Második csapatunk is felvette a kesztyűt

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 175 másodperc.

A téliesre fordult időjárás sem akadályozta meg a Békéscsaba 1912 Előre tartalékcsapatát abban, hogy szerda délután megkezdje a felkészülést a korán beköszöntő tavaszi szezonra. Boér Gábor – vezetőedző hat hetesre tervezte a munkát, amelyben több felkészülési mérkőzés is szerepel.

A legelső tréninget nem éppen ideális körülmények között, ónos esőben tartották a lila-fehérek, de a játékosok becsülettel elvégezték a napi penzumot.

– Bízom benne, hogy az időjárás ennél kegyesebb lesz hozzánk, mert egy-két konditermi foglalkozást leszámítva valamennyi edzésünket szabadtéren végezzük. Ez a hét még amolyan rávezető jellegű edzésekkel telik, a következő kettőben viszont a legnagyobb terhelést kapják majd a játékosok, illetve ennek megfelelően már edzőmérkőzéseket is fogunk játszani – így Boér Gábor, aki a hét hat napján tart tréninget és négyen is duplázik csapatával. Csütörtökön például a fizikumot, illetve az állóképességet mérik fel.

– Mivel rövid a felkészülési időszak, próbáltunk mindenkinek egyéni edzéstervet előírni a téli pihenőre. Csütörtökön egy általános erőfelmérővel kezdünk, ahol kiderül, kinek van lemaradása. Bízom benne, hogy ideális állapotban vannak a srácok és nem a nulláról kell kezdenünk a munkát, mert szeretnénk úgy felkészíteni a csapatot az előttünk álló idényre, hogy felvegye az osztály ritmusát. A felkészülés nagyon sok kemény munkát tartogat, de csak akkor lesz esélyünk a középmezőnyhöz felzárkózni, ha becsületesen és minden energiánkat mozgósítva, végig dolgozzuk ezt az időszakot – tette hozzá a fiatal tréner.

Persze az is látszik, hogy ehhez szükség lesz erősítésre. Egyelőre azonban kis létszámú csoporttal gyakorol a szakvezető, a szűk őszi keretből is akad két igazolt hiányzó.

– Polonio-Guerreiro Joao az édesapjához költözik Portugáliába, ott keres új csapatot magának, míg az erdélyi származású Szántó Mihály családi okokra hivatkozva szintén hazatér, vagyis Romániába igazol. A további esetleges távozók száma nagyban függ attól, hány új ember kerül hozzánk. A terveink között több játékos leigazolása szerepel, mert ősszel sem voltunk túlságosan sokan, azonban ügyükre jövő héten kerülhet pecsét – tért ki a kerettel kapcsolatos aktuális változásokra Boér Gábor.

A „kis Előre” nyolc tesztmérkőzést játszik a február 14-i, Hódmezővásárhely elleni hazai bajnoki rajtig. Elsőként január 16-án lehet szemügyre venni a formálódó gárdát Gyulán, azt követően minden hétre két erőpróba jut.

line_purple

Kapcsolódó hivatkozás:

http://1912elore.hu/site/naptar/utanpotlas-naptar/