Tabella, menetrend, naptár

Edzés időpontok – NB2

Látogatóink és az érdeklődők kérésének eleget téve közzétesszük csapatunk edzéseinek időpontjait, melyeket a változások függvényében megpróbálunk folyamatosan aktualizálni. Ettől függetlenül természetesen, előre nem látható okokból elképzelhetők helyszín és/vagy időpontváltozások, így az itt feltüntetett adatok csak iránymutatók.

Dátum
Időpont
Helyszín
Megjegyzés
2017.09.23.17:00Csákvár
2017.09.24.09:30Csákvár

Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 10. forduló

Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

?-? (?-?)

Időpont: 2017. szeptember 24. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont

Cím: 8083 Csákvár, Vöröskapu u. 14.

Játékvezető: Böcskei Balázs

Asszisztensek: Hofbauer Roland, Bede Tamás

Tartalék játékvezető: Molnár Attila

Beharangozó: Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

Majdnem napra pontosan öt hónapja találkozott utoljára az Aqvital FC Csákvár a Békéscsaba 1912 Előre együttesével, 2017. szeptember 24-én (vasárnap) 18:00 órától viszont itt a további lehetőség, hogy egy újabb idegenbeli mérkőzésen megszerzett győzelemmel tovább zárkózzunk az elbolyhoz.

A képlet ezúttal is változatlan, hiszen mindkét mérkőző félnek nagy szüksége lenne további bajnoki egységekre. Vendéglátóink jelen pillanatban, igen szerény teljesítménnyel a tabella sereghajtó pozíciójából várják a 10. fordulót. Mérlegük mindössze 3 döntetlen és 6 vereség, amellyel 3 pontot sikerült szerezniük. Hazai pályán legutóbb kikaptak az MTK-tól (1-2), korábban vereséget szenvedtek az ETO-tól (1-2), a ZTE-től (2-1), a Kisvárdától (0-3), a Gyirmóttól (1-5) és a Ceglédtől is (0-1). Csak a bajnokságban egyelőre szintén gyendélkedő Sopron (0-0), Mosonmagyaróvár (1-1) és a Siófok (2-2) csapatával szemben sikerült döntetlen eredményeket elérniük. Látva a mélyrepülést a 8. forduló után edzőváltásra szánta el magát a csákvári vezérkar, így Szanyó Károly helyett, a Cegléd elleni mérkőzésen már Szijjártó István látta el a vezetőedzői teendőket. A bemutatkozás ugyan nem sikerült, de a mérkőzés második félidejéről az új szakvezető már elégedettebben nyilatkozott.

Szijjártó István: – Úgy érzem, mi domináltunk a mérkőzésen, de az első félidőben még túl bátortalanok voltunk. Ennek ellenére kapunk nem igazán forgott veszélyben, ám egyetlen hibánkat a Cegléd könyörtelenül kihasználta. Szünet után már sokkal határozottabban futballoztunk, beszorítottuk vendéglátónkat, de sajnos nem sikerült a hálóba gyömöszölnünk a labdát. A második félidei teljesítményünkkel akár elégedett is lehetnék, arra a játékra lehet alapozni. Azt viszont látni kell, egy gólveszélyes támadóra még mindenképpen szükségünk lenne.

Hangulatjavítónak és felkészülésnek jól jöhetett a hétközi kupaforduló, ahol mindkét csapat gond nélkül vette az akadályt és lépett a legjobb 64 közé. A csákvári alakulat 1-5 arányban kerekedett felül a THSE Szabadkikötő csapatán, míg az Előre Kondoroson aratott 0-2 arányú győzelmet.

A korábban még mumusnak számító dunántúliak elleni statisztikát vizsgálva látható, hogy legutóbb már sikerült kozmetikáznunk a mérlegen, hiszen az előző szezon 31. fordulójában, hazai pályán, Urbin Péter találatával, végre sikerült legyőznünk őket: Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár 1-0. A korábbi sormintában az egyik legfájdalmasabb emlék, hogy éppen ellenük búcsúztunk a tavalyi kupasorozatban, amikor 2016. október 27-én büntetőkkel 1-1 (1-0, 1-1, 1-1 – tizenegyesekkel 6-5) maradtunk alul. A két együttes eddig hatszor találkozott egymással: háromszor csákvári, egyszer békéscsabai siker született, míg két alkalommal nem bírtak egymással a csapatok.

A Békéscsaba két sikerrel teljesített mérkőzésből, egyértelmű esélyesként utazik vendéglátóinkhoz. Ahogy azt már sokszor leírtuk és egyértelműen látható is, hogy a bajnoki táblázat továbbra is igen szoros és hétről-hétre, fordulóról-fordulóra születnek furcsa eredmények, amelyekre mindenki felkapja a fejét. A kötelezőnek beharangozott mérkőzések pedig sosem egyszerűek, annál is inkább, hiszen az "új seprű jól seper" elv szinte minden csapatnál törvényszerűen érvényesülni szokott. Az előző forduló után a Kisvárda állt az élre, hiszen az MTK is elvesztette szüzességét, amikor a Dorog hazai pályán – mindannyiunk közös meglepetésére, 2-1 arányban felavatta. Továbbra is rendkívüli, hogy a KBSC csupán egy vereséggel és 20 szerzett ponttal már a bronzérmes pozícióba küzdötte fel magát. A kiélezett harcot jól tükrözi, hogy a 4-11. helyek között elhelyezkedő együttesek mindössze két pontnyi különbséggel állnak. A forduló tehát jócskán felboríthatja a sorrendet. Szerencsés esetben, akár három helyet is előrébb léphetnénk, hiszen amennyiben a Szolnok kikap Kisvárdán, ha a Nyíregyháza pontokat veszít Mosonmagyaróvárott és a Gyirmót esetleg újra tudása alatt teljesít Cegléden, akkor akár már a 4. helyről várhatnánk a következő hazait. Mindez persze csak matek, a további értelemteljes számolgatáshoz mindenképpen győzni kell vasárnap.

A Lilák programja annyiban változott a héten, hogy ezúttal nincs pihenőnap – tekintettel arra, hogy szerdán Magyar Kupa fordulót játszott csapatunk. Csütörtökön délelőtt melegében folytatódott a munka, míg péntek délután videózás és pályás foglalkozás szerepelt az órarendben. Szombaton viszont már Csákvárra indul a csapatbusz és aznap délután a mérkőzés helyszínén tréningezik együttesünk. Vasárnap reggel még egy átmozgató edzés vár játékosainkra, az esti mérkőzés után pedig hazafelé veszik az irányt.

Függetlenül a csákváriak táblázaton elfoglalt helyére, érdemes kiemelt figyelmet szentelni Jelena Richárdnak és Tar Zsoltnak, akik eddig összesen 5 találattal (előbbi 3, utóbbi 2) járultak hozzá csapatuk eredményeihez. A vendéglátó csapatnál színes lapok miatti eltiltott nincs, legtöbb sárga cédulával (4 db) Mészáros Dávid rendelkezik – csakúgy mint nálunk, ahol Mészáros Márk birtokol 4 sárga cetlit.

