Felkészülés: az újonc ellen folytatjuk

A 2015/2016-os szezon NB III Közép csoportjának ezüstérmese, azaz a 2016/2017-es másodosztályú idény egyik újonca – a SZEOL SC csapata ellen folytatjuk a felkészülési mérkőzések sorozatát szerdán 18:00 órától az Algyői Sportközpontban.

promo_elore_szeol_web

A szegedi együttes teljes körű átalakítással – új címerrel, szakmai stábbal és igazolásokkal vágott neki a felkészülésnek és a biztos bennmaradást tűzte ki célul. Halkó Pál, a SZEOL ügyvezetője elsőként a személyi változásokat jelentette be: Siha Zsolt, korábbi pályaedző sportigazgatóként folytatja a csapat mellett, a szakmai igazgató a pro licences Lóczi István lett, aki az utánpótlásban is tevékenykedik. Siha helyére pályaedzőnek Makra Zsoltot nevezték ki, aki tavaly a feljutásból még a pályán vette ki a részét.

Az SZVSE-pályán is megkezdék a felkészülést: műanyag székeket szereltek fel és festési munkálatokat is végeztek. Igazolások tekintetében már tudni lehet, hogy megállapodtak a 20 éves, harminckétszeres görög utánpótlás-válogatott Konsztaninosz Ikonomou-val és sikerült megtartaniuk két szerb focistájukat, Makszimovicsot és Tomisicset is. Több próbázó is megfordult a SZEOL háza táján, például Péter Antal jó benyomást tett a kék-feketék vezetőségére, így szeretnék szerződtetni a játékost. A Szigetszentmiklós középpályása – Lévai Norbert, a Szentlőrinc szélsője – Harsányi István, a Vasas U19 középpályása – Mendebaba Szása, illetve a Békéscsaba II. belső védője – Lászik Milán is a napfény városába teszi át székhelyét.

Első felkészülési mérkőzésükön gólnélküli döntetlent értek el a Hódmezővásárhelyi FC ellen, az elmúlt szombaton viszont 1-2 arányban, hazai pályán kikaptak a Ceglédtől.

A csapatunkkal utazó két próbajátékos lehet a két utolsó befutó a Liláknál, hiszen nálunk folytatja pályafutását a Fradi fiatal támadója, Popov Patrik. Vezetőedzőnk elmondta, a fiatal játékossal megegyezett a vezetőség, már csak a szerződés véglegesítése van hátra.  A 18 esztendős Popov Patrik a 2014/2015-ös szezonban az NB I-ben is szerepet kapott, a PMFC elleni bajnokin mutatkozott be a Ferencvárosban. Az előző idényben az FTC második csapatának tagjaként 29 NB III-as bajnokin lépett pályára és 17 gólt szerzett, amivel második helyen végzett a Nyugati csoport góllövőlistáján. Szintén a keret oszlopos tagja lehet Ribánszki László – a 31 éves kapus is, aki Mezőkövesdről kölcsönbe kerülhet a viharsarokba.

Zoran Spisljak szerint a soron következő mérkőzéseken is többféle összeállítást és taktikai felállást próbálunk majd ki. A csongrád megyei csapattal egyébként szeptember közepén, a Merkantil Bank NB II Liga 10. fordulójában, Szegeden találkozunk legközelebb – amikor már értékes bajnoki pontokért megy a harc.

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás