Békéscsaba 1912 Előre II. – Tarpa SC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 377 másodperc.

Megyei I. osztály 2020/2021. osztályozó 2. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Tarpa SC

2-1 (1-1)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL!

Időpont: 2021. június 12. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Márkus Péter, Balla Levente

Tartalék játékvezető: Kátai Gábor

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Sipaki Patrik Martin, Pilán Márkó, Bukor Zoltán Márk, Kasik Ákos, Ilyés Tamás, Bónus Marcell, Csicsely János, Szabó Péter, Fazekas Lóránt, Szabó Zsombor. Cserék: Nagy Szabolcs, Czvalinga Áron, Farkas Ádám, Varga Tamás Károly, Pap Szabolcs, Zelik Csaba, Máris Dominik.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Tarpa: Somogyi Pál Csaba, Fejes János, Tüzes Zsolt, Dobrovolszki Jenő, Nádimov Norbert Jegorovics, Buda Péter Pál, Vajda Artúr, Fülöp Krisztián, Zagiev Vitálij, Sándor István, Gál Richárd Árpád. Cserék: Shosh Ishtvan, Trombola Vilmos, Rozman Sándor, Szabó Roland, Djácsenkó Vitalij, Losonczi Bence, Motychka Oleksandr.
Vezetőedző: Huszák Géza

Gólszerzők: Ilyés Tamás (6. és 47. perc), Tüzes Zsolt (47. perc).

Sárga lapok: Szabó Zsombor (22. perc), Gál Richárd Árpád (67. perc), Losonczi Bence (86. perc), Sipaki Patrik Martin (87. perc), Dobrovolszki Jenő (87. perc).

Piros lap: Máris Dominik (85. perc).

Nagy melegben kezdődött szombaton délután az osztályozó visszavágó mérkőzése. A két együttes első összecsapásán idegenben 3–0-ra győztek a lila-fehérek. A 6. percben megszerezte a vezetést a Békéscsaba, Ilyés Tamás a kapus fölött a hálóba emelte a labdát, 1–0. A vendégek nem adták fel, a 12. percben például egy percen belül két szögletet is elvégezhettek. Ezt követően is a tarpai együttes birtokolta többet a labdát, de csak újabb szögletekig jutott. A félidő közepén ivószünetet tartott a játékvezető. A 30. percben Dobrovolszki 12 méteres lövése után Fazekas a gólvonalról rúgta ki a labdát. A csabaiak kontrákból veszélyeztettek, elsősorban a gólerős Ilyés Tamás révén. Az első játékrész hosszabbításában a tarpaiak Tüzes révén egyenlíteni tudtak (1–1) – a látottak alapján nem érdemtelenül.

Fordulás után gyorsan előnyt szerzett a lila-fehér együttes, a 47. percben Ilyés vette be Somogyi kapuját, 2–1. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a békéscsabaiak őrizték az előnyt, a vendégek becsületesen küzdöttek, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. Az edzők mindkét oldalon igyekeztek frissíteni, hiszen a nagy meleg alaposan próbára tette a labdarúgókat. A hajrában, a 88. percben a játékvezető a cserekén beállt Máris Dominikot kiállította. A vendégek ezután még emberelőnyben próbáltak egyenlíteni, de ez nem sikerült.

Az Előre II. csapata kettős győzelemmel, 5–1-el megérdemelten jutott az NB III-ba.

Információk:

A mérkőzésre ingyenes a belépés. Belépőjegy váltása nem szükséges, így a pénztárak sem lesznek nyitva.

A sportrendezvényekre vonatkozó rendelet értelmében kizárólag védettségi kártyával, vagy az azt helyettesítő EESZT applikáció bemutatásával lehetséges a belépés. Csak a Kórház utcai Stadion 5-ös számú kapuja (barna színű vaskapu) kerül megnyitásra, az összes többi bejárat zárva lesz. A beléptetés minden esetben – a bérletesek, a sajtó munkatársai és a VIP vendégek esetében is – azzal kezdődik majd, hogy a biztonsági személyzet ellenőrzi, van-e szurkolóinknál védettségi kártya vagy be tudják-e mutatni az EESZT applikációt, valamint személyazonosításra szolgáló arcképes igazolvány. Ezek együttes megléte szükséges ahhoz, hogy tovább engedjék Önöket.

Arra kérünk mindenkit, hogy a sorban állásnál továbbra is figyeljenek a másfél méteres távolság betartására.

A maszk használata nem kötelező, de mindenkinek javasoljuk, hogy továbbra is viseljen maszkot a Kórház utcai Stadion területén!

Figyelem!

A védettségi igazolvány kiemelt jogi védelmet kapott: aki azt meghamisítja vagy jogosulatlanul használja, közokirat-hamisítást követ el, amiért öt évig tartó szabadságvesztés szabható ki.

A mérkőzés tétje nem kisebb, mint a felfelé történő osztályváltás. Erre az előzmények ismeretében igen jó esély mutatkozik, hiszen az odavágón 0-3 arányú győzelmet aratott csapatunk. Aki esetleg nem látta az első fordulót, ne vonjon le elhamarkodott következtetéseket az eredményből, hiszen a szabolcsiak okoztak meleg pillanatokat a csabai kapu előtt. Amíg erejükből telt, igen jól tartották magukat és többször gólveszélyes helyzeteket alakítottak ki. Ezáltal a feljutás egyáltalán nem lefutott, mindkét együttes előtt nehéz és kemény 90 perc vár. Adott esetben pedig még ennél is több, hiszen ha az eredmény úgy alakul, akkor hosszabbítás következik és ha ezután sem születik döntés, tizenegyes rúgásokkal kell eldönteni a győztes kilétét.

Egy biztos, szombaton eldől, hogy melyik csapat ünnepelheti NB3-as tagságát!

Brlázs István Gábor: – Ahogy az első mérkőzés után is mondtam, a feljutás kérdése még nem lefutott, de jobb pozícióból várhatjuk a második felvonást, amit szeretnénk kihasználni. Valószínűsítem, hogy ismét nagy nyomás nehezedik majd védelmünkre, hiszen az ellenfélnek támadnia kell, de bízom csapatunk stabilitásában és támadóink kreativitásában. Az előző heti keret áll a rendelkezésemre, újabb sérültünk szerencsére nincs, biztos vagyok benne, hogy hazai pályán is egy jó mérkőzést tudunk majd játszani.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/3813294302132317

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók Jegyzőkönyv Tabella