MOL Magyar Kupa 4. forduló

A MOL Magyar Kupa következő fordulójában a sorozat legjobb 32 csapata küzd meg egymással. A 4. forduló párosításának sorsolását 2021. szeptember 19-én (vasárnap) 20:30 órától rendezték meg.

A Békéscsaba 1912 Előre a Dorogi FC magabiztos búcsúztatásával (3-0) kiharcolta a jogot, hogy a számunkra centenáriumi kupaszezonban továbbra is szerepelhessen.

A sorsolás értelmében a Békéscsaba 1912 Előre az ESMTK együttesével mérkőzik.

A forduló hivatalos játéknapja: 2021. október 27. (szerda).

A sorsolás szabályai

Amennyiben a két csapat között bajnoki osztálykülönbség van, akkor az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Amennyiben a két csapat azonos szintű bajnoki osztályban játszik, akkor az a pályaválasztó, amely csapat a 1-7. fordulókban kevesebbszer volt pályaválasztó. Amennyiben így sem dönthető el a pályaválasztás, akkor a sorsoláson elsőnek kihúzott csapat a pályaválasztó.

A továbbjutás szabályai

Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el vagy nem esik gól, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!