Készen állunk

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 523 másodperc.

Néhány nap múlva kezdetét veszi a 2016/2017-es tavaszi szezon. Csapatunk Balmazújvárosba látogat, ahol a másodosztályú bajnokság jelenlegi második és harmadik helyezettje, igazi rangadónak ígérkező mérkőzéssel zárja a 21. forduló összecsapásait. A téli felkészülés eredményeiről, új igazolásainkról és a csapatról Zoran Spisljak – vezetőedzőnk nyilatkozott.

20170109_zoran

– Hathetes előre eltervezett programot hajtottunk végre a télen. Hét felkészülési mérkőzést játszottunk, melyek egyformán fontosak és lényegesek voltak – főképp a terhelés szempontjából, de az eredményekre sem panaszkodhatunk. Minden megmérettetésre egyformán készültünk, egyaránt lényegesnek tartottuk – de nyilván a két első osztályú csapat ellen játszott mérkőzés mindig nagyobb presztízzsel bír. Úgy gondolom, hogy az Előre megmutatta az edzőmeccsek alatt, hogy milyen szintet képvisel és ezekből is látható, hogy készen állunk a bajnokság folytatására. Természetesen kielemeztük a lejátszott mérkőzéseket és a számokból egyértelműen látszik, hogy általában több helyzetünk volt, több szögletet rúgtunk, több szabadrúgást harcoltunk ki – ez mindenképpen biztató előjel. A feltárt hibákat nyilván megpróbáljuk kijavítani, sokkal jobban figyelünk majd ezekre a dolgokra – a befejezéseket és az utolsó passzokat pedig sosem lehet eleget gyakorolni.

– Elmondhatom, hogy az együttes összességében jó állapotban van, sérültjeink jó része ismét bevethető, jelenleg csak Bagi Pista sérült – aki még nem gyógyult fel teljesen. Gránicz, Viczián és Kálmán pedig kisebb húzódásokkal küzd.

– Negyedik helyen végeztünk ősszel, de a java még most jön. Három pontra vagyunk lemaradva az első helyezettől, két pontra a feljutó pozíciótól, úgyhogy jó helyen állunk. Persze, mindenféleképpen szeretnénk jól indulni tavasszal, de a Balmazújváros ellen kezdünk idegenben, így nem lesz egyszerű a dolog. Szervezett, erős, nehéz ellenfélnek tartom őket, de ebben a kiélezett bajnokságban bárki, bármikor lehet eredményes. Bízom benne, hogy csapatom mindent megtesz a jó eredményért!

– Próbáljuk továbbra is napi szinten fejleszteni a szakmai hátteret, sok segítséget kapunk olyan külsős szakemberektől is, akik értik a dolgukat – ez már a modern futball elengedhetetlen része: profi háttér, folyamatos fejlesztések nélkül már nem lehet versenyben maradni. Nyitottak vagyunk minden olyan újdonságra, amit lehetőségeinkhez mérten be tudunk szerezni vagy meg tudunk valósítani és amelyek tovább emelhetik a klub színvonalát és teljesítményünket.

– Mindenképpen pozitív eredménynek érzem, hogy a csapat nagy része teljesen összeszokott és jó, használható egységet képez. Az átigazolási szezonnal mindig együtt jár, hogy a csapategység megteremtésére irányuló munkánk sosem ér véget. Mindig vannak távozók és érkezők is, a mai labdarúgás már csak így működik. Azt tudni kell, hogy mindig a csapat érdekében kell előre gondolkozni és az igazolások realizálása – főleg télen – sosem egyszerű folyamat, de az eddig mutatott játék és teljesítmény alapján nem lehet kétségbe vonni a csapat kohézióját, összetartását, hiszen több alkalommal is ezzel a fontos tulajdonságunkkal tudtunk felülkerekedni ellenfeleinken. Nem elhanyagolható tényező Akadémiánk működésének értelme sem. A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia feladata, hogy nevelje a labdarúgókat a Békéscsaba 1912 Előre számára, a magyar labdarúgásnak, jobb és szerencsés esetben a válogatottaknak. Ezekkel a labdarúgókkal legyünk minél sikeresebbek, csapatunk a teljesítményével, a klub pedig a bevételi oldalon mutasson pozitív mérleget. Csapatunk erős és nem engedjük, hogy a játékos-mozgások gyengítsék pozíciónkat. Egyre több fiatal labdarúgónk jelentkezik az NB II-es csapat portáján és egyre nagyobb a konkurencia a kezdő vagy a pados pozíciókért. Örüljünk, hogy a labdarúgó társadalomban is tudatosul, hol kezdődik a foci elit nevelése. Örüljünk, hogy gyerekeink tudják, a békéscsabai nevelés garancia lehet a sikerre helyben is. Örüljünk, hogy sokféle perspektívát tudunk ajánlani neveltjeinknek. Örüljünk, hogy az ország minden részéről tudunk tehetséges, utánpótlás korú játékosokat hozni a Kórház utcába, ahol már jelen pillanatban is jövőbe mutató képzést kaphatnak. Örüljünk, hogy hamarosan ezt a képzést már egy megfelelő infrastruktúrával rendelkező intézményben folytathatjuk. Szóval örüljünk. Mindannyian.

– Érkeztek és távoztak is játékosok az átigazolási szezon alatt. Kölcsönbe adtuk Mursits Rolandot, aki a szezon végéig Cegléden kapott játéklehetőséget. Végleg eligazolt tőlünk Takács Péter, aki a továbbiakban szintén Cegléden próbál meg érvényesülni. Korábban már elmondtuk, hogy Ihrig-Farkas Sebestyénnel és Huszár Gergővel szerződést bontott a vezetőség. Békéscsabán folytatja pályafutását Hrabina Alex (kapus), valamint Gyurján Bence, akiket a Gyirmót csapatától igazoltunk. Visszatért az Előréhez Zelenyánszki László is, aki Sopronból érkezett hozzánk, az utánpótlásból pedig Babinyecz Balázs, Ilyés Tamás és Kmetykó Kevin részére kínáltunk profi szerződést, Czinanó Áronnal pedig többéves, úgynevezett karrier modell megállapodást kötöttünk.

– Az alapvető cél, az elvégzendő feladat nem változott. Továbbra is mindent meg fogunk tenni azért, hogy a megfelelő szintű szakmai háttérmunka meghozza a várt eredményeket és ne okozzunk csalódást szurkolóinknak. A felkészülésünk úgy zajlott, ahogy azt elképzeltük – bízom benne, hogy ez meg is látszik majd a teljesítményünkön. Továbbra is azon az elven fogunk dolgozni, hogy mindig a következő meccsre koncentrálunk, nem számolgatunk, nem kalkulálunk – három pontokért lépünk pályára és ha hibázunk, akkor megpróbáljuk azokat minél gyorsabban kijavítani, hogy a következő alkalommal még felkészültebben vehessük fel a küzdelmet. Tizennyolc mérkőzés áll előttünk, 54 pont van a kalapban – ebből kell a lehető legtöbbet megszereznünk és majd meglátjuk mire lesz elég.

line_purple

Kapcsolódó hivatkozás:
http://www.koroshircentrum.hu/i1045-Keszen-allnak-az-Elore-jatekosai-az-uj-kihivasokra

line_purple