Kétarcú csapat

Amit itthon, saját pályán meg merünk tenni, azt idegenben sajnos nem.

Az eddig lejátszott mérkőzéseink tapasztalatai alapján, csapatunk védekezése idegenben teljesen szétesik, a taktikai fegyelmezetlenségek sorozatos elkövetésének eredményeképpen. Sajnos Csákváron és Mezőkövesden is az első 10 percben hátrányba kerültünk, ami még jobban megterhelte a csapatot. Ezeket az egyéni hibákat ki kell javítanunk, hogy idegenben is olyan szervezetten, koncentráltan és agresszívan játszunk, ahogy azt már itthon megtettük. Játékosaink gondolkodásmódja teljesen meg kell változzon – erről már többször beszéltük az öltözőben. Tisztában kell lenniük azzal, hogy ezt a hullámzó teljesítményt tovább már nem lehet tolerálni. Ki kell lépni végre a profi világba, ahol egy masszív, számítható produkciót kell letenni az asztalra minden bajnokin – amire a következő héten még tovább tudunk építeni.

Az a dolog, hogy minden második héten fel kell “mosni” a csapatot a padlóról, csak részsikerekhez vezethet. Stabil, koncentrált, fegyelmezett játékosokra van szükségünk, akik nem ijednek meg a saját árnyékuktól, ha elhagyják a Békéscsaba táblát.

Büszkék vagyunk szurkolóinkra, hogy ilyen nehéz helyzetben is a csapat mögött állnak, mert ebből a hullámvölgyből csak együtt tudunk kilábalni.

Zoran Spisljak