Elkezdődött a felkészülés

A téli pihenő után 2016. január 4-én találkozott első csapatunk. A közös munka állapotfelméréssel indult, majd edzésekkel és felkészülési mérkőzések sorozatával folytatódik a program a február 13-i bajnoki rajtig.

20160104

Hétfő délután kondicionáló edzésen vettek részt a Lila-fehérek. Egy intenzív felkészülési periódus kezdődött el, hiszen az Európa-bajnokság miatt átalakított NB I-es szezon sűrűre sikerült. Január 9-én már egy házon belüli felkészülési meccsel méri fel a szakmai stáb a játékosok pontos fizikai állapotát.

– Az első hét inkább rávezető hét, de szép lassan már kezdjük a terheléseket. A második és a harmadik héten végzi a legnagyobb és legkeményebb munkát a csapat. Folyamatosan periodizációs rendszerben dolgozunk, úgyhogy előre tervezetten a játékosok napról-napra kapják a megfelelő terhelést – emelte ki Zoran Spisljak vezetőedző.

A szakmai stáb emellett azon dolgozik, hogy megerősítse a csapat keretét, hiszen a bennmaradás az együttes elsődleges célja. A klub már megszerezte Vukasin Poleksicet. A 33 éves kapus korábban a DVSC és a Kecskemét csapatában, valamint a montenegrói válogatottban is szerepelt.

– Bízom benne, hogy a rutinommal tudok majd segíteni a csapatnak abban, hogy minél több pontot gyűjtsünk a szezonban. Tudom, hogy nehéz lesz bennmaradni, mert nem könnyű a helyzet, de mindent beleadok, ami bennem van – fogalmazott a lilák újdonsült kapusa.

Szintén a lila-fehéreknél folytatja Takács Péter, akit Mezőkövesdről szereztek meg a lila-fehérek. A 25 éves játékos előző szezonjában 12 bajnoki gólt szerzett, az ő leigazolásával erősödhet a csabaiak középpályás sora és támadójátéka is.

– Középpályás létemre elég sokszor a kapu elé kerültem, a tavalyi szezonom kifejezetten jól sikerült a sok gól miatt, úgyhogy szeretném ezt a gólerős játékot továbbra is folytatni. Az a legfontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen, én pedig alá vetem magam annak, amit a csapatérdek kíván – mondta el Takács Péter.

A csabaiak emellett a támadó szekcióban terveznek további igazolást, ezzel kapcsolatban a következő napokban-hetekben várhatóak újabb bejelentések. Az együttes február 13-án – hazai környezetben – a listavezető Ferencváros ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket.

Együttesünk a hét minden napján két-két foglalkozáson vesz részt: délelőttönként az időjárás függvényében szabadtéri edzésen, délutánonként pedig konditeremben dolgoznak. A tréningek 10:00, illetve 16:00 órakor kezdődnek – csütörtökön délelőtt azonban uszodai, lazító program szerepel a listán. A műfüves pályán lebonyolított foglalkozások bárki számára megtekinthetők. Vasárnap szabadnap, majd hétfőtől ismét együtt folytatják a munkát.

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás