UFC Nagykanizsa – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 270 másodperc.

Magyar Kupa 2017/2018. 9. forduló 1. mérkőzés

UFC Nagykanizsa – Békéscsaba 1912 Előre

1-3 (0-3)

Időpont: 2018. február 20. (kedd) 14:00 óra

Helyszín: Olajbányász Sporttelep

Cím: 8800 Nagykanizsa, Zárda utca 16.

Játékvezető: Zierkelbach Péter

Asszisztensek: Iványi István, Aradi József

Tartalék játékvezető: Barna Gábor

Nagykanizsa: Szabó Ádám, Csáki József, Szabó Bálint, Horváth Detre, Kovács György, Hóbor Gergő, Gerencsér Attila, Kulcsár Olivér, Hetesi Patrik, Péntek Adrián, Horváth Patrik. Cserék: László Áron, Horváth Márk, Takács Dávid, Kulcsár Roland, Szalai Dániel, Zsirai Péter.
Szakmai igazgató: Gombos Zsolt

Békéscsaba: Máthé Gábor, Gránicz Patrik, Mészáros Márk, Szatmári István, Urbin Péter, Tóth Dániel, Király Patrik, Kiss László, Viczián Ádám, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Birtalan Botond, Nagy István, Lustyik Levente, Kálmán Szilárd.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Urbin Péter (7. perc), Szatmári István (26. perc), Gránicz Patrik (32. perc), Péntek Adrián (56. perc).

Sárga lapok: Csáki József (7. perc), Gránicz Patrik (40. perc), Szélpál Norbert (55. perc), Kovács György (75. perc).

A találkozó előtt kissé aggódva figyelte a körülményeket Boér Gábor, a viharsarkiak vezetőedzője, aki így fogalmazott a sípszó előtt: – Ideérkezésünk óta folyamatosan hull a hó, reggelre mintegy hat-nyolc centiméteres takaró lepett be a mindent, ami bizonytalanná teszi a mérkőzés megrendezését. Az MLSZ utasítása szerint mindenképpen le kell játszani a találkozót, de az itteni körülményeket látva nem biztos, hogy sok köszönet lesz benne, annyira irreális a pálya, ezért is féltem játékosaimat a sérüléstől.

Ehhez képest hamar magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat, a Zala megyei I. osztályban szereplő házigazdákkal szemben, már a 7. percben Urbin Péter beköszönt a nagykanizsaiak hálójába. A félidő derekán pedig már 2-0-át mutatott az eredményjelző Szatmári István jóvoltából. Csupán hat perc telt el, amikor Gránicz Patrik már háromgólosra növelte a lila-fehérek előnyét, s ezzel az állással tértek pihenőre a csapatok.

A fordulás után, az 56. percben szépítettek a házigazdák, Péntek Adrián büntetőből talált be a békéscsabaiak kapujába. Ezt követően már egyik félnek sem sikerült újra a kapuba juttatni a játékszert.

A havazás miatt egy rendkívül nehézzé tett Magyar Kupa találkozón – a körülményekhez képest – jó játékkal tekintélyes előnyre tett szert a Békéscsaba a nyolc nap múlva esedékes viharsarki visszavágó előtt.

Gombos Zsolt: – Én a padról úgy láttam, hogy abszolút felvettük a versenyt és pariban voltunk egy NB II-es csapattal, s még nekünk voltak lehetőségeink. A második félidőben mi domináltunk, sikerült is ebből egy gólt szereznünk. Én azt mondom, hogy elégedett vagyok, bár az eredménnyel természetesen nem, hiszen hazai pályán kikapni senkitől sem jó. Viszont ha azt nézzük, hogy az ellenfelünk milyen szintű csapat volt, s milyen körülmények közül jött, míg mi ezzel szemben egy „kiscsapat” vagyunk, bár természetesen magasabb osztályba tartunk. De mindezek mellett én teljesen meg vagyok elégedve a csapatommal, és büszke vagyok a fiúkra.

Boér Gábor: – Amiért jöttünk, azt elértük. Nagyon mély talajú és nehéz körülmények között megvívott találkozó volt. A megyei első osztálynál jóval komolyabb játékerőt képviselő csapat ellen játszottunk, akik igen jól fel voltak készítve. Az első félidőben jól futballoztunk és a három gól mellett még több lehetőségünk is volt, hogy lezárjuk a mérkőzést és akár az összecsapást is. Örülök neki, hogy elértük célunkat és természetesen fel fogunk készülni a hazai meccsre is. Remélem, hogy nagy lépést tettünk a továbbjutás felé.

Készítette: Kanizsa TV

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YoTube

Információ

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/177580399501046/