Kisvárda Master Good – Békéscsaba 1912 Előre

kisvarda_fc_150

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 7. forduló

Kisvárda Master Good – Békéscsaba 1912 Előre

0-2 (0-1)

Időpont: 2016. augusztus 28. (vasárnap) 17:30 óra

Helyszín: Kisvárda, Várkerti Sportpálya

Cím: 4600 Kisvárda, Várkert

Játékvezető: Németh Ádám

Asszisztensek: Szalai Dániel, Punyi Gyula

Tartalék játékvezető: Berényi Tamás

A mérkőzésről weboldalunkon élőben tudósítunk.

Kisvárda: Ivancsics Alex, Talabér Attila, Fodor Ferenc, Vári Barnabás, Vermes Krisztián, Marcolini Dantes Bertucci Lucas, Cseri Tamás, Erős Gábor, Grumic Miroslav, Fodor András, Rajczi Péter. Cserék: Lékai Soma, Tihanyi Olivér, Lukács Richárd, Szabó Péter, Papucsek Barna, Oláh Gergő, Minczér Tibor.
Szakmai igazgató: Révész Attila

Békéscsaba: Ribánszki László, Bagi István, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert, Fabio Nascimento de Oliveira, Szalai Dániel, Viczián Ádám, Nagy István, Juhász György, Birtalan Botond, Urbin Péter. Cserék: Máthé Gábor, Takács Péter, Gránicz Patrik, Pilán Márkó, Tóth Dániel, Spitzmüller István, Bényei Balázs.
Megbízott vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Urbin Péter (23. perc), Szalai Dániel (49. perc).

Sárgalapok: Rajczi Péter (35. perc), Birtalan Botond (51. perc), Ribánszki László (82. perc).

line_purple

Élő tudósítás

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/499527770235797/

 

Békéscsaba 1912 Előre II. – Dunaújváros

dunaujvaros_150

NB III. Közép csoport 2016/2017. 4. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Dunaújváros

0-4 (0-1)

Időpont: 2016. augusztus 28. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Nagy Norbert

Asszisztensek: Berecz Attila, Török Sándor

A mérkőzés megtekintése ingyenes!

Békéscsaba: Baráth Bence, Vozár Dávid, Takács János Dávid, Kmetykó Kevin, Szajkó Dévald Márk, Beszterczei Attila, Kálmán Szilárd, Mácsai László, Kun László Dávid, Oláh László Dávid, Bozsó Milán. Cserék: Zahorán Balázs, Tóth Gergő Attila, Konyecsnyi Zoltán, Bozó András, Kis Richárd.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Dunaújváros: Vaszócsik Viktor, Hajdók Gábor, Csendes Péter, Páles Tamás, Ablonczy Gerjén, Csehi Tamás, Dobos Áron, Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Blatt Pál, Király Bence. Cserék: Nyári Bence, Nyúl Krisztián, Abért Bence Zsolt, Hamar István, Hompót Dániel, Kercsó Bence, Polácsek Patrik.
Vezetőedző: Dobos Barna

line_purple

Szenti Zoltán: – Sajnos az első keretnél sok a sérült, ezért nem igazán számíthatunk visszajátszó labdarúgókra a hétvégén – nélkülük pedig a keretünk meglehetősen rutintalannak számít. Az újvárosiak úgy tűnik magukra találtak a gyengébb kezdés után, az állományuk ilyen szinten meglehetősen képzett játékosokból áll, amit az utóbbi hetek eredményei is jeleznek. Ebből kifolyólag a pontszerzést bravúrként könyvelném el. Természetesen nem mondunk le az eredményes szereplésről, próbálunk fegyelmezett kontrajátékkal tőkét kovácsolni magunknak. Az alapkeretünkhöz tartozók közül Beszterczei Attila a lábát fájlalja, Szajkó Dévald nem edzett, Huszár továbbra is húzódással küzd, a kiesőket pedig csak az U19-es gárdából tudom feltölteni.

line_purple

plakat_elore_dunaujvaros_20160828_nb3_uj_web

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1724656331133708/

 

Információk: Kisvárda Master Good – Békéscsaba 1912 Előre

Időpont: 2016. augusztus 28. (vasárnap) 17:30 óra

Helyszín: Kisvárda, Várkerti Sportpálya

Cím: 4600 Kisvárda, Várkert

line_purple

kisvarda_centerpalya_web

line_purple

Belépőjegyek a helyszínen 1.000,- Ft / fő áron válthatók.

