Békéscsaba 1912 Előre – Swietelsky Haladás

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 200 másodperc.

haladas_150

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 7. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Swietelsky Haladás

0-1 (0-1)

Időpont: 2015. augusztus 29. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Berke Balázs

Asszisztensek: Berettyán Péter, Horváth Róbert

Tartalék játékvezető: Kelemen Attila

Békéscsaba: Mursits Roland, Bényei Balázs, Fehér Zsolt, Balog Zsolt, Nascimiento de Oliveira Fabio,  Piermayr Thomas, Laczkó Zsolt, Ezeqiuel Calvente Criado, Koroudijev George Assenov, Viczián Ádám, Punosevac Bratislav. Cserék: Ilizi Lubos, Koszó Balázs Tibor, Birtalan Botond, Szalai Dániel, Bagi István, Spitzmüller István, Szilágyi Péter.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Szombathelyi Haladás: Király Gábor Ferenc, Wils Stef, Iszlai Bence, Wils Thomas, Angyal Zsolt, Jagodics Márk, Németh Márió, Predrag Bosnjak, Ugrai Roland András, Halmosi Péter, Popin Sasa. Cserék: Rózsa Dániel, Fehér Zoltán, Jánvári Gábor, Gaál Bálint, Nagy Patrik, Batarelo Ante, Medgyes Zoltán.

Nézőszám: 1.422 fő

Gólszerző: Németh Márió (26. perc).

Sárgalapok: Punosevac Bratislav (36. perc), Koroudjiev George Assenov (42. perc), Iszlai Bence (83. perc), Szalai Dániel (84. perc), Predrag Bosnjak (87. perc).

27. perc: Ártatlannak tűnő, nem túl dinamikus, egyáltalán nem agresszív módon passzolgattak a Haladás játékosai a csabai kaputól 25-30 méterre. A lilák védői úgy ítélhették meg a szituációt, hogy az ellenfél játékosai lőtávolon kívül vannak, ezért úgy gondolták, elég csak szemmel tartaniuk a szombathelyi játékosokat. Nem számoltak a csabai kaputól 28 méterre, a középcsatár pozíciójában helyezkedő Németh Márióval. A kiváló rúgótechnikájú játékos miután konstatálta, hogy négy méteres körzetben egyetlen védőjátékost sem lát maga körül, ballal célzott lövést küldött kapura. a labda kifele kanyarodva élesen vágódott be a csabai kapu bal alsó sarkába. A középről vetődő Mursits nem érhette el a labdát 0-1.

Mindkét csapat megpróbálta ráerőltetni a saját akaratát a másikra, azonban a Békéscsaba kissé görcsösen futballozott, így a játékába sok hiba csúszott.

A szombathelyiek a félidő közepétől átvették az irányítást és Németh Márió lövésével megszerezték a vezetést. Nem sokkal később kis híján növelte előnyét Mészöly Géza együttese, de Stef Wils lövése a kapufán csattant.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a Békéscsaba becsülettel próbálkozott, de a kapu előterében nem voltak elég határozottak a támadói. A szombathelyiek magabiztosan őrizték előnyüket, az eredmény pedig már nem változott. Németh Máriónak ez volt a második gólja az idényben, s ahogyan az ötödik fordulóban a Paks ellen, a találat ezúttal is három pontot ért.

line_purple

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/801534409963010/

Címkék:  , ,