OTP Bank Liga 2015/2016

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 153 másodperc.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének korábbi döntése szerint a licencadó folyamat lezárásával véglegessé vált, hogy az OTP Bank Liga 2015/16-os első osztályú bajnokság 12 csapattal indul útjára. A bajnokság végén az utolsó két helyezett csapat kiesik a másodosztályba. A lebonyolítás a csapatok véleményének ismeretében 3 x 11 forduló lesz. Eszerint az első két körben oda-vissza mérkőző csapatok a harmadik körben úgy játszanak, hogy az előző bajnokság első hat helyezettje lesz hatszor pályaválasztó, míg a 7-10. helyezett, valamint a két újonc öt alkalommal.

20150612_otp_bank

Az NB I-es csapatok jogosultak tartalékcsapatot indítani az NB III-ban. A csapatok többsége él ezzel a lehetőséggel, ezért az NB III-as bajnokság három 20 csapatos csoportban zajlik jövőre. Emlékezetes, hogy az NB I-esek második csapata – amelyben legfeljebb három 23 év feletti játékos lehet, – nem juthatnak fel a másodosztályba, de gyenge szereplés esetén kieshetnek a megye I-be. Az első osztály küzdelmei július 17-én indulnak és a jövő nyári Eb-döntő miatt május 8-án zárulnak. Az NB II-es és az NB III-as bajnokság augusztus 3-án rajtol.

Az NB II-es bajnokság is 16 csapattal indul. Ennek érdekében szükség lesz feltöltésre, amelyről a Versenyigazgatóság jogosult dönteni a Versenyszabályzat előírásának megfelelően. A bajnokság végén az első két helyezett jut fel az élvonalba, míg az utolsó kettő  az NB III-ba esik ki, ahonnan 6 csapat jut majd fel a második ligába. Ennek köszönhetően 2016/17-ben 20 csapatos lesz az NB II.

Hagyományok szerint ebben az esztendőben is összecsap a bajnok és a Magyar Kupa győztes a Szuperkupáért, július 5-én Székesfehérvárott. Az elnökség döntése szerint a következő három évben a Szuperkupát a mindenkori bajnok pályáján, a Magyar Kupa döntőjét pedig a Groupama Arénában rendezi meg a szövetség.

A Versenyszabályzat módosítása szerint a férfi felnőtt nagypályás NB I-es és NB II-es kluboknál legkésőbb jövő nyártól el kell választani a felnőtt csapatot működtető sportszervezetet az utánpótlást működtető sportszervezettől.

Az elnökség meghallgatta a Nemzeti Stadionfejlesztési  Program előrehaladásáról szóló jelentést. A beszámoló szerint jó ütemben haladnak a munkálatok, ugyanakkor a bajnokságok minél zavarmentesebb lebonyolítása érdekében komoly feladat az egyes stadionok fejlesztési feladatainak összehangolása.

line_purple

Versenykiírás 2015/2016

line_purple