Magyar Kupa sorsolás

A Békéscsaba 1912 Előre az első osztályú Ferencvárosi TC együttesét fogadja a Magyar Kupa legjobb harminckettő csapata között.​

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2019. október 30-án (szerda) éjjel a Magyar Kupa 2019/2020-as szezonjának 7. fordulója után megtartotta a 8. forduló sorsolását. A következő felvonás hivatalos játéknapja 2019. december 4. (szerda).

A Kupa 7. és 8. fordulójába továbbjutott 2019-2020. évi NB I. osztályú bajnokságban szereplő csapatok kiemeltek, a fordulók sorsolásakor nem kerülhetnek egymással párosításra. A 6-12. fordulók sorsolásakor nincs területi kiemelés. Az 1-8. forduló mérkőzései esetén: amennyiben a két csapat között bajnoki osztálykülönbség van, akkor az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, amennyiben azonos szintű osztályban játszanak, akkor a sorsoláson elsőnek kihúzott csapat a pályaválasztó.

Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint.