Tóth Máté is feljutást vár

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 168 másodperc.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a középpályára érkezett a 25 éves, 182 centiméter magas Tóth Máté, aki Szombathelyről tette át székhelyét Békéscsabára. Máté jelentős NB-s tapasztalattal rendelkezik és hetek óta a csapattal készül, így őt is megkérdeztük a felkészülésről, valamint az előttünk álló tavaszi szezonról.

Tóth Máté

– Légy szíves foglald össze hogy kerültél Békéscsabára!

– Gyakorlatilag a Szombathelyi Haladásnál nevelkedtem, aztán játszottam a korosztályos válogatottakban, valamint tizenkilenc éves koromban bemutatkozhattam az első osztályban is. Mezőkövesd-Szeged-Mezőkövesd szezonok után visszatértem a Haladáshoz és 2021 óta a másodosztályban szerepeltem. A télen érkezett a lehetőség és sikerrel zárultak az egyeztetések, így most itt vagyok.

– Milyen volt a korosztályos válogatottakban is pályára lépni?

– Nagy élmény volt mindenképpen, hiszen több akkori csapattársamat is ott ismertem meg: például Szoboszlai Dominiket vagy Gazdag Dánielt. Együtt játszottam velük az U21-es válogatottban, tőlük azért lehetett tanulni!

– Nem mindennapi eset, hogy egy harmadosztályú klub olyan játékost tud igazolni, akinek ilyen jelentős múltja van. Miért döntöttél a Békéscsaba mellett?

– Sajnos az utóbbi időben Szombathelyen nem úgy alakultak a dolgaim, ahogy szerettem volna. Az utóbbi fél évben pedig a vezetőedzőtől nem kaptam lehetőséget, mert nem volt túl jó a kapcsolatunk. Mindenképpen a játéklehetőség és a kitűzött célok miatt döntöttem a Békéscsaba mellett, meg az Előrét amúgy sem nevezném NB3-as csapatnak. Mindenképpen többre hivatott ez a klub, minimum másodosztály, de szerintem nem ördögtől való akár majd az első osztályú szereplés sem. Bízom benne, hogy én is tudok majd abban segíteni, hogy nyártól ismét a második vonalban szerepeljünk!

Tóth Máté

– Milyen a felkészülés, hogy érzed magad Békéscsabán?

– Melózunk keményen, igen intenzív a program napi két edzéssel, úgyhogy nem unatkozunk. Most ennek van itt az ideje, úgyhogy én is igyekszem minden energiámmal erre koncentrálni. Úgy látom, hogy mindenki odateszi magát, állunk a dolgok elé és már nagyon várjuk a bajnokságot! Nyilván a klub és a csapat célja is egyértelmű, ennek eléréséhez pedig megfelelőképpen kell dolgoznunk!

– A legutóbbi felkészülési mérkőzésen két gólt is szereztél. Mit üzensz szurkolóinknak?

– Igyekszem megtartani a jó formámat, hogy a bajnokikon is gólokkal és gólpasszokkal tudjam segíteni a csapatot! Tudom, hogy a csabai közönség igen lelkes és a Haladás drukkerekkel jóban vannak, többször előfordult egy-egy meccsen, hogy együtt szurkoltak. Bízom benne, hogy a közönség segítségével kiharcoljuk a feljutást és a szezon végén együtt ünnepelhetünk majd!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.