Huszonkét év nem múlhat el nyomtalanul

Sajnos az élet úgy hozta, hogy ismét búcsúznunk kell egy kollégától. Móga Ilona (Ica néni) a Békéscsaba 1912 Előre gondnoka családi okok miatt a fővárosba költözik, így huszonkét év után elhagyja klubunkat.

Ica néni számtalan hazai mérkőzésen, rendezvényen, tornán nyújtott segítséget és nélkülözhetetlen módon a háttérből segítette csapataink-labdarúgóink boldogulását, mindennapi életét. Megélt sok-sok sikert, kudarcot, és az elmúlt majdnem negyed évszázad alatt megannyi edzővel, stábbal, labdarúgóval dolgozott együtt. Szavakkal nem is tudjuk kifejezni érzéseinket, hiszen mindenkihez volt egy-egy jó szava, de ugyanakkor nevelt és oktatott. Az utánpótlástól az első csapatig mindenkit személyesen ismert és rengeteg vidám, vagy éppen szomorú történetet mesélt a klubbal kapcsolatban. Ica néni jól tudta, hogy csapatainknak nem csak edzésekre, hanem lelki támogatásra, de ugyanakkor fegyelmezésre, rendre és tisztaságra is szüksége van, éppen ezért a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján lehetett rá számítani. A stadion minden zegét-zugát ismerte, nem tudtunk olyat kérdezni, amire ne tudta volna a választ. Az biztos, hogy távozásával klubunk szegényebb lett, hiszen legendák nem csak a pályán születnek, hanem a kulisszák mögött is! Mellettünk volt, amikor a padlón voltunk, de ugyanúgy tudott örülni sikereinknek, mint bármelyik szurkolónk.

Búcsúzunk Móga Beától, Ica néni leányától is, aki pályafutását Budapesten folytatja. Mindent köszönünk és további sok sikert, jó egészséget kívánunk!

Sajnos a járvány-helyzet és az érvényben lévő rendeletek miatt nem tudunk közösen és méltóképpen elköszönni-elbúcsúzni, de bízunk benne, hogy a felhők elvonulása után lesz még erre megfelelő alkalom!

Ica néninek további jó egészséget, kitartást és sok-sok örömöt kívánunk családjához! Tudjuk, hogy a klub után is van élet, bár nélküled sokkal nehezebb lesz… visszavárunk és reméljük nem felejtesz minket, hiszen mindennapi életünk része voltál, és az Előrénél eltöltött huszonkét év nem múlhat el nyomtalanul, mert a Te szíved is örökre lila-fehér marad és az is biztos, hogy a Békéscsaba 1912 Előre történelmének része maradsz!