Nem kispályázunk

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 281 másodperc.

Túl vagyunk az OTP Bank NB I Liga 2015/2016. szezonjának 10. fordulóján, ezért úgy gondoltuk, hogy ideje áttekinteni az eddigi 6 hazai mérkőzés tapasztalatait más szempontokból is.

Tíz év után, röpke egy hónap alatt kellett első osztályú mérkőzések megrendezésére alkalmassá tenni a csapatot, a centerpályát és a lelátókat, egy adott keretből – ami nem volt egyszerű feladat. Ami tény és vitathatatlan: az eddigi mérkőzések szabályszerűen, rendben lebonyolódtak és mérkőzéseink nézőszámai egyáltalán nem maradnak el a korábbi szezonétól. A 2014/2015-ös bajnokság átlag hazai nézőszáma 1.547 volt (http://www.magyarfutball.hu/hu/csapat/54/merkozesek/bajnoki/2014-2015). Vegyük figyelembe, hogy két mérkőzést Gyulán játszottunk (Csákvár, Mezőkövesd) – amely igencsak rontotta a mutatókat, de volt két kiemelkedő adattal bíró rangadónk is (Vasas, Cegléd), amelyek bőven egyensúlyba hozták a mérleget. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a másodosztályú mérkőzéseket – adott esetben – több száz, a tribünön helyet foglaló szurkoló is rendszeresen látogatta, míg ez egyelőre az első osztályú meccsekre sajnos nem igaz. Bízunk benne, hogy ez a körülmény is hamarosan megváltozik és újra élvezhetjük a hazai pálya előnyeit. Mindent figyelembe véve – a 2015/2016-os bajnoki szezonban – eddig átlagosan 1.928 vendégünk volt (http://www.magyarfutball.hu/hu/csapat/54/merkozesek/bajnoki/2015-2016) a Kórház utcában, amely felül múlja az eddigieket. Nyilván, mindenki úgy érezné jól magát, ha a Lilák teltház előtt léphetnének pályára – de maradjunk a realitás talaján és lássuk be, hogy első osztály ide, másodosztály oda – amikor egy-egy fordulónkkal egy időben 14 másik mérkőzést bonyolítanak a megyében, akkor pozitív eredményként könyvelhetjük el, ha egy 60.334 fő népességgel rendelkező megyeszékhely, nagyjából harmincad része a centerpályára vonul. Persze, lehetne ez jobb is – tudjuk – és természetesen a vezetőség, a szakmai stáb, a játékosok és a háttérben dolgozók is folyamatosan ezen munkálkodnak. Mindenkinek fel kellett vennie az NB I ritmusát, magára kellett vállalnia a többletfeladatokat, hiszen csakis így felelhetünk meg nézőinknek, szurkolóinknak. Az első osztályú mérkőzések rendezésének bonyolultsága mindenki számára újdonság volt, de az eltelt néhány hónap alatt levontuk a konzekvenciákat és igyekeztünk minden eshetőségre, lehetőségre felkészülni és olyan programokkal, lehetőségekkel szolgálni, amelyek a család minden tagjának fantáziáját megmozgatják: köszöntések, megemlékezések, bajnokok és öregfiúk meghívása, közönségjáték, kezdőrúgások, bemutatók, nyeremények, kulturált és gyorsabb vendéglátás. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több gyermek- és hölgy látogatónk van, így komplett családi programmá válik egy-egy bajnoki! Csapatunk is elindult az úton – ahogy a szakmai stáb korábban megjósolta – amely eredményre vezet és ezek természetesen értékes bajnoki pontokban is megnyilvánulnak. A cél továbbra is az első osztályban maradás, amelyhez remélhetőleg minden feltétel adott marad.

line_purple

Mindig van új a nap alatt és számunkra is meglepő, hogy milyen célokra alkalmas vagy éppen használható a Kórház utcai centerpálya és a hozzá tartozó létesítmények – szerintünk még Önök sem gondolnák!? Nyilván egy focipályán elsősorban a labdát kell kergetni, de a Kórház utcai komplexum ennél jóval többre is alkalmas. A székház, a lelátóink és a pálya labdarúgóink mellett otthont ad tornászaink, atlétáink, játékvezetőink edzéseinek, felkészülési munkájának, konferenciák, oktatások és akár rendezvények lebonyolításának helyszínéül (pl. a Garabonciás Napok egyik programja) is szolgál – sőt esküvői fotózáshoz is ideális. Stefkovics Márta és Gyuris Zoltán – utánpótlás edzőnk stílusosan a Kórház utcai centerpályát választotta örök emlékű fotóik elkészítésének helyszínéül. A felvételek önmagukért beszélnek, mi pedig ezúton is gratulálunk az ifjú párnak!

line_purple

Szintén az első osztály hozadéka a támogatók, szponzorok nagyobb mértékű érdeklődése. Örömünkre szolgál, hogy vannak olyan – adott esetben már nem is Békéscsabán élő – barátaink, akik rendszeresen segítik a csapatot. Akár úgy, hogy a napi munkához elengedhetetlenül szükséges eszközök a rendelkezésre álljanak vagy éppen egy-egy mérkőzésre való elutazás megfelelő színvonalon és körülmények között történhessen. Ezúttal Böckl Viktornak mondunk hatalmas köszönetet, aki csapatunk budapesti szállását támogatta! Köszönjük szépen!

bockl_viktor

line_purple