Kelet nyugat ellen

A sorsolás úgy hozta, hogy a 4-6. fordulókban kizárólag Győr-Moson-Sopron megyei csapatokkal (augusztus 19-én Soproni VSE – Békéscsaba 1912 Előre, augusztus 23-án Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár és augusztus 27-én WKW ETO FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre) találkozunk.

Egy hét alatt három mérkőzés, ebből kettő idegenben, egy hétközben, sok utazással – az események tehát felpörögnek és hét nap múlva már sokkal reálisabb képet mutathat a bajnoki táblázat az idei erőviszonyokról. Elsőként a soproniak kerülnek látókörünbe és velük kapcsolatban az elsődleges kérdés, hogy sikerül-e megőrizni a 2013 óta tartó, százszázalékos mérlegünket.

A szokásos pénteki körképünkben, az elutazás előtti edzés után ezúttal Birtalan Botond (6), Ilyés Tamás (11) és Szatmári István (9) állt mikrofon elé.

Birtalan Botond: – Eltelt már három meccs, sajnos még nem sikerült betalálnom, itt lenne az ideje. Úgy érzem, hogy az első mérkőzést leszámítva a játékunkkal nem volt probléma, ez fontos és az eredmények is az elvárásoknak megfelelően alakultak. Az MTK elleni hazai döntetlen is abszolút vállalható, hiszen a játék képe alapján pozitív volt az egész meccs. Ideje lenne gólt lőnöm és remélem a Sopron ellen sikerül is, csakúgy mint a tavalyi félévben, amikor kettőt is sikerült. Ugyanúgy készültünk a hét folyamán, mint eddig is és mindenképpen szeretnénk a három pontot elhozni Sopronból. Fárasztó túrák előtt állunk, de vagyunk annyian és olyan minőségben, hogy a szakmai stáb megfelelőképpen forgatva a keretet, meg tudja majd korrektül oldani a feladatot. Valószínűleg azok a játékosok egy kicsit jobban előtérbe tudnak majd kerülni, akik eddig nem kaptak annyi játéklehetőséget.

Ilyés Tamás: – Fárasztó napok állnak előttünk, de nyugodtan mondhatom, hogy jó formában van a csapat. A héten is a szokásos módon készültünk és mindenféleképpen meg szeretnénk nyerni mind a három előttünk álló meccset. Egészen biztosan lesznek változások a keretben, hiszen a sorozatos mérkőzések miatt van akinek pihennie kell, így olyanok is lehetőséget kapnak majd, akik egyébként kevesebbet lépnek pályára. Az idén még nem sikerült betalálnom, de remélem mielőbb lehetőséget kapok és akkor élni is tudok azzal.

Szatmári István: – A szerződésem értelmében nem játszhattam az MTK ellen, de kivülről nézve a meccset látszott, hogy rendesen felkészültünk belőlük és jó eredményt sikerült elérnünk. Időben elutazunk, hogy mindenki megfelelőképpen pihent és friss legyen. Következő vendégeinkből rendesen felkészültünk és mindenképpen szeretnénk győzni idegenben is. Az utóbbi mérkőzéseken – a mérések szerint is – mindenki odatette magát, kilométerben és hozzáállásban is, úgy érzem minden adott, hogy Sopronban is hasonlóan jó teljesítményt tudjunk nyújtani szombaton.

Pénteken délben útra kelt csapatunk és az éjszakát már Szombathelyen tölti, ahol szombaton reggel még egy átmozgató edzést vezényel mesterünk. A délutáni mérkőzés után azonnal hazaindulnak a Lilák, hiszen jövő hét szerdán már a Mosonmagyaróvár együttesét fogadjuk a Kórház utcai Stadionban.