Békéscsaba 1912 Előre II. – Tiszafüredi VSE

 

NB III. Keleti csoport 2021/2022. 21. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Tiszafüredi VSE

2-1 (2-0)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL! KIFEJEZETTEN JAVASOLJUK AZ ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK HASZNÁLATÁT!

Időpont: 2022. február 13. (vasárnap) 11:00 óra

Helyszín: Békéscsaba Labdarúgó Akadémia

Cím: 5600 Békéscsaba, 4-es Honvéd utca 1/2.

Játékvezető: Dobai János

Asszisztensek: Molnár Alex, László Máté

Békéscsaba: Krnács Richárd, Czvalinga Áron, Kasik Ákos, Styecz Bence, Oláh Ákos, Bónus Marcell, Babinyecz Balázs, Szabó Zsombor, Mágocsi Bence, Szabó Csaba, Varga Tamás Károly. Cserék: Tóth Alexander Máriusz, Sipaki Patrik Martin, Pap Szabolcs, Korógyi Szabolcs, Cservenák Csaba, Marik Soma, Zelik Csaba.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Tiszafüred: Tajti Bence, Illés Richárd, Barzsó Attila, Kalóz Ádám, Tomola Patrik György, Bojtos Tamás, Bódis István Norbert, Mácsai László, Barna Viktor Árpád, Vincze Patrik, Szabó Viktor. Cserék: Somogyi Pál Csaba, Tóth Tibor, Skulka Botond Gyula, Kertész Tamás, Barna Béla Dávid, Ábel Péter.
Vezetőedző: Dorcsák Zoltán

 Gólszerzők: Oláh Ákos (10. perc), Bónus Marcell (28. perc), Czvalinga Áron (62. perc) – öngól.

 Sárga lapok: Szabó Zsombor (32. perc), Oláh Ákos (56. perc), Zelik Csaba (76. perc), Mácsai László (83. perc), Krnács Richárd (94. perc).

Eltérő félidők után, győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata. A lila-fehér gárda kiváló első negyvenöt percet produkált a hazai rajt során, melynek során kétgólos előnyt szerzett. Szünet után magára talált a Tiszafüred, amely szépített és nagy nyomás alá helyezte a házigazdát, de csak szépítésig jutott.

Gyors hazai góllal indult a mérkőzés a füredi belső védők hathatós segítségével. Oláh Ákos balról élesen kapu elé lőtt labdája a meglepett csapatkapitány, Kalóz lábát is érintve került a vendégek kapujába, 1–0. A látogatók próbálták tartani a csabaiak által diktált iramot, de húsz percnyi játék után egyre inkább térfelükre szorultak. Több lehetőség is kihasználatlanul maradt hazai oldalon, míg szűk félóra elteltével Bónus a balösszekötő helyéről, a büntetőpont magasságából, beadás helyett Tajti kapus kezei között a rövid felső sarokba bombázott, 2–0. A félidő maradék részében is inkább a lilák akarata érvényesült, bár a szünet előtti percekben a fürediek is többször eljutottak Krnács kapujáig.

Nyílt sisakos küzdelmet hozott a második félidő. Felbátorodtak a vendégek, a cseréik is a támadójátékuk élénkítését szolgálták, de a szépítéshez szükségük volt a csabai védelem segítségére. A 62. percben Vincze húzott el a jobb szélen, az alapvonal közeléből közére kanyarította a labdát, amit a rövid kapufánál helyezkedő Czvalinga szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába továbbított, 2–1. Támadásban maradt a Tiszafüred, az egyenlítésre is több lehetősége nyílt a veszélyesen kapu elé lőtt labdákból. A hazaiak hősiesen védték kapujukat és egy-egy kontrából igyekeztek helyzetbe kerülni. A végjátékban már mindent egy lapra feltéve rohamoztak a sárga-kékek, de a csabaiaknak sikerült megóvniuk a számukra kedvező eredményt.

Brlázs István Gábor: – Hatvan percig játszottuk azt amit elterveztünk. Indokolatlanul hamar bejött a fáradtság, bár várható volt, hogy a végén lesz egy kis holtpontunk. A hozzáállással és a lelkesedéssel azonban megoldottuk a a feladatot és megérdemelten nyertük az összecsapást.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/713516646269745

Fotók Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: