Sorsoltak a Magyar Kupában

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 40 másodperc.

A Magyar Kupa 2019/2020-as szezonjában – a szokásos módon – a hatodik fordulóban csatlakozunk a mezőnyhöz, melynek sorsolását 2019. szeptember 9-én tartották. Ennek értelmében a Békéscsaba 1912 Előre a Körösladányi MSK együttesét kapta ellenfélként.

A Magyar Kupa mérkőzéseit szeptember 21-én és 22-én játsszák. A Ferencváros és a ZTE elhalasztott bajnoki találkozója miatt e két együttes a kupában szeptember 25-én, szerdán csap össze a hétfőn kisorsolt ellenfelével. A csapatokat Dunai Antal olimpiai bajnok, többszörös magyar bajnok és Magyar Népköztársasági Kupa győztes labdarúgó húzta ki.

Az OTP Bank Liga és Merkantil Bank Liga csapatai még kiemeltek voltak a sorsoláson, tehát egymással nem kerülhettek össze.

A párharcok pályaválasztói az alacsonyabb osztályú együttesek. Azonos osztály esetén az elsőnek kihúzott csapat játszik hazai pályán.

A Tállya KSE szerencsés volt: a Balmazújváros kizárása miatt erőnyerőként nem kell pályára lépnie a 6. fordulóban, a 7. körben folytatja szereplését.

A továbbjutás egy mérkőzősen dől el; ha ez nem sikerül a rendes játékidőben, kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek.

Kapcsolódó hivatkozások:

https://www.mlsz.hu/hir/valami-fradi-valami-fehervar-sorsoltak-a-magyar-kupaban

https://1912elore.hu/site/versenykiiras-2019-2020-magyar-kupa/