Az Aqvital FC Csákvár –  Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Böcskei Balázst akkreditálta a szövetség. Az 1983-as születésű sporival legutóbb 2017. szeptember 10-én, a Kisvárda Master Good – Békéscsaba 1912 Előre 3-2 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 654 sárga- és 58 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Hofbauer Rolandot és Bede Tamást jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Boér Gábor: – Nagyon csalóka az a kép, amit most mutat a táblázat, hiszen a Csákvár sokkal jobb csapat annál, mint hogy az utolsó helyet foglalja el. Elég megnézni a játékosállományukat, amely tele van volt válogatott és NB I-es focistákkal, a rutin és a fiatalság megfelelő arányban van náluk, olyan akadémistáik vannak, akik komoly képzést kaptak. Úgyhogy picit érthetetlen számomra, hogy ennyire hátul szerepelnek, de remélem hogy ez a gyengébb teljesítmény ezúttal még nem fog megfordulni és mindenképpen arra törekszünk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Szeretném, ha játékban ismét előrébb tudnánk lépni, de a legfontosabb az eredményesség. Többször említettük már, hogy inkább rossz játékkal nyerni, mint szép játékkal kikapni. Az a legfontosabb a helyzetünkben, hogy három ponttal gazdagodjunk és örülök annak, hogy két győztes meccsel a hátunk mögött tudunk nekimenni a hétvégi bajnokinak. Nagyon remélem, hogy játékosaim is önbizalmat tudtak meríteni az utóbbi hétből, még ha a játék akadozott is néha-néha. Dlusztus Bandi sajnos továbbra sem tudja vállalni, a többiek azonban felépültek és rendelkezésre állnak. A Magyar Kupa sorsolással kapcsolatban örülök is, meg nem is, hiszen nem akartunk messzire utazni, de másrészről viszont verhető ellenfelet kaptunk. Mindenképpen cél a továbbjutás, bár ez sem lesz azért könnyű, mint ahogy egyik kupameccs sem az.

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezon 10. fordulójának összes mérkőzését megrendezik 2017. szeptember 24-én (vasárnap): 16:00 órától Ceglédi VSE – Gyirmót FC Győr, Kisvárda Master Good – Szolnoki MÁV FC, Credobus Mosonmagyaróvár – Nyíregyháza Spartacus FC, Szeged 2011 – KBSC FC, 16:30 órától BFC Siófok – Vác FC, 18:00 órától Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre, ZTE FC – Budafoki MTE, WKW ETO FC Győr – Budaörs, Soproni VSE – Dorogi FC, MTK Budapest – Soroksár SC párosításokban.

Az előrejelzés szerint, a mérkőzés napján Csákvár térségében 16 Celsius fokos maximális hőmérséklet és 4 mm csapadék valószínűsíthető. A Nap 2017. szeptember 24-én (vasárnap) 18 óra 38 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Magyar Kupa sorsolás

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a Magyar Kupa 2017/2018-as szezon 7. fordulójának sorsolását 2017. szeptember 22-én (pénteken) 10:00 órakor tartották az MLSZ Székház Konferenciatermében.

A sorozatban 2017. október 25-én, a legjobb harminckettőbe jutásért játszanak majd a résztvevő csapatok. A sorsolás technikai részéhez tartozik, hogy a 7. és 8. fordulóba bekerülő, NB I-es bajnokságban szereplő együttesek kiemelést élveznek, ebben a szakaszban még nem kerülhetnek egymással szembe. Ennek megfelelően ezeket a sportszervezeteket külön serlegbe helyezik, melléjük az össze többi versenyben lévő, NB II-es vagy alacsonyabb szintű csapat nevét tartalmazó urnából húznak ellenfelet, a folytatásban pedig a fennmaradó 40 klubot sorsolják párba.

A következő fordulóban a Békéscsaba 1912 Előre csapata Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe utazik, ahol a Megyei I. osztály második helyezettje, a Mád FC együttese lesz az ellenfél.

A 7. fordulóban is az alacsonyabb osztályú csapat (azonos osztályból sorsolt csapatoknál az elsőként kihúzott) a pályaválasztó. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a ráadás során is mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el vagy nem esik gól, abban az esetben a büntetőpontról elvégzett rúgásokkal dől el, melyik fél léphet a következő körbe.

A Magyar Kupa 7. fordulójának játéknapjai 2017.10. 24 (kedd) és 2017. 10. 25. (szerda). Villanyvilágítás hiányában a legkésőbbi kezdési időpont: 13:30 óra.

Kapcsolódó hivatkozás:
http://madfc.atw.hu/