Békéscsaba 1912 Előre – Jászberényi FC

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – Jászberényi FC

2-1 (0-1)

Időpont: 2019. július 6. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Sportcentrum Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros, Teleki Blanka út 6.

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Szalai Dániel, Nagy Sándor, Szélpál Norbert, Babinyecz Balázs, Károly Bálint, Bán Benedek, Zsilinszki Martin, Király Patrik, Kovács Ádám, Ilyés Tamás.  Cserék: Uram János, Dávid Zoltán Gergő, Farkas Márk, Mészáros Márk, Faragó Tamás, Pusztai András, Pantovic Nikola, Varga Tamás, Tóth Dániel.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Jászberény: Miski Zoltán, Szemere Balázs, Szanyi Krisztián, Ilkovics Miklós, Süttő Attila, Szőllősi Ferenc, Lakatos Béla, Sándor István, Ludasi Martin, Gresó Mátyás, Pálinkás Gergő. Cserék: Csutorka Márk, László Krisztián, Penczner Vilmos, Parázs Botond, Zombori Bálint, Kátai Ádám, Győrfi Benedek, Szabó Tamás, Olajos Gergő, Balogh Bálint, Kasza Ferenc.
Vezetőedző: Német Gyula

Gólszerző: Gresó Mátyás (10. perc), Nikola Pantovic (47. perc), Tóth Dániel (67. perc).

Az első félidő elején vezetést szerzett a berényi alakulat. A folytatásban a csabaiak próbáltak egyenlíteni, de a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztak. Fordulás után gyorsan egyenlítettek a lila-fehérek, majd a félidő közepén a vezetést is megszerezték. A találkozón végig látszott, hogy az edzőtáborban elvégzett munka után fáradtan mozogtak a csabaiak, sok hiba csúszott a játékukba.

10. perc: Egy csabai védelmi hiba után vezetést szerzett az NB III.-as jászberényi együttes. A 23 éves, a nyáron Egerből érkezett Gresó vette be a lila-fehérek kapuját, 0–1.

47. perc: Egy jobboldali beadás után Pantovic hat méterről egyenlített, 1–1.

67. perc: Egy oldalról belőtt labdát, a kapu előtt jól helyezkedő Tóth Dániel közelről a berényiek kapujába lőtte, 2–1.

Schindler Szabolcs: − A mai meccs is a felkészülés része volt és pár nap edzőtáborozás után látszott, hogy eléggé fáradtan mozogtak a srácok. Ez meg is bosszulta magát az első félidőben, hiszen egy figyelmetlenségből kaptuk a gólt. Már az első játékrészben is több gólszerzési lehetőségünk volt, de többször rossz döntés hoztunk, így nem jött össze a gólszerzés. A második félidőben frissítettük a csapatot, hiszen úgy is terveztük, hogy mindkét játékrészben vegyes felállásban lépünk pályára. A mérkőzés második részében kicsit frissebbnek tűntünk és sikerült is megfordítani az eredményt. Összességében vállalható meccs volt, de nem voltam elégedett a mutatott játékkal. A felkészülés elején tartunk, sok még az elvégzendő feladat, de volt ismét olyan pozitívum is, ami nagyon tetszett – például egy-két fiatal játékos igen jól teljesített.

Majdnem egy évvel ezelőtt találkozhattunk utoljára a jászberényiekkel, amikor 2018. július 21-én 1-1-re végeztünk ellenük a Békéscsabán megrendezett felkészülési mérkőzésen. Akkori ellenfelünk nagy tervekkel vágott neki bajnokságnak – szerettek volna osztályt váltani, de az álmuk a 2018/2019-es idényben még nem valósult meg, hiszen csak a 2. helyen végeztek az NB III. Keleti-csoportjában. Valószínűleg mindent egy lapra tettek fel, hiszen miután nem jött össze a feljutás, szerényebb célokkal kezdték meg az idei felkészülést. A változásokkal párhuzamosan vezetőedzőt és szakmai stábot is váltottak és a Német Gyula, Lukácsi Lóránt, Juhász Tibor, valamint Panyi Csaba kvartett vette át az együttes irányítását. Keretük a miénkhez hasonlóan részben átalakult, bár még korántsem végleges a jászságiak kispadja. Ismerősnek tűnhet Svedyuk Alex Pál neve, aki 14 alkalommal Békéscsabán is lehetőséget kapott a 2015/2016-os szezonban és a hírek szerint jelenleg a Nyíregyházával kacsintgatnak egymásra. Elköszöntek azonban a házi gólkirálytól Farkas Jánostól – aki 23 találattal járult hozzá csapata sikereihez. Távozott még a csapatkapitány Hevesi-Tóth Tamás, valamint a fővárosból ingázó Herczeg László is. Szerették volna megtartani a 28 éves Albert Ádámot, de ajánlatainak köszönhetően a játékosnak már nem volt maradása.

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás