Békéscsaba 1912 Előre – Újpest FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 134 másodperc.

ujpest_fc_logo_150

Magyar Kupa 2015/2016. 6. forduló 2. mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – Újpest FC

1-1 (1-0)

Időpont: 2016. április 12. (kedd) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Szabó Zsolt

Asszisztensek: Berettyán Péter, Varga Zsolt dr.

Tartalék játékvezető: Márkus Tamás

Békéscsaba: Vukasin Poleksic, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Nascimento de Oliveira Fabio, Birtalan Botond, Spitzmüller István, Takács Péter, Laczkó Zsolt, Punosevac Bratislav, Matus Paukner. Cserék: Mursits Roland, Balog Zsolt, Fehér Zsolt, Vadász Viktor, Thomas Piermayr, Svedyuk Alex Pál, Hudák Martin.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Újpest: Balajcza Szabolcs, Heris Jonathan Steve, Kálnoki Kis Dávid, Litauszki Róbert, Lencse László, Kecskés Ákos, Sankovic Bojan, Andric Nemanja, Souleymane Diarra, Balázs Benjámin, Cseke Benjámin. Cserék: Kovács Zoltán, Windecker József, Hazard Kylian, Kabát Péter, Filkor Attila.
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gólszerzők: Birtalan Botond (35. perc), Andric Nemanja (65. perc).

Sárgalapok: Laczkó Zsolt (57. perc), Punosevac Bratislav (84. perc).

A meccs előtt Nebojsa Vignjevics arra figyelmeztetett, hogy a Békéscsaba nem fogja feladni a meccset, ezért nagyon kell figyelniük. A próféta szólt az újpesti edzőből, mert hiába mondták Békéscsabán, hogy a bennmaradás a legfontosabb, nekiugrottak az ellenfelüknek.

Húsz perc kiegyenlített játék után az Újpest egyre jobban beszorult, a hazaiaknak voltak inkább lehetőségei. Punosevac azonban nem tudott betalálni. Ami késett azonban, nem múlott, mert a 36. percben ordas védelmi hiba után Birtalan örült meg a nem várt lehetőségnek, és 10 méterről Balajcza kapujába lőtt. 1–0

Felvillant a remény a hazaiaknál, hiszen egyáltalán nem tűnt félelmetesnek a vendégcsapat. Ennek ellenére a 43. percben kis híján sikerült az egyenlítés, mert Cseke látványos cselével két védőt és a kapust is elfektette, de a gólvonalon álló Damjanovic menteni tudott.

Az első félidőben megérdemelten vezetett a Békéscsaba és a hazai szurkolók már azt számolgatták, hogyan lehetne még két gólt szerezni…

A második félidőben összeszedettebb Újpest jött ki a pályára, a Békéscsaba viszont nem tudta megismételni az első félidőben látott agilis játékát. Ez abból is jól látszott, hogy inkább a hazaiak térfelén zajlott a küzdelem és csak egyetlen helyzete volt a Csabának. Az viszont elég nagy volt, de Punosevac három méterről nem találta el a labdát.

Ez a helyzet felébresztette a vendégeket és egyre nagyobb nyomás alá helyzeték a Békéscsabát, majd a 65. percben szerencsés körülmények között ugyan, de egyenlíteniük is sikerült. Diarra rendkívül rossz lövése nyomán a labda a tizenhatoson belül magában árválkodó Andrics elé pattant, aki nem sokat teketóriázott és a jobb alsóba lőtt. 1–1

Ezzel minden eldőlt, a Békéscsaba érezte, hogy már nem tud három gólt szerezni, ezért le kell mondania a kupadöntőről. Még becsülettel ment előre a győzelemért, de sok átütőerő már nem volt ezekben az akciókban.

Zoran Spisljak: – Nagyszerű teljesítmény és nagy tett, hogy a négyig eljutott újonc együttesünk, ha ezt az idény elején valaki kijelentette volna, látatlanban elfogadtam volna. Gratulálok is a csapatnak. Ha még bátrabban játszottunk volna, akár most is sikerre vihettük volna a továbbjutást. De amikor egyenlítettek a vendégek, már nem akartam kockáztatni. Annál is inkább, mert nagy sorozat után vagyunk és az idény legfontosabb két mérkőzése, a nagy riválisok, a Puskás Akadémia és Vasas elleni vár ránk a következő egy hétben.

Nebojsa Vignjevic:Az első félidőben egy energikus, mindenre elszánt Békéscsaba futballozott a pályán, és ennek köszönhetően sikerült is 1-0-s vezetéssel zárniuk az első 45 percet. A második játékrészben kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, és Andric góljának köszönhetően minden lényeges kérdést eldöntöttünk a meccsen. 1-1 után már nem volt nehéz dolgunk, az volt már csak a kérdés, mikor válik hivatalossá, hogy bejutottunk a fináléba.

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/540300969483773/