Kialakult az új másodosztály

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 156 másodperc.

A 2016. június 5-én (vasárnap) végleg kialakult a 2016/2017-es bajnokságok résztvevőinek kiléte.

A másodosztály utolsó fordulójában a Mezőkövesd brillírozott és 4-0 arányban abszolválta hazai pályán a három pontot a Dunaújváros ellen, így 57 ponttal zárt – amely a matyóföldiek számára első osztályú szereplést jelent a jövőben. A másik feljutó, Gyirmót FC NB1-es indulása már korábban eldőlt.

A harmadosztályban már csak a Nyugati csoport helyezései maradtak kérdésesek az utolsó felvonásra. A Ferencváros (nem juthat fel) második csapata 4-2-re győzőtt a Diósd ellen, a Mosonmagyaróvár pedig 0-5-ös eredménnyel ütötte ki idegenben a Balatonfüred FC-t, így eldőlt mely együttesek léphetnek eggyel magasabb osztályba. A Dorog Győrben vendégszerepelt és 1-2 arányú győzelmének köszönhetően – a három NB3-as csoportot figyelembe véve – a legjobb harmadik helyen végzett 68 ponttal. A Keleti csoportban a másik erre esélyes csapat hibázott, hiszen a Cigánd 3-1 arányú vereséget szenvedett Putnokon, de ennek ellenére a borsodi csapat szintén feljutott, hiszen a Ferencváros II. nem indulhat a másodosztályban. Az pedig szintén régebben ismeretes volt, hogy a Dunaújváros és az FC Ajka, valamint az SZTK-ERIMA csak a harmadosztályban folytathatja.

Az NB2-be feljutott csapatok: Nyíregyháza Spartacus FC (Keleti csoport 1. hely), Ceglédi VSE (Keleti csoport 2. hely), HR-Rent Kozármisleny (Közép csoport 1. hely), SZEOL SC (Közép csoport 2. hely), Ferencvárosi TC II. (Nyugati csoport 1. hely), Mosonmagyaróvári TE 1904 (Nyugati csoport 2. hely), Dorogi FC (Nyugati csoport 3. hely), Cigánd (Keleti csoport 3. hely).

A NB2 2016/2017-es szezonjának résztvevői (ABC rendben): Aquital FC Csákvár, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Békéscsaba 1912 Előre, BFC Siófok, Budaörs, Ceglédi VSE, Cigánd, Dorogi FC, HR-Rent Kozármisleny, Kisvárda Master Good, Mosonmagyaróvári TE 1904, Nyíregyháza Spartacus FC, Puskás Akadémia FC, Soroksár SC, Swietelsky-Soproni VSE, Szeged 2011-Grosics Akadémia, SZEOL SC, Szolnoki MÁV FC, Vác FC, ZTE FC.

Címkék:  , ,