Békéscsaba 1912 Előre – Mezőkövesd Zsóry FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 190 másodperc.

mezokovesd_uj_150

Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015. 19. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Mezőkövesd Zsóry FC

2-1 (0-0)

Időpont: 2015. március 16. (hétfő) 14:30 óra

Helyszín: Gyula, Grosics Akadémia centerpálya

Cím: 5700 Gyula, Zrínyi Miklós tér 25.

Játékvezető: Karakó Ferenc

Asszisztensek: Kovács II. Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő

Tartalék játékvezető: Farkas Tibor

Békéscsaba: Mursits Roland, Bényei Balázs, Koszó Balázs Tibor, Balog Zsolt, Juhász György, Borbély Bálint, Bagi István, Spitzmüller István, Viczián Ádám, Kertész Tamás, Szilágyi Péter. Cserék: Póser Dániel, Tölgyesi Viktor, Birtalan Botond, Balázs Richárd, Fehér Zsolt, Király Patrik, Balogh Milán.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Mezőkövesd: Kunsági Roland, Sváb Dániel, Takács Péter, Kulcsár Kornél, Gengeliczki Gergő, Dvorschák Gábor, Bajzát Péter, Hegedűs Dávid, Hegedűs Csaba, Molnár Gábor, Szeles Tamás. Cserék: Dombó Dávid, Nyilas Elek, Baracskai Roland, Máté János, Tajthy Tamás, Lukács Raymond Barna, Medgyes Zoltán.
Vezetőedző: Tóth László.

Gólszerzők: Viczián Ádám (70. perc), Takács Péter (91. perc), Viczián Ádám (94. perc).

Sárga lapok: Koszó Balázs Tibor (11. perc), Bényei Balázs (23. perc), Dvorschák Gábor (40. perc), Borbély Bálint (53. perc), Hegedűs Csaba (66. perc), Kertész Tamás (87. perc).

Piros lap: Bajzát Péter (93. perc).

A telt ház előtt lejátszott mérkőzés első félidejében is a csabaiak voltak aktívabbak, több nagy lehetőséget is kialakítottak – főképp a vendégek kapuja előtt folyt a játék.

A szünet után Zoran Spisljak együttese még egy fokozattal feljebb kapcsolt és a 70. percben a 19 éves Viczián góljával vezetést is szerzett. A kövesdiek nem boldogultak a szervezett és fegyelmezett békéscsabai védelemmel – csak a 91. percben, Takács Péter tizenegyesével tudtak egyenlíteni, de az izgalmaknak ezzel még nem volt vége! A 93. percben a kövesdiek csatárát, Bajzát Pétert ütés miatt kiállította a játékvezető. A 94. percben pedig Viczián hőssé vált, hiszen megszerezte saját maga és csapata második gólját, így a Békéscsabáé lett a három pont.

A rendkívül fontos győzelemnek köszönhetően a lila-fehérek tapadnak a Vasasra és a Gyirmótra, míg a Mezőkövesd lépéshátrányba került a feljutásért folytatott harcban.

A mérkőzésen Kertész válla megsérült, amint biztosan tudunk állapotáról, azonnal közzétesszük.

Zoran Spisljak: — A második félidőben nagyobb nyomás alá helyeztük a Mezőkövesdet. Nem volt túl sok helyzet a 90 perc során, de abból azért nekünk több jutott. Hamarabb is eldönthettük volna a három pont sorsát. Mindkét csapat győzelemre játszott, NB I-es színvonalú találkozó volt.

Tóth László: — Ismét az utolsó pillanatban vesztettünk. Nagyon kiélezett mérkőzést játszottunk, mindkét csapat nyerni akart.

line_purple

line_purple

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple