MOL Magyar Kupa 7. forduló

A legjobb 64 csapat részvételével folytatódik a MOL Magyar Kupa.

A 7. fordulóba továbbjutott 2020-2021. évi NB I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban szereplő csapatok nevei külön serlegbe kerültek elhelyezésre. A 2020-2021. évi NB II. vagy alacsonyabb osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban szereplő csapatok közül kihúzott sportszervezethez került kihúzásra a 2020-2021. évi NB I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban szereplő sportszervezet csapata. A mérkőzések kisorsolását követően a sorsolás a 2020-2021. évi NB II. és alacsonyabb osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban szereplő sportszervezetek párosításával folytatódott.

A pályaválasztás joga

Amennyiben a két csapat között bajnoki osztálykülönbség van, akkor az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Amennyiben azonos szintű osztályban játszanak, akkor az a pályaválasztó, amely csapat a 6-11. fordulókban kevesebbszer volt pályaválasztó. Amennyiben így sem dönthető el a pályaválasztás, akkor a sorsoláson elsőnek kihúzott csapat a pályaválasztó.

A továbbjutás szabályai

Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint.

A sorsolás értelmében a Békéscsaba 1912 Előre a DVTK csapatát fogadja a legjobb 32 közé jutásért. A hivatalos játéknapok: október 27 és 29 között.

Hajrá Lilák!