Tájékoztatás

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 303 másodperc.

A 2016/2017-es tavaszi szezon elején, a Békéscsaba 1912 Előre az alábbiakban tájékoztatja az érdeklődőket a csapattal és a klubbal kapcsolatos történésekről, a klubvezetés egyértelmű céljairól és az elmúlt időszakban végrehajtott intézkedések okairól.

A több mint 104 éves Békéscsaba 1912 Előre múltját és jelenét figyelembe véve építjük tovább a klub jövőjét. Ennek megvalósulását nem csak fizikai formában – például stadion rekonstrukció – kívánjuk megvalósítani, hanem abban a szellemiségben is, amely az Előre utánpótlás bázisából felkerülő tehetséges, fiatal labdarúgók folyamatos beépítését teszi lehetővé csapatainkba. Tudjuk, ez a nehezebb út és továbbra is rengeteg türelemre, alázatra és munkára van szükség a kitűzött célok eléréséhez.

A téli átigazolási időszakban újabb négy utánpótlás korú, megyei születésű és nevelésű (Békéscsaba, Geszt, Csorvás, Békés) fiatalnak tudtunk hosszú távú együttműködést ajánlani és a felnőttek közé is sikerült helyi származású játékosokat igazolnunk. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a jelenlegi keretben Babinyecz Balázs, Beszterczei Attila, Ilyés Tamás, Juhász György, Kelemen Dávid, Kmetykó Kevin, Mácsai László, Máthé Gábor, Oláh László, Pilán Márkó, Szélpál Norbert, Tóth Daniel, Viczián Ádám, Zelenyánszki László is Békés megyei kötődéssel bír. Továbbra is azt az elvet valljuk, hogy Békéscsaba labdarúgása akkor erős és meghatározó, ha a Kórház utcába kilátogató nézők, szurkolók békéscsabai, Békés megyei, valamint olyan hazai játékosokat látnak, akik minden esetben tudnak azonosulni a klub és szurkolói elvárásaival, teljesítményükben, viselkedésükben, hozzáállásukban méltóak lehetnek a lila-fehér színű mez viselésére. Az Előre nem egyszerűen csak játékosokat nevel, hanem irányt mutat fiatal sportolóinknak, akik ezáltal is érezhetik, hogy Békéscsabán számítanak rájuk, számolnak velük és a Viharsarokban is lehetőségük van karriert építeni. Egy igazi sportember a sikerért, a klubért és szurkolóiért küzd, csak akkor lehet hiteles és feltörekvő fiataljaink számára példakép, ha következetesen úgy tréningezik, játszik, él, cselekszik és viselkedik, hogy az a kívülállók, a klubvezetés és játékostársai számára is minta értékű.

A klub érdekeit, szurkolói szemléletét figyelembe véve, valamint a jövőbe mutató iránymutatásokat előtérbe helyezve, a Békéscsaba 1912 Előre két fiatal játékosával, Pilán Márkóval és Szélpál Norberttel is szerződést hosszabbított. Örvendetesnek tartjuk, hogy tehetségükre, eddig elvégzett munkájukra országos szinten is felfigyeltek, hiszen mindketten meghívást kaptak a korosztályos válogatottba úgy, mint Szalai Dániel. Külön öröm számunkra, hogy továbbra is itthon segíthetjük, támogathatjuk őket pályafutásuk fejlődésében, céljaik elérésében.

Örömmel jelentjük be, hogy a Békéscsaba 1912 Előre, a 2016/2017-es bajnokság őszi szezonjának egyik meghatározó játékosa, Nagy István szerződését 2019. június 30-ig hosszabbította.

Tájékoztatásképpen közöljük, hogy Birtalan Botond labdarúgónk érvényes munkaszerződésében vállalt kötelezettségeit több pontban súlyosan megsértette, ezért a klub vezetősége egyhangúan úgy döntött, hogy munkavállalónkat a Békéscsaba 1912 Előre második számú csapatában foglalkoztatja tovább. A súlyos szerződésszegés tényét focistánk elismerte, a klubvezetés döntését elfogadta. A Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. minden munkavállalója számára előírja és megköveteli a szerződésükben szereplő feltételek, elvárások maradéktalan betartását, melyeket a klub saját magával szemben is kötelezettségnek tekint. Munkavállalóinknak minden esetben példát kell mutatniuk, kimagasló teljesítménnyel, mintaszerű és megkérdőjelezhetetlen életvitellel kell rendelkezniük a mindennapokban is, csak így tudják méltóképpen képviselni a kimagasló múlttal rendelkező Békéscsaba 1912 Előre hagyományait és jövőjét.

Kozma János
Pásztor József
Barkász Sándor
elnök
szakmai tanácsadó
többségi tulajdonos