Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 371 másodperc.

vasas_fc_logo

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 31. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC

1-1 (0-0)

Időpont: 2016. április 19. (kedd) 20:00 óra

Helyszín: Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Karakó Ferenc.

Asszisztensek: Georgiou Theodoros, Márkus Tamás.

Tartalék játékvezető: Király Krisztián.

Békéscsaba: Vukasin Poleksic, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Laczkó Zsolt, Viczián Ádám, Spitzmüller István, Thomas Piermayr, Birtalan Botond, Ezequiel Calvente Criado, Punosevac Bratislav. Cserék: Mursits Roland, Koszó Balázs Tibor, Takács Péter, Balog Zsolt, Fehér Zsolt, Matus Paukner, Hudák Martin.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Vasas: Hermány Bence, Szivacski Donát, Korcsmár Zsolt, Debreceni András, Novák Csanád Ákos, Vida Máté, Ristevski Kire, Ádám Martin, Müller Christian, Berecz Zsombor, Remili Mohamed. Cserék: Nagy Gergely, Adamovic Milos, Pavlov Jevgen, Romic Daniel, Könyves Norbert, Preklet Csaba, Ferenczi István.
Vezetőedző: Michael Oenning.

Nézőszám: 3.754

Gólszerzők: Laczkó Zsolt (50. perc) – öngól, Vaskó Tamás (74. perc).

Sárgalapok: Novák Csanád Ákos (7. perc), Bényei Balázs (18. perc), Szivacski Donát (28. perc), Vaskó Tamás (57. perc), Punosevac Bratislav (59. perc), Thomas Piermayr (72. perc), Takács Péter (77. perc), Ádám Martin (79. perc), Ristevski Kire (81. perc), Adamovic Milos (93. perc).

A kezdő sípszót követő percekben óvatosan kezdtek a csapatok, egyik fél sem esett másiknak. A harmadik percben azonban Müller előtt adódott egy lehetőség, de nem talált kaput a próbálkozása. Majd a hazaiak kezdték átvenni a játék irányítását, vendégeink visszaszorultak a saját térfelünkre.

A Békéscsaba akarata érvényesült, többször eljutottak a kapunk előterébe is, Hermánynak még egy óriási bravúrt is be kellett mutatni. A Vasas főként ívelésekkel, beadásokkal, hosszú bedobásokkal próbálkozott, de nem igazán tudott nagy veszélyt kialakítani a hazai kapu előtt. A félidőben gólt nem láthattunk, 0-0-s döntetlennel zárult az első játékrész.

A szünetben mindkét mester cserével próbálta megerősíteni csapatát: Takács érkezett Spitzmüller helyére, illetve Jevgen Novákot váltotta.

A második játékrész első percei passzolgatással kezdődtek, majd hirtelen aktivizálták magukat a békéscsabaiak, Hermánynak védenie is kellett egy nagyot: Punosevac-Calvente háromszögelése után Calvente lövését hárította. Aztán érkezett a válasz, amiből gól is született az 51. percben: egy baloldali szabadrúgást Müller adott be, Korcsmár a hosszú oldalról visszafejelte középre az ötösön belülre, majd Laczkóról pattant be a kapuba a labda (0-1). Az 55. percben Viczián pillanatai következtek: tizenkét méterről a rövidre küldött lövését Hermány kapus reflexből védte, majd az ismétlést is sikerült szögletre tolnia.

Az 58. és 62. percben újabb cserék következtek: Adamovic-Berecz, majd Paukner-Birtalan. A 65. percben ismét a vendég kapus volt résen, amikor Calvente szabadrúgását éppen csak le tudta venni Punosevac fejéről. A 70. percben Piermayr jobboldali szabadrúgásáról Damjanovic centikkel maradt le a gólvonal előtt.

A gólt követően nyomás alá helyeztük a Vasast, számos beadással veszélyeztettünk. A 75. percre aztán jött az egyenlítés, Vaskó fejelt gólt közelről (1-1). Egy perccel később viszont újabb fordulatot hozott a találkozó, ugyanis büntetőhöz jutott az angyalföldi együttes, miután Pavlovot buktatták a tizenhatoson belül. A labda mögé Müller állt, aki azonban a jobb kapufát találta el, így maradt az eredmény.

A hajrában újabb cserék következtek: Ádám jelentkezett játékra Könyves helyett, majd Viczián jöhetett pihenni, akit Hudák Martin váltott.

A hihetetlenül izgalmas végjátékban több gól már nem esett a találkozón, így maradt az 1-1-es döntetlen.

A történésekhez tartozik – amit a szezon folyamán sajnos már többször tapasztaltunk -, hogy a játékvezető két olyan szituációban sem ítélt számunkra büntetőt, amely bárhol-bármikor simán befújható lett volna. Igyekszünk mindig finoman és a tényeket maximálisan szem előtt tartva fogalmazni, de úgy gondoljuk a mérkőzés tétje, színvonala és a közönség tisztelete mindenképp fokozottabb odafigyelést és megfelelőbb irányítást igényelt volna és emellett már nem tudunk szó nélkül elmenni.

Az ellenőr biztosan ki fogja értékelni a mérkőzést, de a játékvezető valamiért nem biztosított egyenlő feltételeket a két csapat számára. Nagyot küzdött a Békéscsaba, de ezúttal sem kaptuk meg az egyforma bánásmódot, talán ez hiányzott a győzelemhez!

Zoran Spisljak: – Azt kell mondanom, hogy igazságos a döntetlen, de a helyzetek alapján talán nekünk kellett volna győznünk – a Vasas viszont büntetőt rontott. Mindkét csapat győzelemre játszott, voltak lehetőségek, ziccerek, végül döntetlen lett a vége. Hogy ez mire elég? Úgy vagyok vele, minden egyes pont rengeteget érhet, ám csak a végelszámolásnál derül ki, mire lesz ez elegendő. Egy biztos, mi próbálkoztunk és ha a helyzeteinket jobb százalékban kihasználjuk, ezen a napon legyőzhettük volna a Vasast. Szurkolóink viszont ismét fantasztikusak voltak, mindenki átérezte a mérkőzés jelentőségét és teljes mellszélességgel kiálltak a csapat mellett. Köszönjük!

Michael Oenning: – Igazi kiesési csata volt ez, mindkét együttes bátran futballozott. Az első félidőben nem esett gól, ám a fordulást követően hiába szereztük meg a vezetést, a hazaik kiegyenlítettek. Sajnálhatjuk nagyon a kihagyott büntetőt, óriási lehetőség volt az a számunkra. A meccs végén jött előre a Békéscsaba, de hiába. S hogy ki marad bent az NB I-ben? Felőlem mind a kettő bent maradhat, egy a lényeg, hogy mi ne essünk ki.

line_purple

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/851878894933970/