DVTK – Békéscsaba 1912 Előre

dvtk_150

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 19. forduló

DVTK – Békéscsaba 1912 Előre

2-0 (1-0)

Időpont: 2015. december 12. (szombat) 15:30 óra

Helyszín: Miskolc, Diósgyőri Stadion

Cím: 3534 Miskolc, Andrássy u. 61.

Játékvezető: Erdős József

Asszisztensek: Viszokai László, Kelemen Attila

Tartalék játékvezető: Erős Gábor

DVTK: Ivan Rados, Kovács Gábor, Drazen Okuka, Bacsa Patrik, Lipták Zoltán, Egerszegi Tamás, Kitl Miklós, Németh Milán, Barczi Dávid, Koman Vladimir, Novothny Soma Zsombor. Cserék: Antal Botond, Husic Senad, Takács Tamás, Grumic Miroslav, Nemes Milán Imre, Griffiths Georges Henri Aboubacar, Eperjesi Gábor.
Vezetőedző: Bekő Balázs.

Békéscsaba: Mursits Roland, Thomas Piermayr, Vaskó Tamás, Fehér Zsolt, Damjanovic Slavko, Birtalan Botond, Spitzmüller István, Laczkó Zsolt, Nascimento de Oliveira Fabio, Bratislav Punosevac, Ezequiel Calvente Criado. Cserék: Ilizi Lubos, Bagi István, Balog Zsolt, Borbély Bálint, Vadász Viktor, Szilágyi Péter, George Koroudjiev Assenov.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Novothny Soma Zsombor (28. perc), Koman Vladimir (61. perc).

Sárgalapok: Laczkó Zsolt (42. perc), Thomas Piermayr (40. és 60. perc, kiállítva).

Fekete mezben lépett pályára a Diósgyőr, amely útjára indíthatta a labdát a találkozó elején. Ennek ellenére mégis a Békéscsaba előtt adódott az első lehetőség, Piermayr már az első percben üresre játszotta magát a tizenhatoson belül, lövését Rados védte. A 12. minutumban Lipták ívelt Barczi elé, aki szépen le is vette azt, 12 méterről azonban egy kicsit pontatlanul célzott, így a ziccer kimaradt.

Ezt követően majdnem negyed óráig semmi nem történt, de a 28. percben Németh Milán indította Barczit, aki balról középre adott, Bacsa lekészítette Novothnynak, a korábbi Napoli-játékos pedig nem hibázott ziccerben (1-0).

Hat perccel később Okuka beadását Bacsa ezúttal az ötösről az oldalhálóba lőtte. A 34. percben Calvente húzott el a jobb oldalon Kovács G. mellett, éles szögből tüzelt, Rados kiütötte a sarok elől a játékszert. A 40. percben Piermayr Egerszegi felrúgásáért sárgult be, két percre rá Barczit Laczkó rúgta meg hasonló büntetésért. Ezzel véget is ért az első játékrészt, előnnyel mehetett az öltözőbe a Diósgyőr.

Egyik csapat sem cserélt a félidőben. A második játékrész hatodik percében Németh Milán egy szabadrúgást ívelt fel Liptákhoz, aki közelről lőtt, Mursits hárítani tudott. Egy perccel később a csabai védők komoly megingása után Lipták és Mursits együtt ugrott fel, a kapus nem tudta megfogni a labdát, de az üresen maradt kapuba nem sikerült bekotorni azt. Három percre rá újabb diósgyőri roham jött, Bacsa lőtt kevéssel fölé két csel után. A 60. percben muszáj volt változtatnia a Békéscsabának a játék képén, Spitzmüller helyére Koroudjiev állt be.

Ennek ellenére újabb gólt ért el a Diósgyőr. Németh Milán beadását elfejelték, a kipattanóra jött Koman és 17 méterről kapásból, laposan tüzelt a hosszúba (2-0).

Tovább robogott a DVTK, a 63. minutumban Barczi erős lövése ment kevéssel fölé. Két perccel később tovább súlyosbodott a vendégek helyzete, Piermayr lökte fel Barczit, második sárgája után piros lappal kiállította Erdős játékvezető. Erre reagálva Birtalan helyére Vadász Viktort küldte be Zoran Spisljak. A 73. percben mindkét fél cserélt, Bacsa helyére Grumic; Punosevac helyére Szilágyi jött.

Tíz percre rá Barczi helyére Takács Tamás állt be. A 86. percben Okuka lövését védte vetődve Mursits, majd Kitl lőtt nem sokkal később kevéssel mellé, végül Takács lövését ismét a kapus hárította. A végén Koman helyére beállt Eperjesi, az eredmény már nem változott, győzött és távolodott a kiesőhelyektől a Diósgyőr.

Bekő Balázs: – Végig domináltuk ezt a mérkőzést, nagyon akartuk a győzelmet, nagyon sokat tettünk érte. Amennyit a pálya talaja megengedett, azt próbáltuk kihozni, gördülékenyen játszani, helyzeteket kidolgozni. Ez megmutatkozott gólokban is, a ,,hét szűk esztendőnek” vége, örülünk, hogy örömet tudunk szerezni a szurkolóinknak és magunknak is. Az biztos, hogy futball nélkül ezt a Békéscsabát nem lehetett volna feltörni, nagyon védekeztek és nagyon hátul – amit jónak tartok, hogy a kontráikat is el tudtuk fojtani.

Zoran Spisljak: – Gratulálok a Diósgyőrnek a három pont megszerzéséhez. Nagyon kiegyenlített meccs volt, az első félidőben, az első percben kis szerencsével vezetést szerezhettük volna, de a kapus jól olvasta a játékot. Utána stabilan védekeztünk, nem adtunk nagy terület az ellenfélnek, de egy kipattanó labdára nem értünk oda, ezzel vezetett a DVTK, egy-nullára. A második játékrészben is igyekeztünk megnyomni a játékot, közelebb kerülni a kapuhoz, de közben fellazultunk – ezt kihasználta a hazai csapat. Nehéz volt és amikor emberhátrányba kerültünk, még nehezebb lett, de nem adtuk fel, ekkor sem. Sajnos, nem tudtunk pontotokat szerezni, de sokat tanultunk ebből a mérkőzésből is.

line_purple

line_purple

line_purple

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1059349687432543/