcai Stadion – centerpálya.

Amennyiben szeretnél az Előre plakátjain, kiadványain szerepelni ne késlekedj – jelentkezz most családoddal, mert együtt erősebbek vagyunk!

line_purple

Jelentkezéshez kattintson ide!

line_purple

Kérdések – válaszok

A 2016/2017-es bajnoki szezon indulása előtt, a Békéscsaba 1912 Előre ismét megrendezi Szurkolói Ankéntját.

A tervezett időpont: 2016. július 26. (kedd) 18:00 óra – bár, ez még változhat a program függvényében. A találkozót ezúttal a Kórház utcai Stadion lelátóján rendezzük majd meg, ezáltal is szeretnénk még közvetlenebbé és interaktívabbá tenni a beszélgetést. Az átgondolt és építő jellegű, előre mutató kérdések-felvetések mindig hasznosnak és innovatívnak bizonyulnak – így ezúttal is lehetőséget biztosítunk, hogy akár név nélkül, előzetesen beküldjék ezeket – vezetőinknek címezve. A legjobb kérdésekre szóban és írásban egyaránt válaszolni fogunk!

Beküldési határidő: 2016. július 24. (vasárnap) 24:00 óra.

Kérdezzen, válaszolunk!

line_purple

Kérdés beküldéséhez kattintson ide!

line_purple

Bajnoki címek az NB II-es U19 és U17-es bajnokságban

A Békéscsabai Labdarúgó Akadémia mind a két ifjúsági korosztályban az első helyen végzett az NB II-es bajnokság Dél-Keleti csoportjában.

U19

Az akadémia csapatai – Marik László szakmai irányításával – többek között az NB III-as Hódmezővásárhely, Gyula, az NB II-es Szeged 2011, és a SZEOL utánpótlás csapatait megelőzve szerezték meg a bajnoki címet.

Erdei Viorel U17-es együttese végig fej-fej mellett haladva a SZEOL csapata előtt ért célba, míg a Láza János által vezetett U19, tekintélyt parancsoló 85 gyűjtött ponttal, 271 gólt szerezve, 16 pontos előnnyel nyerte meg a bajnokságot.

U17

Csapataink adták mindkét korosztályban a gólkirályokat és a góllövő lista második helyezettjeit is. Az U17-ben Zsóri Dániel 54 gólját, klubtársa Árszintye Viktor követte 44-el, az U19-ben Ilyés Tamás 65 találatig jutott, akit Konyecsni Zoltán követ 54 egységgel. A Magyar Labdarúgó Szövetség az utánpótlás bajnokságokat is átszervezte, így a következő szezonban U19, U17 és U16-os csapataink országos, 16 csapatos bajnokságban szerepelnek, ahol többek között a Videoton, Újpest, Diósgyőr, Zalaegerszeg, Pécs, Sopron azonos korosztályai várnak rájuk.

Békéscsabai Labdarúgó Akadémia U19-es csapata: Czinanó Áron, Zsibrita Gergő, Maruntelu Mihai, Zahorán Balázs, Szajkó Dévald, Tóth Gergő, Orovecz Ádám, Bozó András, Onetiu Romeo, Kun László, Serbán Erik, Brkic Adrián, Ilyés Tamás, Malkócs Marcell, Konyecsni Zoltán, Kálmán Szilárd, Pilán Márkó, Kmetykó Kevin, Horváth Dávid, Szőcs Szilárd, Borbély Zsombor, Zsilinszki Martin.

Szakmai igazgató: Marik László, Vezetőedző: Láza János. Gyúrók: Sipka Gábor, Knyihár János.