Újra együtt!

A menetrend szerint 2017. január 9-én (hétfőn) első csapatunk megkezdte hathetes felkészülési programját.

20170109_01

Az újrakezdés jó hangulatban, súlyméréssel indult, melyet vezetőedzői köszöntő és programismertetés követett. Zoran Spisljak elmondta, hogy az alapozás során kemény munka vár mindenkire és a bajnokság neheze még csak ezután következik. Kiemelte a csapategység fontosságát, a kommunikációt, a hibák minimalizálását – melyben kiemelt szerep hárul rutinosabb játékosainkra. Igricz Mihály klubigazgató röviden üdvözölte a csapat és a stáb tagjait, mindenkinek sérülésmentes szezont és jó munkát kívánt. Elmondta, hogy 2017-ben, több szempontból is sorsfordító idény következhet és kiemelten fontos követelményként határozta meg a hazai mérkőzések nézőszámának növelését, a szurkolók kiszolgálását, a jótékonysági tevékenységeket és a fiatal, saját nevelésű labdarúgók csapatba építésének további folytatását. Ennek egy következő állomása, hogy a klub Babinyecz Balázs, Ilyés Tamás és Kmetykó Kevin focistáinkkal profi szerződést kötött – így ők az első csapattal készülhetnek. Az eligazítást rávezető tréning követte a mínusz öt fokos hidegben, majd közös ebéddel zárult a délelőtti találkozás.

20170109_02

Zoran Spisljak: – Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk és most következik a bajnokság izgalmasabb, második része. Az előttünk álló hetek mind-mind azt a célt szolgálják, hogy minél jobban rá tudjunk készülni az előttünk álló feladatra. A felkészülést igyekeztünk úgy programozni, hogy a csapat mindenféle szempontból készen álljon a folytatásra. Sok-sok munka és jó, mindenféleképpen hasznos mérkőzések várnak a játékosokra. Természetesen vannak távozók, nagy valószínűséggel lesznek érkezők és olyanok is, akiket először próbajátékra hívunk meg. Ami konkrét ebben a pillanatban, hogy Huszár és Ihrig máshol folytatja pályafutását, a fiatalok közül pedig többen is csatlakoztak a kerethez, így előttük is adott lesz a lehetőség, hogy megmutathassák mire képesek. Több focistával folytat tárgyalásokat a vezetőség és az is előfordulhat, hogy kölcsönbe adunk valakit – de ebben a pillanatban még több információval nem szolgálhatok. Nagy valószínűséggel a kulcsjátékosok maradnak, akik pedig nem jutottak vagy kaptak annyi lehetőséget ősszel, elképzelhető, hogy máshol keresnek majd helyet maguknak. A keret esetleges változtatása nagyban függ attól, hogy az esetleges érkezőket hogyan sikerül gyorsan beépítenünk, mennyire tudjuk őket azonnal használni és nyilván ennek függvényében szükséges majd az átszervezéseket végrehajtanunk. Munkálkodunk az ügyeken, de ezeket a dolgokat meg kell várnunk.

20170109_03

Juhász György: – Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok! Jól teltek az ünnepek, jó volt együtt lenni a családdal és szerintem sikerült a feltöltődés, tehát készen állunk a munkára. Újult erővel kezdünk neki a felkészülésnek, amelynek az a lényege, hogy mindenki visszanyerje eredeti formáját. Több, mint tíz éve focizom Békéscsabán, így a sokadik alapozásnak vágok neki – fontos, hogy mindenki profi módon álljon a dolgokhoz, végezze a munkáját és akkor jó erőben és formában leszünk a bajnoki rajtra. Az első időszakban az erőnléten és az állóképességen lesz a hangsúly, majd fokozatosan rátérünk a technikai, taktikai feladatokra is. A szezontól azt várom, hogy jövőre újra az NB I-ben szerepelhessünk. Remélem sikerül.

20170109_04

Babinyecz Balázs: – Csorváson nevelkedtem, ahol igen fiatalon kezdtem pályafutásomat. Nyolc évesen kerültem Békéscsabára és főképp Jakab Péter irányítása alatt öt évig nevelkedtem az Előrénél. Majd Székesfehérvárra kerültem és három éven keresztül a Videotonnál fociztam. Az előző nyáron adódott egy újabb lehetőség, hogy visszatérhessek Csabára és a nagy csapat közelébe kerülhessek. Az őszi szezonban az NB3-as együttessel készülhettem, de több edzésen részt vettem már az első keretnél. Nagyon jól érzem magam Békéscsabán és már nagyon közel vagyok ahhoz, hogy akár a felnőttek között is bemutatkozhassak. Persze, ehhez sok munkára és kitartásra van szükség a továbbiakban is, de számomra hatalmas jelentősséggel bír, hogy a szakmai stáb és a vezetőség is számít rám és számításba vesz. A családom mindenben támogat, így a lehetőség adott a fejlődéshez. Nyilván, ebben a szezonban még türelmesnek kell lennem, szeretnék folyamatosan a nagy csapattal edzeni és természetesen nagyon örülnék, ha adott esetben keretbe is válogatnának. A harmadosztályú bajnokságban biztosan tudok majd játszani és minél több mérkőzésrutint szerezni, a következő idényre pedig szeretnék már olyan szintre fejlődni, hogy biztos tagságom legyen a nagyok között.

line_purple

line_purple

Címkék: