Dunaharaszti MTK – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 123 másodperc.

Magyar Kupa 2014/2015. 1. forduló

Dunaharaszti – Békéscsaba 1912 Előre

1-2 (1-1)

Időpont: 2014. augusztus 9. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Dunaharaszti, Sporttelep

Játékvezető: Ducsai József

Asszisztensek: Berényi Ákos, Szert Balázs

Békéscsaba: Czuczi – Bényei, Balog Zs., Juhász Gy., Király – Balázs R. (Birtalan, a 80.), Bagi, Soós, Lőrinczy – Vólent (Berki, a 87.), Szilágyi P. (Kertész, a 74.).
Vezető edző: Zoran Szpisljak.

10. perc: Szilágyit buktatták a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Vólent biztosan értékesítette, 0-1.

30. perc: kapu előtti kavarodás után Lázár talált a vendégek hálójába, 1-1.

46. perc: Vólent ment el a baloldalon, középre adása után Szilágyi P. hat méterről fejelt a hazaiak kapujába, 1-2.

81. perc: a csereként beállt Birtalant buktatták a 16-oson belül a hazai védők. A megítélt 11-est a sértett végezte el, aki gyengén Kalmár kapusba lőtte a labdát.

A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a labda jobbára a két tizenhatos között pattogott. A félidő közepén a lelkes hazaiak egyenlítettek, majd enyhe fölénybe kerültek, ezt jelzi, hogy az első félidőben 4:1 volt a szögletarány a házigazdák javára.

Szünet után az első percben gólt szereztek a lilák. Mindez megnyugtatta a vendégeket, akik több helyzetet is kialakítottak az egyre inkább fáradó hazaiak kapujánál, de azok rendre kimaradtak. A hajrában még 11-est is hibáztak a csabaiak, de ennek ellenére megérdemelten jutottak tovább a kupában.

Zoran Szpisljak: – Ez a mérkőzés is igazolta, hogy a kupában nincsenek lefutott mérkőzések és végig száz százalékot kell nyújtani. Az első félidőben nem tudtuk kihasználni, hogy gyorsan előnyt szereztünk. Fordulás után már jobban játszottunk, és ha a helyzeteinket kihasználjuk nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Köszönjük a szurkolók biztatását!

 

JEGYZŐKÖNYV

 

line_purple