Tapasztalt védővel erősítünk

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 195 másodperc.

Polényi Gábor az Előrénél folytatja.

A válogatott szünetben a Békéscsaba 1912 Előre tapasztalt védőt szerződtetett Polényi Gábor személyében, aki szabadon igazolható játékosként Nyíregyházáról érkezett. A miskolci születésű, 28 éves védő a DVTK együttesénél kezdte pályafutását, azóta megfordult a Vasas, a Kecskemét, a Mezőkövesd és a Zalaegerszeg együttesénél is. Tekintettel arra, hogy a folyamatos sérülések védelmünket is jócskán érintették ebben az idényben, így a vezetőség és a szakmai stáb élt a lehetőséggel. Gábor 28-as számmal a mezén léphet majd pályára az Előre színeiben.

Polényi Gábor: – Nagyon örülök, hogy az Előréhez kerültem – ami egy hosszabb folyamat vége volt és természetesen köszönöm mindenkinek, aki segíteni tudott ebben. Nyíregyházáról érkeztem azzal a céllal, hogy segíteni tudjam a Békéscsabát. Szeretnénk előrébb lépni a bajnoki táblázaton, amihez nagy szükség van az erősítésekre, ezért bízom benne, hogy a klub és én is valóra tudjuk váltani terveinket. Nagyon jó közösségbe kerültem, a beilleszkedéssel egyáltalán nem volt gond, hiszen a srácok jó részét már korábbról is ismertem. Az első szempont csakis az lehet számomra, hogy beverekedjem magam a keretbe és minél jobb teljesítménnyel, sok sikert tudjunk elérni lila-fehér színekben.

Schindler Szabolcs: – Fontosnak tartom, hogy az utóbbi három mérkőzésünkből kettőt meg tudtunk nyerni, bár a játék akadozott, de minden győzelmet meg kell becsülni. A szünet előtti utolsó mérkőzés is igen fontos volt lélektanilag a csapat számára, hiszen nem mindegy milyen állapotban tudtunk készülni az ETO ellen. Az utolsó egy hónap nagyon sűrű lesz, hiszen hat mérkőzés vár ránk. Erre készültünk és keményen edzettünk, nem nagyon volt pihenő. Játszottunk egy zártkapus edzőmeccset is a DVSC ellen, ahol 4-2 arányban sikerült győzni. Mindenképpen hasznos teszt volt és elérte célját a közös játék. Előtte is keményen tréningeztünk, hiszen nem kifejezetten a mérkőzésre készültünk, hanem igyekeztünk jó állapotba kerülni a téli szünet előtti időszakra. Ezen a héten még tudunk dolgozni, utána viszont egymás után jönnek majd a meccsek, tehát folyamatosan frissítenünk kell. Sajnos sérültjeink nem épültek fel, sőt Máris Dominik sem tud már az idén segíteni. Lustyik Levente rehabilitációja után csatlakozott a kerethez, de számára még több idő kell a teljes formába lendüléshez. Több játékosunk ebben az évben már nem tud pályára lépni, így igen szűk a keretünk, kevés a variációs lehetőség. Akik viszont hadra foghatók, mindent meg fognak tenni azért, hogy minél több pontot szerezzünk az előttünk álló összecsapásokon és természetesen a kupameccsen is az a cél, hogy jó eredményt tudjunk elérni.

Sok-sok lila-fehér sikert és sérülésmentes szezont kívánunk!

Hajrá Lilák!

Kapcsolódó hivatkozás:

https://www.transfermarkt.hu/gabor-polenyi/profil/spieler/126209