Vendég szurkolók a következőképpen közelíthetik meg a stadiont: a 4 számú főúton Kisvárdához érkezve, a körforgalom első kijáratán kell beérkezni a városba. Azt követően egy másik körforgalom második kijáratánál kihajtani, mely után pár száz méterre kell balra fordulni az uszodánál, konkrétan a várfürdő bejáratához/parkolóihoz. Itt lehet majd parkolni. A pénztárak 16:30 órakor nyitnak.

VIP és regisztrált vendégeknek a következő érkezési útvonalat javasoljuk: a 4 számú főúton Kisvárdához érkezve, a körforgalom első kijáratán kell beérkezni a városba. Azt követően egy másik körforgalom második kijáratánál kihajtani és az első kereszteződésnél balra kell fordulni egy alsóbb rendű útra, mely félig szilárd burkolatú, félig földes. Itt a vendégeknek egy kapubejáróig kell hajtani, ahol biztonsági őrök fogadják őket és a parkolóba irányítják. A VIP vendégek elölről is megközelíthetik a pályát, de ebben az esetben a bejáratnál történő jegyárusítás miatt fennakadások lehetnek!

A mérkőzés normál biztonsági besorolást kapott, így fokozott rendőri jelenlét és forgalomterelés NEM várható.

line_purple

Beharangozó: Kisvárda Master Good – Békéscsaba 1912 Előre

A Puskás Akadémia elleni kiütéses győzelem (5-0) után Kisvárdán folytathatjuk a pontok gyűjtögetését, hiszen egy olyan csapathoz látogatunk, amely ellen szintén százszázalékos az eddigi mérlegünk. Bízunk benne, hogy így is marad – hiszen negyedszer is kiegyeznénk egy szempontunkból 2-1-es végeredménnyel!

promo_kisvarda_elore_web

A csütörtöki pihenőnap után, pénteken újra munkába állt együttesünk és egészen szombaton estig intenzív programmal készül a vasárnap délutáni, idegenbeli mérkőzésre. A hét ötödik napján és szombaton – az elutazás előtt – is a centerpályán tréningeznek a Lilák. Sajnos Zoran Spisljak vezetőedzőnk, betegsége miatt nem tudja vállalni a túrát, így ezúttal is személyes jelenléte nélkül kell helytállnia a keretnek. A pénteki orvosi vizsgálatok eredményeképpen véglegesen eldőlhet, hogy szükség lesz-e műtéti beavatkozásra. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk!

A hatodik fordulóban itthon tartott három bajnoki pontnak köszönhetően, elmozdultunk a tabella végéről – így ezúttal az utolsó előtti helyezett mérkőzhet meg, a bajnoki tabellán jelenleg második pozíciót elfoglaló Kisvárda Master Good csapata ellen. A 2013/2014-es másodosztályú bajnokság óta, összesen háromszor találkoztunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiekkel – mindhárom alkalommal számunkra kedvező módon, 2-1-et mutattak az eredményjelzők. A jócskán átalakult, fehér-piros mezes vendéglátóink, a hat lejátszott forduló folyamán 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel, összesen 11 bajnoki egységet gyűjtöttek. A 12 lőtt gól és plusz hatos különbség arról tanúskodik, hogy az ügyeletes gólfelelősükre – Rajczi Péterre (amennyiben pályára lép), aki egyébként jelen pillanatban öt szerzett találattal (holtversenyben Tischler Patrikkal) vezeti az NB II-es góllövő listát – különös figyelmet kell szentelnünk. Révész Attila – szakmai igazgató csapatának igen jól sikerült a felkészülési időszak, hiszen veretlenül abszolválták a nyolc mérkőzésből álló programjukat. Az intenzív játékosmozgások miatt szükségük is volt a komoly munkára, hiszen távozott a kerettől Bagi István (Békéscsaba – kölcsönből vissza), Graszl Károly (ETO FC Győr), Csilus Tamás (Ferencváros – kölcsönből vissza, onnan Soroksár), Eszlátyi István (Soproni VSE), Hegedűs Tibor (abbahagyta), Kornutjak Volodimir (Nyírbátori FC – kölcsönbe), Koszta Márk (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza), Kulcsár Kornél (ETO FC Győr), Lázár Zsolt (?), Molnár Róbert (Cigánd – kölcsönbe), Müller Zsolt (Nyírbátori FC – kölcsönből végleg), Nagy Róbert (Cigánd), Ribánszki László (Mezőkövesd – kölcsönből vissza, onnan Békéscsaba). A távozókat úgy néz ki, hogy sikerült pótolni – mivel Kisvárdára igazolt Miroszlav Grumics (Diósgyőr), Karacs Péter (Felsőtárkány), Lengyel Béla (Szolnok), Lukács Richárd (Jászberény), Oláh Gergő, Szabó Péter (mindkettő Szeged 2011), Talabér Attila (MTK – kölcsönbe), Tihanyi Olivér (Haladás – kölcsönbe), Vermes Krisztián (Szolnok).

