Békéscsaba 1912 Előre – Újpest FC

ujpest_fc_logo_150

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 26. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Újpest FC

1-0 (0-0)

Időpont: 2016. március 19. (szombat) 15:30 óra

Helyszín: Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Erdős József.

Asszisztensek: Bozó Zoltán, Farkas Balázs.

Tartalék játékvezető: Kormányos II. Gábor.

Nézőszám: 1.431

Gólszerző: Matus Paukner (89. perc).

Sárgalap: Birtalan Botond (24. perc).

Békéscsaba: Mursits Roland, Bényei Balázs, Fehér Zsolt, Vaskó Tamás, Nascimento de Oliveira Fabio, Birtalan Botond, Spitzmüller István, Takács Péter, Laczkó Zsolt, Ezequiel Calvente Criado, Punosevac Bratislav. Cserék: Máthé Gábor, Koszó Balázs Tibor,  Szalai Dániel, Balog Zsolt, Vadász Viktor, Matus Paukner, Hudák Martin.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Újpest: Balajcza Szabolcs, Kálnoki Kis Dávid, Litauszki Róbert, Windecker József, Hazard Kylian, Balogh Balázs, Lencse László, Angelov Viktor, Andric Nemanja, Souleymane Diarra, Bardhi Enis. Cserék: Kovács Zoltán, Mohl Dávid, Kecskés Ákos, Sankovic Bojan, Kabát Péter, Cseke Benjámin, Filkor Attila.
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Megtört a 23 éves átok, hiszen 1992. 08. 29. óta először tudtuk hazai pályán legyőzni az Újpest együttesét.

A találkozón nem játszhatott a sérült Balázs B., Nagy G., Perovic és Heris; a hazaiaknál Damjanovic és Piermayr eltiltott volt.

A Békéscsabáé volt az első lehetőség: a 12. minutumban Birtalan adott be és Spitzmüller lőtt, kevéssel fölé. Négy perccel később Lencse készített le Hazardnak, aki a tizenhatos vonaláról lőhetett, Mursits hárított. A folytatásban ismét a hazaiak kapusának akadt dolga: Andric adott be jobbról, Lencse az ötösről lőtt éppen a hálóőr kezébe.

Már közeledtünk a félidő hajrájához, amikor Birtalan a tizenhatos sarkáról lőtt, Balajczának kellett kiöklöznie szögletre. A 41. percben Punosevac került helyzetbe egy szép indítást követően, Balajcza lábbal hárította a ziccert. Az utolsó percben Calvente beadásából Birtalan teljesen tisztán lőhetett, de Balajcza nagy bravúrral védett. A szögletből Fabio csavart Fehér Zsolt fejére, de célt tévesztett a védő. A szünetre így 0-0-s döntetlennel vonulhattak a felek.

A második félidő kezdőrúgását Mártai Miklós, a Békéscsaba 1912 Előre egykori kitűnő játékosa és az akkori közönség egyik nagy kedvence végezhette el – aki Dunaújvárosból érkezett és 1975-től három és fél szezonon keresztül viselte a lila-fehér mezt, mialatt 86 mérkőzésen 13 gólt szerzett. A kezdőrúgás aktualitással is bírt – hiszen első, csapatunknál szerzett gólját éppen az Újpest ellen szerezte.

A második félidőben az első említésre méltó momentum egy csere volt: 10 perc elteltével ugyanis Lencse helyére jött Mohl. Újabb tíz perccel később Kabát is lehetőséget kapott, Angelov helyén. A 76. percben Paukner állt be Laczkó helyett, majd egy perccel később Cseke is bizonyíthatott, Bardhi hagyta el a játékteret.

A 83. percig kellett várni az első érdemleges helyzetre: Calvente beadása nyomán Punosevac öt méterről lőtt mellé. A végén azonban csattant az ostor, ami a múlt héten az Újpest kezében volt, most pedig a szenvedő alanyok voltak: Calvente szögletét Paukner bólintotta Balajcza kapujába (1-0). A háromperces hosszabbításban Birtalan helyett még Balog Zsolt kapott játéklehetőséget.

Ezzel az eredménnyel a Békéscsaba tovább folytatja felzárkózását, a Vasas és a Puskás Akadémia sem lehet nyugodt a közeledésünk láttán.

Zoran Spisljak: – A csapat végig nagy akarással játszott. Már az első félidőben is voltak helyzeteink, de azok kimaradtak vagy több alkalommal is Balajcza kapus védett bravúrral. Fordulás után fokoztuk a nyomást a fővárosiakra, ezt igazolja hogy sorra rúgtuk a szögleteket és végül egy sarokrúgás után Paukner megszerezte a három pontot érő találatot. Végig hittünk a győzelemben, a fiúk ma is bizonyították, hogy képesek jó teljesítményt nyújtani és hogy helyük van az NB I-ben.

Nebojsa Vignjevic: – Úgy érkeztünk Békéscsabára, mintha nyaralni jöttünk volna és ennek meg is lett a következménye. Nem voltunk ott fejben, az első 15-20 percben ugyan kialakítottunk pár helyzetet, de utána semmit sem tudtunk felmutatni. Úgy gondolom, hogy egy mérkőzést el lehet veszíteni, de csak emelt fővel, úgy, hogy mindent megtettünk a sikerért. Sajnos ma nem ezt a hozzáállást láttam a csapatnál, rendkívül csalódott vagyok a játékosaim alulmotiváltsága miatt. A következő bajnoki összecsapásig még van szűk két hetünk, hogy rendezzük a sorainkat, és felkészüljünk a Puskás elleni meccsre.

line_purple

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv
Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/844748428967404/