Szolnoki MÁV-Stadler Rail – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 235 másodperc.

szolnok_mav_fc_150

Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015. 11. forduló

Szolnoki MÁV-Stadler Rail – Békéscsaba 1912 Előre

1-2 (0-0)

Időpont: 2014. október 24. (péntek) 17:00 óra

Helyszín: Szolnok, Szolnoki Tiszaligeti Stadion

Játékvezető: Oláh Gábor

Asszisztensek: Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő

Tartalék játékvezető: Böcskei Balázs

Szolnok: Pokorni Péter, Rokszin Ádám, Kenderes Zoltán, Mile Krisztián, Lengyel Béla, Antal Gábor, Nagy István, Vári Barnabás, Zvara Dávid, Zsolnai Róbert, Fritz Attila. Cserék: Nacsa Péter, Tóth Dániel, Papucsek Barna, B. Tóth Balázs, Mundi Roland, Bohner Roland, Galambos Ádám.
Vezetőedző: Kis Károly.

Békéscsaba: Póser Dániel, Bényei Balázs, Koszó Balázs Tibor, Balog Zsolt, Juhász György, Borbély Bálint, Bagi István, Berki Péter, Viczián Ádám, Kertész Tamás, Szilágyi Péter. Cserék: Czuczi Márton, Tölgyesi Viktor, Birtalan Botond, Balázs Richárd, Király Patrik, Balogh Miklós, Balogh Milán.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Nagy István (65. perc), Koszó Balázs Tibor (69. perc), Balázs Richárd (85. perc).

Sárga lap: Borbély Bálint (62. perc).

Piros lap: Mile Krisztián (58. perc).

56. perc: Mile utolsó emberként lerántotta ellenfelét, amiért nyomban piros lapot kapott a játékvezetőtől. Nem volt vita az eset kapcsán.
64. perc: A kilépő Rokszint választotta el szabálytalanul Koszó 20 méterre a lila-fehérek kapujától. A labda mögé Nagy István állt, aki a sorfal felett a rövid felső sarokba tekert, 1–0. Póser kapus 334 perc után kapott gólt ismét!
70. perc: Koszó javította hibáját, amikor egy szöglet után kavarodást kihasználva, közelről Pokorni kapujába kotorta a játékszert, 1–1.
86. perc: Kertész ugratta ki Balázst, aki a kapus mellett a hosszúba gurított, 1–2.

A meglehetősen felázott talajú pályán a vendégek kezdtek bátrabban, Szilágyi már a 3. percben gólt szerezhetett volna, ha nem emel az üres kapu fölé. Nem sokkal később Kertész került óriási helyzetbe, már csak Pokornival állt szemben, a kapus azonban nagy bravúrral kitolta a sarokra helyezett labdát. Kertész később is a legveszélyesebb embernek bizonyult – igaz az idő haladtával kiegyenlítődött a játék. A félidő közepét átlépve adódott az első lehetőség a házigazdák előtt: a védők röviden kifejelt labdáját Antal a kapu mellé durrantotta. A folytatásban nem igazán jutottak a másik tizenhatosáig a felek – mivel a pálya két szélén víz állt, ezért inkább a középső harmadban birkóztak egymással.

Csabai szempontból kifejezetten biztatóan indult a második játékrész, hiszen Oláh Gábor játékvezető már az elején leparancsolta a pályáról az utolsó emberként szabálytalankodó Milét. Mégis a szolnokiak szereztek hamarjában vezetést egy pontrúgásból. Nem sokáig tartott a hazaiak öröme, hiszen Koszó perceken belül kiegyenlítette az eredményt. A meccs hajrájához közeledve Nagy István villant újból, de lökete ezúttal a felső lécről pattant a mezőnybe, ahonnan szögletre „takarítottak” a védők. A másik kapu előterében a nagy kedvvel játszó Kertész „palántálhatott” volna, de lövését Pokorni szögletre mentette. Ami késett, nem váratott sokat: a 86. percben a csereként beálló Balázs megfordította a meccset, az ellenfélnek már nem maradt hite és ideje reagálni.

Kiss Károly: – A talajhoz jobban alkalmazkodott a Békéscsaba. Egy-egynél kapufát lőttünk, a helyzeteit jobban kihasználó vendégek megérdemelten nyertek.

Zoran Spisljak: – Mindkét csapat óriási munkát végzett a sáros talajon. A fiúk betartották a megbeszélteket, nulla-egynél sem ijedtek meg – hittek abban, hogy megfordíthatják a mérkőzést.

line_purple

line_purple

Jegyzőkönyv

További eredmények

line_purple

Címkék:  ,