Körösladányi MSK – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 298 másodperc.

Körösladányi MSKBékéscsaba 1912 Előre

NB III. Keleti csoport 2022/2023.
37. forduló

Körösladányi MSK – Békéscsaba 1912 Előre II.

1-2 (0-1)


Időpont: 2023. május 14. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Körösladány, Wenckheim Béla utcai sportpálya

Cím: 5516 Körösladány, Wenckheim B. u. 5.

Játékvezető: Szabó Péter

Asszisztensek: Vilmányi Simon, Kovács Zoltán

Körösladány: Kertész Dániel, Ruzsa Zoltán, Wéber László, Pusztai András, Bakk Ádám, Csicsely János, Zelenyánszki László, Czirok József, Cservenák Csaba, Burai Dávid I., Malkócs Marcell Krisztián. Cserék: Selmeczi-Tóth András, Szabó Marcell, Farkas János, Jánovszki László, Papp Zsolt, Dócza Gábor, Szabó László, Szántó Bence, Palik György, Szabó Milán László, Talpalló Ákos.
Vezetőedző: Ekker Attila

Békéscsaba: Apró Ármin, Bacsa Krisztián, Orvos Levente, Sipaki Patrik Martin, Szalai Dániel, Oláh Ákos, Bónus Marcell, Babinyecz Balázs, Komáromi Csongor, Belanka Dávid, Rajsli Tamás. Cserék: Tóth Alexander Máriusz, Kuzma Hunor Álmos, Vörös Barnabás, Borbély Bence Boldizsár, Sztankó László Márk, Csák Albert.
Vezetőedző: Nagy Sándor

 Gólszerzők: Sipaki Patrik Martin (37. és 67. perc), Ruzsa Zoltán (56. perc).

 Sárga lapok: Bacsa Krisztián (59. perc), Bónus Marcell (74. perc), Ruzsa Zoltán (78. perc), Farkas János (89. perc), Malkócs Marcell Milán (90. perc).


A tabellán elfoglalt helyezések alapján meglepetés született a harmadosztályú bajnokság viharsarki derbijén. A csabai fiatalok Körösladányból rabolták el a három pontot, vele együtt pedig a házgazdák maradék érmes reményeit. A sárrétieket ez évi teljesítményét így sem érheti szemrehányás, hiszen újoncként nem végezhetnek az ötödik helynél hátrébb.

Körösladányi MSK - Békéscsaba 1912 Előre II. 1-2 (0-1)

Fotó: Erdős Csaba

Az első negyedórában két hatalmas Czirok-helyzet maradt ki. A hazaiak többet birtokolták a labdát, ennek eredménye lett Csicsely ziccere, ami szintén a hosszú alsó mellett suhant el. A másik oldalon egy röviden hazatett labdára Szalai csapott le, de nagy helyzetben mellé tekert. Apró kapusnak egy Cservenák-fejest kellett védenie, majd megint Kertész villant, amikor remekül lépett a kitörő Oláh elé, aki így is elrúgta a labdát, de Zelenyánszki ki tudta rúgni azt a kapu torkából. A 38. percben azonban elpártolt a szerencse a hazaiak játékmesterétől. Egy szöglet után Sipaki tudott fejelni a hosszún a földre lebólintott labda megcsúszott a füvön, amit ezáltal Zelenyánszki már nem tudott irányítani, így bepattant róla a kapujába (0-1).

A második félidőben a legnagyobb lehetőségét gólra váltotta a Ladány, Zelenyánszki erőből belőtt labdáját Ruzsa pörgette a kapuba (1-1). Továbbra is a hazaiaknál volt többet a labda, a vendégek a kontrákban bíztak. A 67. percben gyakorlatilag a semmiből jött a második találatuk, amit szöglet utáni kavarodásból ismét Sipaki szerzett (1-2). Mindent egy lapra téve próbált egyenlíteni a hazai csapat, de a kapu előtt sorra hibás döntéseket hoztak, így pedig nem kerülhették el a sorsukat. A vendégek ebben a periódusban már csak védekeztek, de azt jó tették és megőrizték a számukra kedvező eredményt.

Nagy Sándor: – Gratulálok a csapatnak, jó fociztak a srácok! Igaz kicsit csúszott talaj, ezért akadtak a játékunkban hibák, de azokat a mezőnyben jól kompenzáltunk. Örülünk annak, hogy a szezon vége felé is spiccen maradt a társaság és képes volt erre a bravúros eredményre.

Ekker Attila: – Hetek óta érződik a társaságon, hogy nem összpontosít úgy, ahogyan az egész ősz folyamán tette. Annyi helyzetből, amennyit kialakítottunk az elmúlt négy fordulóban, ősszel zsinórban hoztuk a mérkőzéseket, most viszont mintha dekoncentráltabbak lennénk a kapu előtt, ez okozta a mai vereséget is. Mindez persze semmit nem von le a vendégek érdemeiből, nekik gratulálunk a mai győzelemhez.


Esemény, jegyzőkönyv, tabella:

Facebook eseményJegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM vállal felelősséget abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az aktuális mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési sajátosságokért NEM vállalhatunk felelősséget. Megértésüket és türelmüket köszönjük!