Csapatunk tagjai számára egyáltalán nem ismeretlen a kisvárdai környezet, hiszen Bagi István és Ribánszki László a 2015/2016-os tavaszi szezonban következő vendéglátónk keretében szerepelt.

Bagi István: – Bízom benne, hogy a szerdai focinkat át tudjuk majd menteni vasárnapra is. Mindenképpen egy harcos, jó mérkőzést várok, amelyhez erőt adhat a szerdai győzelem – hiszen nem akárkit sikerült kiütéssel hazaküldenünk. Ha nem lankad a figyelem és az odafigyelés, akkor nem lehet gond – egyértelműen győzelmi szándékkal utazunk Kisvárdára. Bár még a bajnokság elején járunk, de úgy érzem, hogy következő ellenfelünk a végén is dobogón vagy annak közelében lesz – így a jelenleg elfoglalt pozíciójukat is reálisnak érzem.

Ribánszki László: – Mindenki megkönnyebült, hogy szerdán sikerült győzni – ezt szerettük volna már az első fordulótól kezdve. Szerintem teljesen pozitívan áll mindenki a következő meccshez és ebből kell merítenünk, hogy vasárnap is szervezetten tudjunk játszani. Mindenki odatette magát a Puskás Akadémia ellen, erre lesz szükség Kisvárdán is és akkor meglesz az eredménye. A szabolcsiaknál több rutinos játékos is van és amikor még náluk szerepeltem, igen harapós, támadó szellemben léptek mindig pályára. Erre mindenképpen fel kell készülnünk és oda kell figyelnünk. Gyorsan következnek egymás után a mérkőzések – ezért nagyon fontos, hogy fejben is mindenki rákoncentráljon a feladatra: ma rendesen edzünk, holnap meccs előtti felkészülés és már utazunk is.

Boér Gábor, megbízott vezetőedző: – Mindenképpen szeretnénk átmenteni a formánkat az újabb, előttünk álló mérkőzésre is. Ez azonban nem lesz annyira egyszerű feladat, hiszen egy teljesen más meccset fogunk majd játszani. A Kisvárda hazai környezetben nagyon veszélyes, rendre sok-sok szurkoló biztatja őket a helyszínen – akár 2-3.000 néző is kijár a meccsekre. Játékos koromban is azt vallottam, hogy az ilyen hangulat fel tudja dobni bármelyik játékost és a teljesítményét tudja inspirálni – még akkor is, ha esetleg negatív jelzőkkel illetik. Remélem, hogy igazi futball hangulat lesz vasárnap! A saját részünkről annyit, hogy természetesen a közérzetünknek nagyon jót tett a szerdai 5-0-ás győzelem – úgy érzem, hogy a játékunk is kezdett már arra hasonlítani, amelyet minden mérkőzésen szeretnénk látni. Ami nagyon tetszett, hogy egységesek voltunk, egymásért küzdöttünk és igazi nagybetűs csapatként funkcionáltunk. Ezt kell megtartanunk és még tovább kovácsolnunk, ebből kell erőt meríteni. Még egységesebbnek, még összetartóbbnak és még jobb csapatnak kell lennünk! Biztos vagyok benne, hogy akkor a sikerek is jönni fognak és a közönség újra, teljes vállszélességgel a csapat mellé áll, akkor pedig ismét valódi futball hangulat lehet a Kórház utcában. Azért a szerdai meccs végén már érezhető volt a nézők szeretete, amely nagyon jól esett és hiányzott is. Ezekre a dolgokra nagy szüksége van mindenkinek, hiszen csak így találhat ismét egymásra szurkoló és játékos. Természetesen tovább kell dolgoznunk, hogy korrigálni tudjuk hibáinkat – de már láttam olyan megoldásokat is, amelyek szemre is tetszetősek voltak és az ínyenc szurkolóinknak is elnyerte tetszését. Ezt is szeretnénk tovább fokozni és javítani és emellett szükség van még arra, hogy a csapat házatáján rend legyen, mindenki tudja hol a helye és ezt a sikert a maga módján, a helyén kezelje. Továbbra is vannak sérültjeink: Ihrig-Farkas Sebestyén agyrázkódást szenvedett a hétvégi NB 3-as mérkőzésen, Fehér Zsolt izomsérüléssel küzd és Huszár Gergőre sem számíthatunk. Bényei Balázs viszont tudja majd vállalni a játékot, így ott lesz a keretben. Sohasem szerettem, ha valaki azzal takarózik, hogy szerda-szombat, szerda-vasárnap ritmusban kell játszani, hosszú utakat kell megtenni, fáradtak a srácok – úgy gondolom, hogy egy futballista élete erről szól, egy futballista azt szereti, ha szinte minden nap mérkőzést kell játszania – legalábbis én ezt vallom. Ez a munkánk és abból kell profitálnunk, hogy akár ilyen sűrűn mérkőzéseket kell játszanunk. Bízom benne, hogy ezt a fajta mentalitást játékosaink is magukávé teszik és nem találnak semmiféle kifogást a hétvégére.

