UTA Arad – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 195 másodperc.

 

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

UTA Arad – Békéscsaba 1912 Előre

3-1 (1-0)

Időpont: 2018. február 17. (szombat) 11:00 óra (UTC+1) / 12:00 óra (UTC+2)

Helyszín: Stadion “Otto Greffner” Șiria

Cím: Világos 317341, Románia

Arad: Bodea Robert, Polgar Norbert, Manea Alexandru, Iuga Rafael, Dinculescu Iulius, Iuga Angelo, Tănase Ionut, Petra Mihai, Hlistei Catalin, Buia Darius, Curtuiuș Marius. Cserék: Barna Alexandru, Jorza Amir, Rosca Mihai, Pruna Victor, Toma Dorin, Popa David, Lazar Denis, Federico Sorrato, Cocian Angelo.
Vezetőedző: Cristian Todea

Békéscsaba: Máthé Gábor, Seres Bence, Dlusztus András, Dávid Zoltán, Mészáros Márk, Lustyik Levente, Hursán György, Gyurján Bence, Tóth Dániel, Szatmári István, Viczián Ádám. Cserék: Ribánszki László, Nagy István, Kálmán Szilárd, Zahorán Balázs.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Hlistei (45. perc), Dinculescu (57. perc), Buia (59. perc), Tóth Dániel (74. perc).

Az első negyedórában kiegyensúlyozott mezőnyjáték folyt a pályán. A 15. percben sarokrúgást végezhetett el a hazai együttes, a beívelt labdát Tanase 17 méterről lőtte rá, amely azonban elkerülte a kapunkat. A következő két percben háromszor is szögletet harcoltunk ki, egyelőre eredmény nélkül. A 35. percben még mindig 0-0 az állás, egyetlen említésre méltó esemény Viczián kapufája volt. A 38. percben Buia 25 méterről lőtt fölé. A 42. percben Hlistei a tizenhatoson belülre került, majd Dinculescu lőtt a kapu mellé. A 45. percben egy jogos tizenegyest védett Máthé kapus, majd a kipattanót Hlistei a kapufára rúgta, de a labda onnan újra elé került, és ebből már gólt ért el: 1-0.

Az 57. percben Curtuiuș fejesét védte kapusunk, de a kipattanót Dinculescu már értékesítette: 2-0. Az 59. percben Curtuiuș passzolt Buia felé, aki nem hibázott és ismét növelte a vendéglátók előnyét: 3-0. A 74. percben Tóth Dániel révén szépítettünk: 3-1.

Összességében egy igen hasznos és pörgős mérkőzésen tisztességesen helytálltunk, amely a felkészülés befejezéseként teljes mértékben elérte célját. A második félidőben rengeteg lehetőséget szalasztottunk el, amennyiben a befejezéseink pontosabbak, úgy egészen másképp alakulhatott volna az eredmény. Természetesen az összeállítást már a közelgő nagykanizsai túra is befolyásolta, hiszen messzire kell utaznia csapatunknak.

A felkészülési időszak utolsó tesztje következik idegenben, a román másodosztályú UTA Arad ellen. Az eddig 25 bajnoki egységet gyűjtő aradiak jelen pillanatban a húszcsapatos bajnokságuk 12. helyét foglalják el. Mivel vendéglátóink saját stadionja még nem áll rendelkezésre, így a találkozót Világoson (Békéscsabától hozzávetőleg 90 km) rendezik meg. Az 1945-ben alapított, piros-fehér egyesület január 8-án kezdte meg felkészülést a tavaszi szezonra. Azóta több edzőmérkőzést is játszottak melyeken – hivatalos honlapjuk közlése szerint – a következő eredmények születtek: Szeged 2011 – UTA Arad 2-2, Lunca Teuz Cermei – UTA Arad 1-0, UTA Arad – Szeged 2011 1-0, UTA Arad – Ripensia Timişoara 4-2, UTA Arad – Șoimii Lipova 4-0, CSM Școlar Reșița – UTA Arad 0-0, UTA Arad – Crisul, Chisineu Cris 0-2.

line_purple

Kapcsolódó hivatkozás:
http://www.uta-arad.ro/stiri/sambata-amical-uta-elore-bekescsaba/4074

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/217820632121709/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: