Kondorosi TE – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 407 másodperc.

Magyar Kupa 2017/2018. 6. forduló

Kondorosi TE – Békéscsaba 1912 Előre

0-2 (0-1)

Időpont: 2017. szeptember 20. (szerda) 15:00 óra

Helyszín: Kondorosi focipálya

Cím: 5553 Kondoros, Szabadság u. 2.

Játékvezető: Dobai János

Asszisztensek: Kormányos II. Gábor, Minda Gábor

Kondoros: Szólik Tamás, Murvai Dávid, Borgulya Tamás, Harangozó Krisztián István, Süli András, Okos István, Vozár Dávid, Vajgely György, Farkas Ferenc,  Lakatos Erhard, Farkas János. Cserék: Magony Gergő, Rafaj Roland, Kis Mátyás, Kajtár István, Péli Tamás, Takács Márk Csaba.
Vezetőedző: Janis János.

Békéscsaba: Máthé Gábor, Babinyecz Balázs, Eszlátyi István, Nagy István, Tóth Dániel, Szalai Dániel, Gránicz Patrik, Király Patrik, Kiss László, Szélpál Norbert, Gyurján Bence.  Cserék: Uram János, Zahorán Balázs, Seres Bence, Szatmári István, Ilyés Tamás, Pilán Márkó, Kálmán Szilárd .
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Szélpál Norbert (28. perc), Eszlátyi István (51. perc).

Piroslap: Máthé Gábor (80. perc).

Nézőszám: 200

Nem brillírozott, de győzött idei Magyar Kupa-bemutatkozásán a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata. A lila-fehéreknek csak pár kilométert kellett utazni a továbbjutásért, Boér Gábor együttese Szélpál Norbert és Eszlátyi István góljaival 2-0-ra győzött Kondoroson és a következő körbe lépett.

A kora délutáni, 15:00 órás kezdés nem kedvezett a szurkolóknak, de akik tudtak, azok kilátogattak a kondorosi lelátóra, hiszen az NB II-es Békéscsaba érkezett a településre, ráadásul tétmérkőzésre. A lilák kezdőjében több olyan játékos is lehetőséget kapott, akik a bajnokságban kevesebbet játszottak. Ennek megfelelően Máthé Gábor védett, de Babinyecz Balázs, Eszlátyi István, Szalai Dániel, Kiss László és Tóth Dániel is ott volt a kezdő sípszónál.

Az első helyzetre tizenegy percet kellett várni, Szalai Dániel fejelt fölé az ötösről egy szöglet után. A 20. percben Tóth került nagy helyzetbe, de eltörte a labdát. A lecsorgó után Szélpál lőtt messziről, azonban ő nem találta el a kaput. Az első védést a 26. percben kellett bemutatnia a hazai kapusnak Szólik Tamásnak. Két minutummal már megszületett az Előre vezetőgólja: egy baloldali beadás után a hálóőr nem tudott felszabadítani, Tóth Dániel szabályosan zavarta a kapust, a lepattanót Szélpál Norbert bólintotta a kapuba egy lépésről (0-1). A csabaiaknál egy kényszerű cserét is eszközölnie kellett Boér Gábornak, Szalait Szatmári István váltotta. A 39. percben Eszlátyi István törte ketté majdnem a felső lécet egy távoli lövés után. Az első hazai lehetőséget a 41. percben jegyezhettük fel, Murvai Dávid fölé fejelt, így maradt az 1-0-s csabai vezetés.

A félidőben is változtatott a lilák mestere, Nagy ment le, Pilán folytatta a helyén. A 47. percben Eszlátyi István került ismét helyzetbe, de ekkor még rontott. Az 52. percben már nem hibázott, mintegy 23 méterről, szabadrúgásból tekert a kondorosiak kapujának bal alsó sarkába (0-2). A folytatásban arra lehetett számítani, hogy a hazaiak elfáradnak, a Csaba pedig további gólokat szerez. A vendégek ugyan egykapuztak, de rossz döntéseket hoztak, így nem tudták növelni az előnyt. Gránicz Patrik és a csereként beálló Ilyés Tamás sem tudott gólt szerezni. Boér Gábor nem volt elégedett csapata játékával, többször is felpattant a kispadról a második félidőben. A KOTE jól tartotta magát, erejükből távoli lövésekre jutott, azonban a kaput nem találták el. A 81. percben Harangozó Krisztián lépett ki, Máthé Gábor kapus pedig a játékvezető szerint a tizenhatoson kívül kézzel ütötte ki a labdát a támadó próbálkozása után. Dobai János fel is mutatta a piros lapot a hálóőrnek. Boér Gábor ekkor már kihasználta a cserelehetőségeit, így a csabaiak csatára, Tóth Dániel állt a kapuba. A támadónak nagy bravúrt nem kellett bemutatni és az eredmény sem változott.

A Békéscsaba visszafogott teljesítménnyel, de hozta a kötelezőt, 2-0-ra nyert és a legjobb 64 között folytathatja a küzdelmeket.

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

line_purple