Évadzárás a második csapatnál is

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 461 másodperc.

Szerdán este a FEK Étteremben megtartotta évadzáró vacsoráját a Békéscsaba 1912 Előre második, NB3-as csapata is.

20160608_01

Az eseményen Boér Gábor vezetőedző értékelte a szezont és kiemelte a második csapat működésének jelentőségét is.

– Az elvégzett munkával elégedett vagyok, de az elért eredménnyel és helyezéssel nem. Úgy gondolom, hogy a szezon második felére nagyot fejlődtünk és a körülmények is jócskán meghaladták egy átlagos harmadosztályú csapatnál tapasztalható színvonalat. Sokat dolgoztunk a szezonban, de ennél még többre van szükség ahhoz, hogy az elvárásokat teljesíteni tudjuk. A szezonban összesen 43 labdarúgó mutatkozott be NB3-as mérkőzéseken, így ősszel még igen nehéz volt kialakítani a csapat magját. A jövőben lényegesnek tartom a csapat egyben tartását, folytatni kell az építkezést és javítani a kommunikáción a pályán és a klubon belül is. Bízom benne, hogy fiatal játékosaim is érzik azt, hogy Békéscsabán továbbra is jó irányba mennek a dolgok és érdemes becsülettel, alázattal végezni feladatukat, hiszen az első csapattal szorosan együttműködve óriási lehetőségek előtt állnak. Nyilván lesznek olyanok, akik más csapatnál folytatják pályafutásukat – nekik sok szerencsét kívánok. Az új szezonban már Szenti Zoltán kollégám vezeti majd az NB3-as csapatot, aki tudása, tapasztalata, pályafutása és edzői munkássága miatt is a legjobb választás erre a posztra. Számomra a vezetőség más feladatot jelölt ki, igyekszem majd ott is megfelelőképpen helytállni. Végezetül, de nem utolsó sorban hálásan köszönjük a klubvezetés és a szponzorok maximális támogatását!

A folytatásban Kozma János – az igazgatótanács elnöke a csapat utánpótlás nevelésben betöltött szerepét is méltatta.

– Tapasztalati úton szoktam értékelni, és mivel decemberben érkeztem a klubhoz, csak a 2016-os évre vonatkozólag szeretném ezt megtenni. Látva a tavaszi teljesítményt mindenképpen bizakodók vagyunk – elindult egy folyamat, amely a klub életében is újdonság – hiszen két csapatunk is NB-s bajnokságokban szerepelt. Több mérkőzést megtekintettem és nyugodt szívvel mondhatom, hogy egy debütáló csapathoz képest sokszor csak nüanszokon múltak a sikerek. Ettől függetlenül bravúrokat is sikerült elérni, hiszen a Kozármisleny elleni hazai döntetlen, valamint az utolsó fordulóban a SZEOL elleni győzelem is nagyszerű eredménynek számít. Az MLSZ szabályozások miatt fiatal labdarúgóink hatalmas lehetőség előtt állnak, hiszen ebben a szezonban akár megalapozhatják jövőjüket. Érdemes tehát jól dönteni, a klubnál maradni és maximális erőbedobással tovább dolgozni, hiszen a megfelelő hozzáállást mindenképpen értékelni fogjuk. Köszönöm mindenkinek az elvégzett munkát és a jövőben is sok sikert kívánok!

Igricz Mihály – klubigazgató már előre tekintve mondta el gondolatait.

– A második csapat indítása és a működéséhez szükséges körülmények megteremtése is majdnem akkora projekt volt, mint az első csapaté. Az indulásnál még rengeteg feladatunk volt, de igyekeztünk ezeket lépésről-lépésre, a rendelkezésünkre álló források függvényében megoldani. Örvendek, hogy tavaszra már úgy összeállt az együttes, hogy bármelyik ellenfelünknek képesek voltunk meglepetést okozni. A kijelölt irány jó, ezt kell folytatnunk. Több játékosunknak profi szerződést fogunk ajánlani, hiszen azt szeretnénk, hogy a Békéscsabán nevelkedett labdarúgóink elé továbbra is megfelelő perspektívát, jövőképet tudjunk állítani. A héten elkezdődik az átigazolási szezon és előzetes tárgyalásoknak, egyeztetéseknek köszönhetően bízom benne, hogy majdnem minden nap bejelenthetünk majd egy-egy szerződéskötést. Köszönöm a tulajdonosoknak, focistáinknak, a szakmai stábnak és a háttérben dolgozóknak is az egész idényben nyújtott támogatásukat és munkájukat!

Pásztor József, a klub egykori legendás labdarúgója és szakmai tanácsadója szigorúbban fogalmazott és elsősorban focistáinknak szolgált útmutatással.

– Az indulásnál mutatott teljesítmény nagyon gyenge volt, de szerencsére a téli felkészülés jól sikerült és ezután már voltak bíztató jelek. Tapasztalatból mondom, hogy aki eligazol a klubtól, abból nem lesz többet NB-s focista és eltűnik majd a süllyesztőben. Lehet, hogy van olyan csapat, aki jelen pillanatban több fizetést tud adni, de nagyot hibázik, aki csak egy évre gondolkodik előre. A békéscsabai klub továbbra is stabil lábakon áll és az utápótlás nevelés terén is hatalmas lépéseket tettünk-teszünk. Mindenki időben és hiánytalanul megkapta és ezután is megkapja a juttatásokat – amely a mai világban egyáltalán nem elhanyagolható tényező. Az első csapatnál kijelölt cél az első osztályba kerülés, így nem érdemes a lehetőségeket elkótyavetyélni. Megfelelő munkával, megfogadva a klubnál dolgozó szakemberek tanácsait, egy év múlva akár már az NB I-ben is be lehet majd mutatkozni. A döntés mindenkinek a saját kezében van, de a kecsegtető ajánlatok nem mindig járnak hosszú távon kielégítő eredménnyel. Érdemes átgondolni a helyzetet, hiszen jelen körülmények között egy-egy karrier múlhat a döntéseteken. Akinek pedig tanácsra, őszinte véleményre van szüksége, továbbra is bármikor megtalál – állok rendelkezésére!

20160608_02