ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre

zte_150

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 14. forduló

ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre

2-2 (0-0)

Időpont: 2016. október 22. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE Aréna

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Október 6. tér 16.

Játékvezető: Vad II. István

Asszisztensek: Hofbauer Roland, Hima Andrea

Tartalék játékvezető: Böcskei Balázs

ZTE: Szappanos Péter, Deutch Bence, Forgács András, Bobál Gergely, Patvaros Zsolt, Babati Benjamin, Jakab Csaba Dávid, Kretz Bálint, Gottfried Dániel, Villám Balázs, Nagy Tamás. Cserék: Fadgyas Tamás, Hegedűs Tamás Károly, Szakály Attila, Daru Bence, Króner Martin, Sundas Anatolis-Alexis, Ekker Milán.
Vezetőedző: Csató Sándor

Békéscsaba: Ribánszki László, Bagi István, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert, Nascimento de Oliveira Fabio, Bényei Balázs, Viczián Ádám, Nagy István, Pilán Márkó, Birtalan Botond, Urbin Péter. Cserék: Mursits Roland, Szalai Dániel, Gránitz Patrik, Fehér Zsolt, Spitzmüller István, Takács Péter, Tóth Dániel.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

A mérkőzésről Facebook oldalunk vonatkozó Esemény rovatában élőben tudósítunk.

line_purple

Élő tudósítás  Jegyvásárlás  Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1774320546155753/

Információk: ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre

Időpont: 2016. október 22. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE Aréna

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Október 6. tér 16.

line_purple

promo_zte_elore_web

line_purple

Mérkőzés információk:

• Vendég szurkolók a stadion Keleti tribün 1. elnevezésű szektorába válthatnak jegyeket.

• A vendég belépőjegyek ára egységesen 900,- forintba kerül.

• Hölgyeknek, valamint 14 éves kor alatt és 70 év felett a belépés díjtalan, de regisztrációs jegy váltása kötelező.

• A ZTE Arénában kötelező a névre és helyre történő jegyértékesítés.

• A mérkőzésre történő helyszíni jegyvásárláshoz nem kötelező a klubkártya, elegendő a személyazonosításra alkalmas dokumentum bemutatása.

• A mérkőzésre online módon (klubkártyával) is lehetséges a jegyvásárlás:
http://meccsjegy.mlsz.hu/hun/Event/57001425/ZTE-FC—Bekescsaba-1912-Elore

• A stadionban beléptető- és térfigyelő rendszer üzemel.

• A vendég pénztár 16:00 órakor nyit.

line_purple

Biztonsági intézkedések:

• A mérkőzés normál biztonsági fokozatú besorolást kapott, így fokozott hatósági jelenlét nem várható.

line_purple

Megközelítés:

Autóval Budapest felől az M7-es autópályán egészen a Marcali lehajtóig, ezt követően a 76-os föúton haladva a Balatonszentgyörgy, Zalacsány, Nagykapornak, Zalaegerszeg útvonalon, a város elején található felüljáró után, az első közlekedési lámpánál jobbra kanyarodva érhető el a stadion. Tömegközlekedéssel a vasútállomásról az 1-es vagy 10-es számú helyi autóbusszal közelíthető meg a stadion. A távolsági buszpályaudvartól a sportcsarnok irányában, mintegy 5-600 méterre található a pálya.

line_purple

Pályarendszabályok:
http://www.ztefc.hu/palyarendszabalyok.pdf

line_purple

Szurkolói tájékoztató:
http://www.ztefc.hu/index.php?pid=hir&id=3723

Beharangozó: ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre

Születésnapi ajándéknak, vagy akár a klub történelme előtti tisztelgésnek is beillene egy újabb idegenbeli siker – ugyanis 2016. október 22-én (szombaton) ünnepli 104. születésnapját a Békéscsaba 1912 Előre. Az 1912. október 22-én Csabai Munkás Testedző Egyesületként meglakult klub jelenlegi első csapata, napra pontosan 104 évvel később Zalaegerszegen lép pályára, a Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es szezonjának 14. fordulójában.

20161021_03

A két mérkőző fél egyáltalán nem ismeretlen egymás számára, 1995. óta huszonegyedszer találkozunk tétmérkőzésen a Zala megyeiekkel. A számokat vizsgálva az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet – hiszen az utóbbi három évben egyszer sem maradtunk alul (2014. 03. 14. ZTE-Békéscsaba 0-0, 2014. 08. 16. Békéscsaba-ZTE 2-0, 2015. 02. 21. ZTE-Békéscsaba 0-0), sőt a szerzett pontok és gólok tekintetében is mi voltunk a jobbak. Összességében azonban, a ZTE ellen mindössze négyszer sikerült három pont birtokában elhagynunk a pályát, míg ez nekik tíz alkalommal is összejött. A két csapat az utóbbi 21 évben hatszor produkált döntetlen eredményt.

Ellenfelünk a 2016/2017-es másodosztályú szezont már új vezetőedzővel, Csató Sándor irányításával kezdte meg – akinek szinte csak finomhangolásokat kellett végrehajtania a feljutási álmokat dédelgető keretben. Érkezett: Jakab Dávid (MTK), Bobál Gergely (Budapest Honvéd – kölcsönbe), Deutsch Bence (MTK – kölcsönbe), Villám Balázs (Szolnok). Távozott: Városi Viktor. Az előző idényben éppencsak lemaradtak az ezüstérmes pozícióról és rendkívüli hajrát produkálva (az utolsó öt fordulóban egy mérkőzést sem vesztettek el) mindössze négy egységgel maradtak alul a Mezőkövesddel szemben. Így aztán nem babra megy a játék ezúttal sem, annál is inkább mivel mindkét csapat célja az első osztályba kerülés és az egymás elleni eredmények sok mindent előre vetíthetnek a bajnokság végkimenetele szempontjából. A kék-fehérek, csakúgy mint együttesünk 13 lejátszott mérkőzés után, egyaránt 22 ponttal áll a tabellán. A Békéscsaba jelenlegi harmadik helyét a több, 7 megszerzett győzelmének köszönheti, melyből a ZEG eddig "csak" hatot produkált. Az előző fordulóban az Előre is hozta a kötelezőt – egy fával, hazai pályán legyőztük a Vác együttesét, míg vendéglátóink meggyőző fölénnyel, 1-4 arányban abszolválták a nyugat-magyarországi rangadót Sopronban. A pontazonosság és a tabellán való újabb előrelépés lehetősége mindkét együttest nyomaszthatja, de legalább ennyire motivációs tényezőként is szolgálhat.

20161021_04

Színes lapok miatti eltiltások ezúttal nem hátráltatják egyik résztvevő felet sem, viszont ebből a szempontból veszélyeztetett helyzetben van Bényei Balázs és Nagy Tamás is, az eddig összegyűjtött 4-4 sárga cédulájuk miatt. A házi góllövő listákra pillantva különös figyelmet érdemel Babati Benjámin, aki már öt találatnál jár ebben a szezonban, de Daru Bence 3 szerzett gólja sem elhanyagolható tényező. Örvendetes, hogy három játékosunk is megfelelőképpen gólérzékeny formában van – hiszen Bagi, Nagy és Birtalan is egyaránt 3 bajnoki találattal büszkélkedhet.

Zoran Spisljak: – Két fontos mérkőzés és többnapos túra előtt állunk, de számunkra most a következő bajnoki élvez nagyobb prioritást. Látjuk, hogy a Zalaegerszeg is igen jól szerepel a szezonban és már a bajnokság előtt is kiemeltük, hogy ők lehetnek az egyik feljutásra esélyes csapat. Mindenféleképpen szoros és izgalmas mérkőzést várok szombaton, tudjuk milyen erőkből áll ellenfelünk és ezek figyelembe vételével kell nekünk is magunkat mozgósítani. Arra kell törekednünk, hogy a saját játékunkat rá tudjuk kényszeríteni a zalai csapatra és ha ez sikerül, akkor jóval nagyobb esélyünk lehet a három pont megszerzésére. Ezt követően Csákvárra utazunk és ezúttal már remélem, hogy megtörik a jég és sikerül végre ott is győznünk. Már előre gondolva, igyekeztünk kitalálni a taktikát – persze ez még függ a bajnoki mérkőzés eredményétől is. Játékosaim is eltökéltek és úgy érzik, hogy most már ideje lenne túltenni magunkat a csákvári fiaskókon és valahogy megszereznünk az első győzelmünket azon a pályán is. Kupameccsről van szó, így csak a győztes juthat tovább – de a csapat nagyon rá van készülve a dologra és bár nem lesz egyszerű, de bízom a sikerben. A sérültek felépültek, csak Huszárra nem számíthatok és eltiltottunk ezúttal szerencsére nincs.

Csató Sándor: – Nehéz sorozatban vagyunk, hiszen nekünk az egymás utáni Kisvárda, Sopron és Békéscsaba elleni mérkőzések nagyon fontosak. Tudjuk, hogy az Előre rosszul kezdte a bajnokságot, de a kezdeti nehézségek után magukra találtak és szépen gyűjtögetik a pontjaikat – így kemény és hajtós meccsre számítok szombaton. A Sopron ellen valamit sikerült visszahoznunk a Kisvárda elleni vereség után, így ezt a játékot szeretnénk folytatni és természetesen itthon tartani a három pontot. Sérültjeink is vannak: Bedi Bencére és Végh Gáborra továbbra sem számíthatok, eltiltottunk nincs.

20161021_05

A mérkőzés játékvezetője ezúttal Vad II. István lesz, akivel legutóbb a győzelmi sorozatot kiváltó Puskás elleni hazai mérkőzésen találkozhattunk utoljára. Az 1979-ben született spori eddig összesen 941 sárga- és 81 piros cédulát osztott ki. Segítőiként Hofbauer Roland és Hima Andrea, tartalék játékvezetőnek pedig Böcskei Balázs került kijelölésre. Hasznos munkát és jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 14. fordulójában szombaton az összes (10) mérkőzést megrendezik és nem lesz könnyű dolga közvetlen riválisainknak sem, hiszen a Kisvárda Siófokon vendégszerepel, míg a Balmazújváros a meglepetésekre mindig képes Kozármislenyt fogadja, a Nyíregyháza otthon mérkőzik a Puskással, valamint a Soroksár Gyulára, a Szeged 2011 otthonába látogat.

