Termálfürdő FC Tiszaújváros – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 187 másodperc.

Magyar Kupa 2017/2018. 8. forduló

Termálfürdő FC Tiszaújváros – Békéscsaba 1912 Előre

0-2 (0-1)

Időpont: 2017. november 29. (szerda) 12:00 óra

Helyszín: Tiszaújvárosi Sportcentrum

Cím: 3580 Tiszaújváros, Teleki Blanka út 6.

Játékvezető: Berényi Tamás

Asszisztensek: Farkas Balázs, Máyer Gábor

Tiszaújváros: Herceg Péter, Nagy Péter, Márton András, Pap Zsolt, Turcsik Tamás, Bussy Dávid, Kovács Péter, Hussein Shadi, Orosz Máté, Illés Gábor, Balogh Gábor. Cserék: Tóth Csaba, Fodor Péter, Lukács Bence, Nagy Dávid, Nagy Róbert, Lipusz Norbert, Bucz Bence.
Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Békéscsaba: Máthé Gábor, Birtalan Botond, Mészáros Márk, Nagy István, Urbin Péter, Gránicz Patrik, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Kiss László, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Zahorán Balázs, Ilyés Tamás.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Mészáros Márk (19. perc), Babinyecz Balázs (50. perc).

Sárga lapok: Kovács Péter (52. perc), Turcsik Tamás (73. perc).

Családias hangulatban, nulla fokhoz közeli, csípős hidegben és hószállingózásban kezdődött a mérkőzés. Ahogy bemelegedett az Előre, az első negyedóra után Birtalan máris egy jó átadással kínálta meg Mészárost, aki hasonlóképp a hétvégi bajnokihoz, a kapuba helyezte a pettyest, 0-1. A folytatásban is a Lilák irányították a játékot, és a vezetés birtokában határozottan fociztak, de az első félidőben már nem változott az eredmény.

Jól kezdődött a második játékrész is, hiszen a 50. percben Nagy István szögletét Babinyecz bólintotta a vendég kapuba, 0-2. A továbbiakban is annyit adott ki magából csapatunk, amennyi éppen szükséges volt, hiszen a hétvégén még egy fontos, idegenbeli megmérettetés előtt állunk.

Gerliczki Máté: – Volt öt hatalmas helyzetünk, az ellenfél viszont két pontrúgásból eldöntötte a mérkőzést. Büszkék lehetünk a mai játékunkra, mert egy jó csapat ellen többször is irányítani tudtuk a mérkőzést. Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakra.

Boér Gábor: – Örülök a továbbjutásnak, örülök annak, hogy nem kaptunk gólt. Nagyon okosan és fegyelmezetten futballoztunk, emellett volt több szép akciónk. Hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést, de az ellenfél kapuja előtt többször is rossz döntéseket hoztunk. Ennek ellenére nincs bennem hiányérzet, mert a célunkat elértük. Sokat mentek a fiúk egy nagyon nehéz talajú pályán, ahova jövünk vissza vasárnap, és remélem ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Várjuk a sorsolást.

Egy szó, mint száz a Békéscsaba magabiztosan hozta a kötelezőt, és immár a legjobb 16 között várja az esti sorsolást.

Fotók

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/297555534068797/