MOL Magyar Kupa 6. forduló

Százhuszonnyolc csapat, köztük az első- és a másodosztály teljes mezőnye száll harcba az Európa-liga indulást is jelentő 2021-es címért. A főtáblára az alacsonyabb osztályú együttesek között megyei másodosztályú gárda is kvalifikálta magát.

Az idei kiírásra összesen 480 csapat nevezett az ország minden tájáról. A mezőny nagyobb része már augusztus elején megkezdte szereplését a megyei selejtezőkben, ahonnan végül 47 együttes került fel a főtáblára. Hozzájuk csatlakozik 49 NB III-as, 20 Merkantil Bank Ligás és 12 OTP Bank Ligás csapat, így alakul ki a 128-as főtábla mezőnye.

A sorsolás a kiemeltekkel, azaz a profi csapatokkal indul. Az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei egy-egy alacsonyabb osztályú ellenfelet kapnak, s ezek lesznek minden esetben a pályaválasztók. Egy összecsapáson dől el a továbbjutás kérdése, az MLSZ elnökségének döntése értelmében a 128-as főtábla első teljes körének mérkőzéseit hétvégén, szeptember 18-20-án rendezik, ezzel is lehetőséget teremtve a kisebb csapatoknak kiemelkedő összecsapások rendezésére. A sorsoláson kialakuló párosítások közül az M4 Sport még a héten kiválasztja azokat, amelyek élőben képernyőre kerülnek.

A sorsolás értelmében a Békéscsaba 1912 Előre a Vác FC csapata ellen lép pályára idegenben a legjobb 64 közé jutásért.

A Kupában továbbjutó csapat meghatározása:

Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint.

Cserelehetőség:

A verseny jegyzőkönyvében sportszervezetenként maximum 7 fő cserejátékos neve szerepeltethető.

Pályára lépő cserejátékosok száma sportszervezetenként maximum 3 fő.

Amennyiben a mérkőzés 2 x 15 perces hosszabbítással folytatódik egy további cserejátékos (akár kapus is) pályára küldhető, függetlenül attól, hogy a rendes játékidőben a csapat felhasználta-e az összes engedélyezett cseréjét.

A mérkőzések játéknapja és kezdési időpontja:

2020. szeptember 19. (szombat) vagy 2020. szeptember 20. (vasárnap) 15.00 óra

Az M4 Sportcsatorna által közvetítendő mérkőzés, a TV által kijelölt kezdési időpontban kerül megrendezésre!

Kapcsolódó hivatkozás:

https://1912elore.hu/site/versenykiiras-2020-2021-magyar-kupa/