Újabb hosszabbítások

Mozgalmasan alakulnak ezek a napok a Békéscsaba 1912 Előrénél, szinte óránként látnak olyan jellegű hírek napvilágot, amelyre nyugalmasabb időszakokban hetek alatt sem. Azok után, hogy a megye élcsapata feljutott az élvonalba, majd minden tekintetben megváltozik az élet a Kórház utcai székházban.

Hazai viszonylatban teljesen új típusú klubmodell kialakításán fáradoznak, s az angol együttesek mintájára igyekeznek átplántálni a szervezeti működést. Az utánpótlás és a felnőtt csapatok szakmai munkáját Zoran Spisljak koordinálja klubmenedzserként, aki ezen felül természetesen az élvonalbeli együttes vezetőedzői tisztjét is betölti. Ugyancsak újdonságot jelent a frissen létrehozott klub igazgatói funkció. A pozícióra Barkász Sándor tulajdonos Igricz Mihályt kérte fel, aki számára végegyházi elnökként nem ismeretlen a sportvezetés, ez a feladatkör mégis jócskán tartogat újdonságot.

– Egy új modell van kialakulóban, a szakmai változásokon túl szeretnénk a gazdasági működést is üzleti alapokra helyezni, hogy a tulajdonosokat valamilyen szinten tehermentesíthessük. A klubot működtető gazdasági társaság igazgatósági elnökének, dr. Kovács Mihálynak a munkáját igyekszem majd segíti. Próbálunk nagy cégeket az Előre mellé állítani, ezen felül az infrastruktúra javítása is kiemelt feladatom lesz – mondta székfoglalójában Igricz Mihály.

Új arcokban tehát nincs hiány a Kórház utcában. Közéjük tartozik az NB III-as együtteshez kerülő technikai vezető – Steigerwald Ernő is. A 45 esztendős egykori hálóőr, a Grosics Akadémiát hagyta el a lila-fehér klub invitálására, nem mellesleg kapusedzőként is besegít majd.

20150623

A folytatást illetően közös nevezőre jutott a klub Spitzmüller Istvánnal (újabb 1 éves szerződés) és Fehér Zsolttal (újabb 1 éves szerződés) is.