Javítási lehetőség a Sopron ellen

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 164 másodperc.

Lila-fehér rangadót rendeznek Békéscsabán szombaton 17.30 órai kezdettel. A  Merkantil Bank NB II. Liga harmadik fordulójában a Kórház utcai violák fogadják a hűség városának együttesét. A soproniak nem kezdték valami fényesen a bajnokságot, először Ajkán kaptak ki 3-1-re, majd pedig a Kaposvárral játszottak 2-2-es döntetlent. A két gárda szakmai vezetője, Zoran Spisljak és Supka Attila nyilatkozik az esélyekről.

Zoran Spisljak, az Előre vezető edzője:

– A labdarúgás egyik szépsége hogy az elkövetett hibákat pár nap múlva, a következő bajnoki mérkőzésen ki lehet javítani. Ezt a lehetőséget szeretnénk kihasználni és a szurkolóinkat, akik kitartanak mellettünk kiengesztelni. Fiatal csapat vagyunk és sokat kell még tanulnunk. Nagyon sokat dolgoztunk ezen a héten azoknak a hibáknak a kijavításán, amit az eddigi bajnoki mérkőzéseinken elkövettünk. Szándékosan beszélek itt mind a két összecsapásról, mert bár a Zalaegerszeg elleni mérkőzést megnyertük, de ott is követtünk el hibákat. Játékosaink tisztában vannak azzal, hogy a profi futballban nem lehet a múltban élni és az esetleges hibákból tanulni kell, mert egy új mérkőzés új lehetőséget ad arra, hogy lépjünk egyet előre a célunk elérése érdekében. Jelenleg a legfontosabb feladat számunkra a Sopron elleni mérkőzés. Ismét egy jól felkészített és szervezett csapat ellen fogunk játszani – ismerve Supka Attila munkáját. Nekünk a saját játékunkat kell tovább építeni, ugyanakkor maximálisan ki kell használnunk azt, hogy a saját közönségünk előtt szerepelhetünk. Igazából a hazai pálya teszi lehetővé azt, hogy felépítsük a stílusunkat, melyből már a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen mutattunk valamit – gondolok itt a gyors, agresszív, kemény játékra, mely annak idején is jellemezte a Békéscsabát. Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy nekünk és a fiúknak mennyire fontos a szurkolók támogatása, ezért bízunk abban, hogy minél nagyobb létszámban fogják hétvégén támogatni a csapatot.

Supka Attila, a Sopron vezető edzője:

– Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a jelentősen átalakult Békéscsaba otthonában jól kezdte a szezont. Igaz, hogy ezt követően Csákváron megbotlottak, de sok kiváló képességű futballistájuk van, így akár a feljutásra is esélyesek lehetnek. Ennek ellenére természetesen nem feltartott kézzel megyünk Csabára. A mi keretünk is fiatal játékosokból áll, akik már eddig is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Szeretnénk hétvégén eredményesen szerepelni.

Hajrá Lilák!