Révész Attila: – A Békéscsaba eddigi szereplése minden várakozást alulmúlt, de a szerdán elért eredménye arra utal, hogy sokkal többre képes a csapat. Több futballistájuk maradt az NB I-es keretből, és a stílusuk sem nagyon változott, magyarán a másodosztályban is az egyik legdefenzívebb futballt képviselik. Nagyon észnél kell lennünk, hogy ez ellen milyen harcmodort válasszunk. Nekünk kell a legtöbbet utaznunk az NB II-es csapatok közül, a leghosszabb túrák közül kettőt letudtunk, ennek köszönhetően nagyon fáradtak a játékosok. A kezdő tizenegyet a mérések eredményei alapján jelöljük ki, illetve figyelembe vesszük a Békéscsaba várható hadrendjét is. A csabaiak gyengébb szereplése ugyanis abban keresendő, hogy a gyengébbnek vélt csapatok ellen, amikor irányítaniuk kellett volna a játékot, akkor ezt nem tudták megtenni és rendre kikaptak. Ugyanakkor nekünk nemcsak az eredményességet, hanem a hazai közönség kiszolgálását is figyelembe kell vennünk, tehát a köztes utat kell megtalálnunk. Ez a Soroksár ellen vagy éppen a Kozármislennyel szemben sikerült, bízom benne, hogy most sem lesz másként.

A mérkőzés játékvezetője Németh Ádám lesz, akivel az előző szezonban nyolcszor is találkozhattunk – utoljára 2016. április 30-án, az első osztályú szereplésünk befejező, DVSC elleni mérkőzésén fújta a sípot. Az 1982-ben született játékmester pályafutása során 185 mérkőzésen szerepelt és összesen 486 sárga-, valamint 38 piroslapot osztott ki. Segítői ezúttal Szalai Dániel és Punyi Gyula sporttársak, a tartalék játékvezető pedig Berényi Tamás lesznek.

A Merkantil Bank 2016/2017-es szezonjának 7. fordulójában 2016. augusztus 28-án (vasárnap) tíz mérkőzést rendeznek: hatot 17:30, egyet 18:30 (TV) és a maradék hármat pedig 19:00 órás kezdési időponttal.

Az előrejelzés szerint a mérkőzés napján verőfényes, meleg, száraz időjárás várható, 32 Celsius fokos maximális hőmérséklettel.

A helyszínről – az előírások értelmében és szurkolóink teljeskörű kiszolgálása érdekében – a szokásos módon élőben jelentkezünk és weboldalunk vonatkozó rovatában tudósítunk a meccs főbb történéseiről.

El kell felejtenünk az első öt fordulót! Az utolsó mérkőzés sikeréből kell tovább építkeznünk és ezt szem előtt tartva el kell indulnunk egy olyan úton, amely a csapatunkat megillető pozíció eléréséhez vezet. Amennyiben tehetik és módjukban áll, kísérjék el idegenbe is együttesünket, hiszen a buzdításra, szurkolásra ezúttal is hatalmas szükség lenne. Köszönjük!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Újabb közbeszerzés

Újabb közbeszerzést írnak ki a stadionfejlesztési programra.

Egyszer már írt ki a város közbeszerzést, de az eredménytelenül zárult, mivel arra egy olyan ajánlat érkezett, amelyre nem állt rendelkezésre a megfelelő fedezet. Szakértői javaslatra hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárás indult volna, ám 2016. augusztus 25-én (csütörtökön) mégis arról határoztak, hogy nyílt közbeszerzési eljárást indítanak.

Az előterjesztés szerint a Kórház utcai stadion teljes rekonstrukciójához szükséges – annak a Békéscsabai 1912 Labdarúgó SE által párhuzamosan indított, TAO-s pályázatnak a sikeressége, amelyet már márciusban benyújtottak.

A nyári szünet vége előtti soron kívüli közgyűlésen, a békéscsabai képviselőtestület 12 igen, 1 nem és 1 tartózkodás ellenében fogadta el az előterjesztést.