Békéscsaba 1912 Előre – UFC Nagykanizsa

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 268 másodperc.

Magyar Kupa 2017/2018. 9. forduló 2. mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – UFC Nagykanizsa

1-0 (0-0)

Időpont: 2018. február 28. (szerda) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Oláh Gábor

Asszisztensek: Máyer Gábor, Kormányos II. Gábor

Tartalék játékvezető: Böcskei Balázs

Békéscsaba: Máthé Gábor, Gránicz Patrik, Mészáros Márk, Szatmári István, Urbin Péter, Tóth Dániel, Lustyik Levente, Kiss László, Viczián Ádám, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Ribánszki László, Birtalan Botond, Király Patrik, Hursán György, Babinyecz Balázs, Gyurján Bence, Kálmán Szilárd.
Vezetőedző: Boér Gábor

Nagykanizsa: Szabó Ádám, Csáki József, Szabó Bálint, Horváth Detre, Kovács György, Hóbor Gergő, Gerencsér Attila, Hetesi Patrik, Péntek Adrián, Horváth Patrik, Horváth Balázs. Cserék: László Áron, Horváth Márk, Takács Dávid, Kulcsár Roland, Szalai Dániel, Zsirai Péter, Kulcsár Olivér.
Szakmai igazgató: Gombos Zsolt

Gólszerző: Birtalan Botond (81. perc).

Nézőszám: 150

Békés megyében már mindenki úgy gondolta, itt a tavasz. Érthető, egész évben nem látott havat a Viharsarok. Most azonban február utolsó napjaiban az időjárás alaposan rácáfolt a várakozásra, jó tíz centis hóréteg lepte el a várost, és az országot. Ezért a múlt heti első derbihez kísértetiesen hasonló körülmények között készülhetett a két kupacsapat az újabb összecsapásra. Havas buszozás várt a Zala megyeiekre, tömérdek hólapátolás a helyiekre. Bár még délelőtt is esett hó a viharsarki megyeszékhelyen, mire eljött a kezdés ideje, kisütött a nap, a pálya pedig tökéletesen le lett takarítva, így nem volt akadálya a visszavágónak. Bár az is tény, betonkeménységűre fagyott a talaj, ezért szemmel láthatóan óvatosabban futballozott a két csapat, igyekeztek elkerülni a keményebb ütközéseket, a sérüléseket. Bár sokat futottak, ami talán a csikorgó hideg miatt is történhetett, de összességében az első játékrészre alaposan rányomta bélyegét a nem éppen ideális futballidő. Ezért aztán, ha próbálkoztak is a kapu becserkészésével, az irányzékkal már annál inkább gondok adódtak, egyik fél sem találta el a kaput az első 45 percben.

A fordulás után a kezdetben kiegyenlítettebb lett a játék, és ekkor már a kapukat is gyakrabban eltalálták mindkét oldalon, de a portások a helyükön voltak. Egy idő után viszont kiütközött a két csapat közötti osztálykülönbség, egyre többször beszorult a vendégcsapat, de hősiesen állták a rohamokat, míg egy szabálytalanság és az azt követő büntetőgól megpecsételte sorsukat. Az újabb győzelemmel és 4-1-es gólkülönbséggel a Békéscsaba lépett tovább a Magyar Kupában.

Boér Gábor– A mérkőzés előtt arra hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy nyerjünk, de ne sérüljön meg senki. Végül az első félidőben nem játszottunk jól, a fordulás után már jobban működött a gépezet. A találkozó nem volt magas színvonalú, de most a továbbjutás volt a fontos.

Gombos Zsolt– A pálya minősége a vártnál jobb volt, de még így sem alakulhatott ki magas szintű játék. A két mérkőzést tekintve elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Az első húsz percben nagy nyomás alatt voltunk, de utána kiegyenlítettebb lett a játék. De a második félidőben már látszott , hogy melyik csapat játszik a másodosztályban. Sok sikert kívánok a Békéscsabának!

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Fotók

YouTube

Élő tudósítás

Mérkőzés információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/935154933320720