Évzárás a második csapatnál

Kedden este a FEK Étteremben megtartotta évadzáró vacsoráját a Békéscsaba 1912 Előre második, NB3-as csapata is.

Harmadosztályú csapatunk kiesése miatt a hangulat inkább visszafogott volt, hiszen együttesünk sorsa még több tényezőtől is függ. Kozma János köszöntőjében elmondta, hogy az eredmények ilyen módon való alakulásával egyáltalán nem elégedett és a bennmaradáshoz ennél a teljesítménynél, mind akaratban és hozzáállásban sokkal többre lett volna szükség. Hangsúlyozta, hogy a klubnak szüksége van második együttesre, hiszen ennek lényege és értelme éppen az, hogy fiatalabb korú játékosaink szokják a versenyhelyzetet, a tétmérkőzéseket és megmutathassák magukat valamelyik felnőtt bajnokságban. A Békéscsaba 1912 Előre vállalja a Megye I. osztályban való indulást is, de amennyiben – szerencsés esetben – felkérés érkezik vagy a helyzet úgy alakul, akkor az NB III-as szereplés is megvalósítható. A napokban mindegyik labdarúgónkkal tárgyalni fog a vezetőség a lehetőségekről és az esetleges folytatásról.

Pásztor József szavaiban hangsúlyozta, a felnőtt fociban meg kell lépni egy szintet és már a harmadosztályban is sokkal keményebb munka, koncentráció és odafigyelés szükséges az érvényesüléshez. Mindenki előtt adott a lehetőség, hogy eldöntse mit akar a sportágban elérni és ennek megfelelően kell életét a továbbiakban igazgatnia. Az esetleges Megye I-es szériában nyilván jóval szerényebbek lesznek az anyagi lehetőségek, így akinek ennél jobb lehetősége lesz, az gondolja át és ennek fényében döntsön. Az Előre szándéka a lehető leggyorsabb feljutás, de aki eligazol, annak már nem biztos, hogy lesz is lehetősége a visszatérésre. Jó pihenést és az elmúltnál sokkal sikeresebb idényt kívánt mindenkinek.

Kedden egyébként elkészítették a harmadosztályról döntő párharcok párosításait.

Húsz megyei bajnok közül 6 eleve nem vállalta a harmadosztályú indulást, így kedden döntöttek a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában: nyolc együttes osztályozót vív, míg hat játék nélkül jutott fel az NB III-ba.

A feljutásra jogosult egyletek közül a Szászvár, a Mád, a Nyúl, a Vértesszőlős, a Balkány és a Szekszárd II. nem rendelkezik a feljebblépéshez szükséges papírokkal, így az MLSZ úgy határozott, hogy a kiadó 10 harmadik ligás helyre 6 csapat, a Pápai Perutz FC, a Gyöngyösi AK-Ytong, a Tiszafüredi VSE, a Füzesgyarmati SK, a THSE-Szabadkikötő és a Vecsési FC – osztályozó nélkül jut fel.

A párosítások, 2017. június 10.: Balatonlelle SE – Iváncsa KSE, Körmendi FC – Debreceni EAC, M. Foci Kft. – Nagykanizsai ULE, Duna Aszfalt TVSE – Balassagyarmat VSE.

A visszavágók (június 17.): Iváncsa KSE – Balatonlelle SE, Debreceni EAC – Körmendi FC, Nagykanizsai ULE – M. Foci Kft., Balassagyarmati VSE – Duna Aszfalt TVSE.