Békéscsaba 1912 Előre – Soproni VSE-GYSEV

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 212 másodperc.

soproni_vse_gysev_logo_150

Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015. 3. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Soproni VSE-GYSEV

1-0 (0-0)

Időpont: 2014. augusztus 30. (szombat) 17:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Kórház utcai Stadion

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Demeter János, Galán Roland

Tartalék játékvezető: Karakó Ferenc

Belépőjegy árak: felnőtt 700 HUF, diák/nyugdíjas 500 HUF

Békéscsaba: Póser Dániel, Bényei Balázs, Balog Zsolt, Balogh Miklós, Juhász György, Bagi István, Király Patrik, Prasler Thomas Michel, Berki Péter, Lőrinczy Attila, Szilágyi Péter. Cserék: Czuczi Márton, Balázs Richárd, Pataki Zsolt, Borbély Bálint, Vólent Roland, Kertész Tamás, Birtalan Botond.
Vezető edző: Zoran Spisljak

Sopron: Halasi Péter, Fazekas Géza, Baranyai Norbert, Jovetic Aleksandar, Pados Patrik, Horváth András, Pintér András, Erdélyi László, Eszlátyi István, Horváth Péter, Kovács Ádám. Cserék: Dénes Zsolt, Fazekas Norbert, Nagy Zoltán Dániel, Deme Imre, Szabó László, Kollár Máté, Pető Benjámin.
Vezető edző: Supka Attila

Gólszerző: Kertész Tamás a 75. percben.

Sárga lap: Pintér a 26., Fazakas a 30., Horváth A. a 63., Berki a 77., Eszlátyi a 77., Juhász Gy. a 86., Szabó L. a 92. percben.

line_purple

Sopron „kipipálva”

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában az Előre a Sopron gárdáját fogadta. Az elmúlt két fordulóban mindkét csapat összeszedett egy-egy vereséget, ennek megfelelően a tapogatózás jellemezte az első játékrészt. A csapatok gondosan ügyeltek arra, hogy ellenfelük ne alakítson ki helyzetet. Mondhatni számottevő esemény nélkül, az unalom jegyében telt el az első játékrész.

Dobó János, Az Előre volt védője a félidőben: – Reális az eredmény, helyzetek nélkül sajnos nem tudtuk feledtetni az elmúlt hétvégi súlyos zakót. Bízom a jobb folytatásban.

Az előbbi óhajnak megfelelően fordulás után a csabaiak kerültek óriási ziccerbe, de egy bal oldali beadást követően Berki ötméteres fejesét a soproniak hálóőre nagy bravúrral tolta szögletre (ez volt egyébként a mérkőzés első valamirevaló helyzete).

Ezután is folytatódott a mezőnyjáték, a két csapat gyűrte egymást rendesen, majd a hetvenötödik percben a néhány perccel korábban beállt Kertész eldöntötte a három pont sorsát. Történt, hogy egy jobb oldali csabai támadást követően a laposan középre passzolt labdát a négy perccel korábban csereként beállt hazai támadó tizenkét méterről a kapu jobb oldalába rúgta (1-0). A hátralévő időben az Előre kapusának, Pósernek egy ízben kellett ziccerben hárítania, ám a Békéscsabának ezután még legalább két alkalommal lett volna lehetősége növelnie előnyét. Ezek kimaradtak, ám így is három pontot szerzett az Előre.

Zoran Spisljak: – Nagyon jól felkészült csapat ellen léptünk pályára, a Sopron tudta mit akar játszani ellenünk. A második félidőben a cserék után megérdemelten jutottunk vezetéshez és így itthon tartottuk a megérdemelt három pontot.

Supka Attila: – Az első perctől az utolsóig partnerei voltunk a vendéglátóknak, sőt időnként túl is játszottuk őket. Az Előre kihasználta az egyetlen hibánkat és ez a három pont elvesztésébe került.

line_purple

line_purple

Jegyzőkönyv

További eredmények

line_purple

Címkék:  ,