Békéscsaba 1912 Előre II. – Eger SE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 263 másodperc.

NB III. Keleti csoport 2021/2022. 35. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Eger SE

2-1 (0-0)

A MÉRKŐZÉS VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY NÉLKÜL IS MEGTEKINTHETŐ!

Kövess minket a TikTok-on is!

https://www.tiktok.com/@1912elore

Időpont: 2022. május 8. (vasárnap) 12:00 óra

Helyszín: Békéscsaba Labdarúgó Akadémia

Cím: 5600 Békéscsaba, 4-es Honvéd utca 1/2.

Játékvezető: Nagy Attila László

Asszisztensek: Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc

Békéscsaba: Tóth Alexander Máriusz, Czvalinga Áron, Kasik Ákos, Sipaki Patrik Martin, Pap Szabolcs, Korógyi Szabolcs, Farkas Botond Gergő, Oláh Ákos, Bónus Marcell, Szabó Zsombor, Varga Tamás Károly. Cserék: Selmeczi-Tóth András, Zahorán Áron, Bacsa Krisztián, Styecz Bence, Marik Soma, Zelik Csaba.
Edző: Mészáros Márk

Eger: Fedinisinec Eduárd, Valkay Richárd, Farkas Krisztián, Vajda Ákos, Antal Zsolt, Nagy-Kolozsvári Dániel Kornél, Pál Szabolcs, Debreceni Dávid, Rébék Richárd, Lencsés Balázs, Medveczki Máté. Cserék: Varga Huba Levente, Jancsó Csaba Béla, Dobler Szabolcs, Hadnagy Bence József, Berki Péter.
Vezetőedző: Szekeres Adrián

 Gólszerzők: Varga Tamás Károly (50. perc), Korógyi Szabolcs (52. perc), Nagy-Kolozsvári Dániel Kornél (61. perc).

 Sárga lapok: Bónus Marcell (45+2. perc), Mészáros Márk (45+2. perc), Pál Szabolcs (49. perc), Sipaki Patrik (56. perc), Zelik Csaba (82. perc).

Nézőszám: 92

Dolgos mérkőzésen mindkét együttes kitett magáért, de a Mészáros Márk vezette második csapatunk ezúttal taktikusabban és eredményesebben játszott, így győzelmet aratott az Egerrel szemben.

Az Előre igyekezett a mérkőzés elejétől kezdve ráerőltetni saját játékát a vendégekre, így az első félidőben főképp az Eger térfelén pattogott a labda. Több lehetőség (kapuvas, kapufa) is adódott a Lilák előtt, de az első negyvenöt perc nem hozta meg az áttörést, így gólok nélkül vonultak szünetre a felek.

A második játékrészre jobban jött ki a hazai együttes, így az 53. percben már kétgólos vezetést mutatott az eredményjelző. Az 50. percben Oláh viharzott el a jobb oldalon, pontos centerezése Varga Tamást találta meg, aki közelről az üres kapuba helyezett (1–0). Két perccel később a félpályáról indították Korógyit, aki remekül lépett ki a védők között, a tizenhatosig kifutó kapus mellett is elvezette a labdát, majd elegánsan gurított az üresen maradt kapuba (2–0). Vesztenivaló híján feljebb tolta játékát az Eger és a 60. percben Nagy-Kolozsvári bődületes lövése találta meg az utat a csabai kapu felső sarkába (2–1). Sorban érkeztek a cserék, mindkét mester próbált frissíteni, ami rá is fért a csapatokra. A folytatásban többet kezdeményeztek a vendégek, akik gyakorlatilag hosszú percekre beszorították a Békéscsabát. A szokatlanul nagy melegben igencsak elfáradtak Mészáros Márk neveltjei, de ennek ellenére több hatalmas lehetőséget is sikerült kidolgozni a hátralévő időben. A vendégek előtt is adódott helyzet, de vagy az utolsó passzok, vagy Tóth Alexander akadályozta meg az újabb gól szerzését.

Mészáros Márk: – Nagyon jó ritmusban játszottuk az első félidőt és nagy nyomást tudtunk helyezni a mélyen védekező Egerre. Számtalan helyzetet kialakítottunk, de meg kell tanulniuk a fiatal játékosainknak, hogy az ilyen mérkőzést sokkal hamarabb le kell zárni. A második félidei gyors góljaink után egy másik meccshez kellett alkalmazkodnunk, de abban is álltuk a sarat. Mindent egybevetve, extra volt a rengeteg helyzet kialakítása, negatív viszont ezek kihasználásának aránya.

Összességében elmondható, hogy mindkét csapat igencsak megdolgozott az eredményért, a három pont azonban Békéscsabán maradt. Köszönhetően Mészáros Márk első győzelmének, valamint a Újpest II. – DEAC mérkőzés végeredményének (0-1) visszavettük a kilencedik helyet a táblázaton.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/4748621201916327

Fotók Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: