Maratoni hatósági pályabejárás

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 298 másodperc.

Csütörtök reggel ismét nagy volt a zsongás a Kórház utcai székházban, hiszen nyolc órától lett volna a csapat hivatalos fotózása. Az esős idő azonban várakozásra késztette labdarúgóinkat és a megjelent újságírókat, fotósokat is. Fél óra elteltével – mivel az időjárás nem engedett – gyors egyeztetés után, jövő hét keddre halasztották a teendőt.

Annál is inkább, hiszen 10:00 órától már a hatóságok érkeztek a stadionba, a kötelező és korábban már egyeztetett pályabejárásra, biztonsági felülvizsgálatra. A Rendőrség, a Katasztrófavédelem, az OMSz, a Vagyonkezelő ZRt., Valton Sec. Kft. és a Békéscsaba 1912 Előre Futball ZRt. munkatársai köszöntötték egymást és gyors egyeztetés, valamint a korábbi megbeszélések eredményeinek felelevenítése után, elvégezték a szükséges vizsgálatokat. Alapvetően csak néhány, aránylag gyorsan kezelhető és megoldandó feladat megoldása szükséges, így a bejárás sikerrel zárult. Nincs tehát akadálya az első osztályú nyitó mérkőzésnek. A jegyzőkönyvek és szükséges dokumentációk aláírása után a felek megállapodtak, hogy a következő hét első napján még egy gyors ellenőrzést tartanak, hogy minden még folyamatban lévő és új módosítás megvalósulását megtekintsék és amennyiben szükséges korrigálják. Hangsúlyozták, hogy közös érdek a mérkőzés zökkenőmentes lebonyolítása és biztosították egymást a hatékony és gyors együttműködésről.

A részletekbe menő tanácskozás – érthető módon – egészen délután kettő óráig tartott, hiszen az első osztály egész más szintet képvisel és rengeteg újdonsággal szolgál a rendezés és biztosítás tekintetében is.

Köszönjük szépen a hatóságok gyors, eredményes munkáját, segítségét és konstruktív hozzáállását!

line_purple

A Debreceni-VSC elleni nyitó mérkőzésről érdemes tudni a következő dolgokat. A találkozó kiemelt biztonsági kockázatú besorolást kapott, ezért egy normál meccshez képest sokkal szigorúbb feltételeket szükséges teljesíteni. A mérkőzésen nagy számú rendező és rendőri erő is felvonul, valamint mobil biztonsági kamera-rendszer is telepítésre kerül. A beléptetés a korábban már ismertetett, számunkra is új rendszerrel történik.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az új szezonra érvényes bérletek árusítása 2015. július 13-án (hétfőn) indul. A szezon belépők kizárólag a Székház Ügyfélszolgálati Irodájában válthatók, ahol kolléganőink hétköznaponként 10:00 és 18:00, szombatonként pedig 08:00 és 12:00 óra között várják szurkolóinkat.

Lényeges tudnivaló, hogy az első forduló, hazai mérkőzésére aznap már nem értékesíthetünk sem bérletet, sem belépőt és klubkártyát sem adhatunk ki. Tehát a mérkőzés előtt a stadionnál már nem lesz jegyértékesítés!

Ez az intézkedés a többi, nem kiemelt biztonsági fokozatú, hazai mérkőzésekre természetesen nem vonatkozik majd. A belépőjegyek 2015. július 15-től (szerda) kizárólag elővételben válthatók, így kérjük szurkolóinkat, hogy akár online módon, akár személyesen a mérkőzés előtti nap 18:00 óráig mindenképpen vásárolják meg jegyeiket, egyébként nem lesz lehetőségük a találkozó megtekintésére. Bérleteket egyelőre a lila-fehér ülőhelyes lelátóra (A, B, C, C1 szektorokba) értékesítünk. További, előre látható változások miatt az úgynevezett D, valamint a B-közép szektorokba nem lehet bérletet váltani, csak belépőjegyet.

A fokozat további hozadéka, hogy a tribün (B-közép) szemből nézve bal oldali részét teljesen le kell zárnunk, amely 72 ülőhely mínusz férőhelyet jelent. A régi fedett ülőhely kizárólag VIP vendégeink, alkalmazottaink, labdarúgóink és az utánpótlás számára használható.

Szintén kérdéses még a nyitó mérkőzés dátuma is, hiszen valószínűsíthetően a ma esti, nemzetközi mérkőzések eredményeinek függvényében, az első forduló pontos kezdési időpontjait csak pénteken fogja meghatározni a Magyar Labdarúgó Szövetség. Amint ez tudomásunkra jut, azonnal elindítjuk a sajtó munkatársai részére az akkreditációs lehetőséget, amely egészen a mérkőzés kezdete előtt egy nappal ér véget.

A jövő héten szeretettel várjuk szurkolóinkat a szokásos, szezon előtti ankétunkon!

Időpont: 2015. július 14. (kedd) 19:00 óra.
Helyszín: Csaba Honvéd Kulturális Egyesület (FEK).

plakat_szurkoloi_anket_20150714_web

Érdemes lesz ellátogatni, hiszen igazolásaink bemutatása mellett a stáb ismerteti szakmai programját, valamint részletes és képekkel illusztrált felvilágosítással szolgálunk majd a stadion állapotáról, a végrehajtott változásokról és az új beléptetési rendszer sajátosságairól.