Lendületben maradni

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 266 másodperc.

A SZEOL elleni mérkőzés második félidejében térhetett vissza sérüléséből, Cigándon viszont már újra találatokkal örvendeztette meg a közönséget Nagy István, a Lilák 18-as számú mezét viselő támadója. Pista a 2016/2017-es szezonban eddig 26 bajnoki mérkőzésen 2.078 percet töltött a pályán és 10 góljával vezeti a házi góllövő listát.

– Egy ideig sérült voltál, de az utóbbi meccsen már újra Nagy Pista góloknak örülhettünk. Milyen jellegű volt a sérülésed és hogyan sikerült a gyors visszatérés?

– Sajnos a jobb térdem a belső szalagja húzódott meg. Ezután nagyon sokat kellett dolgoznom azért, hogy mielőbb visszatérhessek. Az orvosok 4-6 hét kihagyást jósoltak, de rengeteget jártam rehabilitációs foglalkozásokra és Papp Karcsi erőnléti edzéseinek is köszönhetően, már egy hónap múlva újra beállhattam. Szerencsére hamar visszanyertem a formámat és nagyon örülök, hogy Cigándon ismét gólokat szereztem a csapatnak!

– Összeszedettnek, egységesnek tűnik a csapat. Hogy értékeled az együttes és saját magad tavaszi teljesítményét?

– A tavaszi idény első felében valahogy nem állt össze semmi, büntetőt is hibáztam, sérült is voltam és a csapatnak sem ment úgy, ahogy szerettük volna. Az utóbbi hetekben viszont úgy érzem, hogy ismét egyben vagyunk és minden jól alakul. A kihagyás miatt csak nemrég tudtam újra csatlakozni a kerethez, de nagyon örvendek, hogy az együttes ismét hatékonyan és ütőképesen tud játszani.

– Nyolc mérkőzés maradt vissza a szezonból és ismét lőtávolba került a feljutás lehetősége. Hogyan tovább, számíthatunk további sikerekre?

Mindenképpen. Úgy készülünk, hogy minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, hogy ebből mi jön ki a végére, azt majd meglátjuk. Szeretnénk feljutni az első osztályba, csak ez a cél lebeg a szemünk előtt.

– A hátralévő mérkőzések közül melyiket tartod a legnehezebbnek és miért (Csákvár, Vác, ZTE, Mosonmagyaróvár, Siófok, Nyíregyháza, Dorog, Szeged 2011)?

– Ebben az osztályban minden mérkőzés egyformán nehéz. Talán a hétvégi Csákvár elleni mérkőzést tartom a leghúzósabbnak, hiszen ők a bennmaradésrt küzdenek és pontszerzési kényszerben vannak – tehát biztosan mindent meg fognak tenni céljuk elérése érdekében. A Nyíregyháza elleni derbi sem lesz egyszerű, hiszen az idén még nem győztek, ráadásul edzőváltás is volt náluk, ezért nyilvánvalóan motiváltak lesznek.

– Újabb két évre írtál alá a Békéscsabához, ezek szerint látsz perspektívát a Viharsarokban. Hogy érzed magad nálunk és mik a további terveid?

– Igen, mindenképpen itt képzelem el a következő időszakot is. Nagyon jól érzem magam Békéscsabán, a csapattársak is teljes mértékben elfogadtak, tiszteljük-becsüljük egymást, hiszen egy szekeret húzunk. Egyértelműen maradok az Előrénél és bízom benne, hogy a következő szezont már a legmagasabb osztályban kezdhetjük.