Az előrejelzés szerint Zalaegerszegen szombaton gyengén felhős időjárás, 13 Celsius fok körüli időjárás várható. Csapadék nem valószínű, de ettől függetlenül érdemes jól felöltözni.

A Békéscsaba 1912 utazókerete: Bagi István, Bényei Balázs, Birtalan Botond, Gránicz Patrik, Fehér Zsolt, Juhász György, Kelemen Dávid, Mursits Roland, Nagy István, Nascimento de Oliveira Fabio, Pilán Márkó, Ribánszki László, Spitzmüller István, Szalai Dániel, Szélpál Norbert, Takács Péter, Tóth Dániel, Urbin Péter, Viczián Ádám.

A mérkőzésről élőben jelentkezünk és Facebook oldalunk vonatkozó Esemény rovatában beszámolunk a főbb történésekről.

20161021_01

Mindent összevetve ötnapos túra és nehéz sorozat vár csapatunkra, akik pénteken reggel – a megfelelő felkészülés érdekében – el is utaztak Zalaegerszegre. A szombati mérkőzés után, hazautazás nélkül Csákvár felé veszik az irány, ahol október 25-én (kedden) 17:00 órától a Magyar Kupa 7. fordulójában is helyt kell állniuk.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Békéscsaba 1912 Előre II. – Paksi FC II.

paksi_fc_150

ELMARAD!

NB III. Közép csoport 2016/2017. 12. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Paksi FC II.

?-? (?-?)

A ma délelőtt 11:00 órára tervezett Békéscsaba 1912 Előre II. – Paksi FC II. harmadosztályú labdarúgó mérkőzés ELMARAD! Az előző napok esőzései nagyon megviselték a centerpályát, így a játékvezetők úgy döntöttek, hogy a mai mérkőzést elhalasztják. Az új időpont kijelöléséről később születik döntés. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Időpont: 2016. október 22. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Tamási Patrik

Asszisztensek: Temleitner Krisztián, Csóra Szabolcs

A mérkőzés megtekintése ingyenes!

line_purple

Mai ellenfelünk 11 lejátszott forduló után, 4 győzelemmel, 3 döntetlennel, 4 vereséggel és 15 bajnoki ponttal a tabella 10. helyét foglalja el. Az előző fordulóban, 3-5 arányú győzelmet arattak a Dabas-Gyón otthonában, míg a Békéscsabának nem sikerült pontot elhoznia Mórahalomról.

A harmadosztályú bajnokság közép-csoportjának 12. fordulójában tegnap már lejátszottak egy mérkőzést, a Dunaújváros – Dabas-Gyón FC meccs végeredménye 1-1 lett.

A mai napon még hét NB 3-as meccset rendeznek. A Pénzügyőr – Szekszárd meccs 14:00 órától, a Szigetszentmiklós – Ferencváros, a Méhkerék – Komló, a Hódmezővásárhely – Szentlőrinc, a Dunaharaszti – Gyula, a Dabas – Budafok, valamint a Pécs – Mórahalom mérkőzések pedig 14 óra 30 perctől kerülnek lebonyolításra.

Szenti Zoltán: – Vendégeink hozzánk hasonló cipőben járnak, hiszen teljesítményük és eredményeik nagyban függnek attól, hogy az első csapattól kiket kapnak vissza. Mindkét együttesnél forduló lesz, de úgy tudom négy játékos vissza tud játszani nálunk. Sajnos a sérültjeink száma tovább emelkedett, hiszen Kmetykó, Láza és Oláh is betegséggel küzd – de ettől függetlenül bízom benne, hogy az első csapattól érkező segítséggel előrébb leszünk és megkezdjük a pontok gyűjtését hazai pályán.

line_purple

plakat_elore_paks_20161022_nb3_web

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/984280918367274/

 

Szőrnyű baleset

A Mezőberényi Football Club négy női labdarúgója szőrnyű autóbalesetet szenvedett 2016. október 21-én (pénteken) a Kamutot a 44-essel összekötő úton, amikor személygépkocsijuk fának ütközött. Információink szerint a Mezőberény FC – Cigánd SE bajnoki labdarúgó mérkőzésről tartottak hazafelé, melyet 12:00 órás kezdési időponttal rendeztek meg. A sérültek közül egy hölgy állapota életveszélyes, őt mentőhelikopterrel Szegedre szállították. A balesetet szenvedett labdarúgók közül többen, korábban a Békéscsaba 1912 Előre színeiben játszottak. 

A Békéscsaba 1912 Előre együtt érez a sérültek családjaival, mihamarabbi felépülést és gyógyulást kívánunk!