Békéscsaba 1912 Előre – Hódmezővásárhelyi FC

 

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – Hódmezővásárhelyi FC

2-0 (0-0)

Időpont: 2018. február 10. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (Műfű)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Takács Tamás

Asszisztensek: Albert István, Zahorecz Roland

Békéscsaba: Máthé Gábor, Nagy Sándor, Kiss László, Dávid Zoltán, Zahorán Balázs, Lustyik Levente, Király Patrik, Gyurján Bence, Szatmári István, Urbin Péter, Gránicz Patrik. Cserék: Pilán Márkó, Szélpál Norbert, Seres Bence, Viczián Ádám, Nagy István, Kálmán Szilárd, Birtalan Botond, Hursán György, Tóth Dániel, Czinanó Áron.
Vezetőedző: Boér Gábor

Hódmezővásárhely: Bordás Dániel, Prasler Thomas, Huszár Gergő, Tóth József, Mezei Olivér, Mátó Gergő, Füredi Szabolcs, Szilágyi Norbert, Koncz Adrián, Szekér Dávid, Szabó Mihály. Cserék: Filipánics Bálint, Darida Ádám, Bürgés József, Gyüre Levente, Bartyik Roland, Szabó Márk.
Vezetőedző: Szűcs Róbert

Gólszerzők: Gránicz Patrik (58. perc), Birtalan Botond (86. perc).

Érezhetően feltüzelt hangulatban kezdték a vendégek a mérkőzést, megpróbálták meglepni az Előrét. A védelem azonban jól állta a sarat, így a Vásárhely csupán egy kapufáig jutott. A kissé fáradtan kezdő csabaiak az első negyedóra végére találtak magukra, és több ígéretes akciót is vezettek a folytatásban, de az első játékrész gól nélkül telt el. A második félidőre négy helyen is frissített Boér Gábor, majd kicsit később újabb öt játékosunk is lehetőséget kapott. Az 58. percben szép adogatás után Urbin gurított Gránicz elé, aki nem hibázott: 1-0. Több pontrúgásból is növelhettük volna az előnyt, de ezeket a lehetőségeket csak a vége előtt sikerült gólra váltani. A többszöri kakaskodás vége az lett, hogy a HFC hibázott a tizenhatoson belül. A büntetőt Birtalan hibátlanul értékesítette, beállítva ezzel a végeredményt.

Boér Gábor: – Az előző alkalommal is elmondtam, hogy ilyenkor már az eredmény is fontos. Megtettünk mindent, hogy ne kapjunk gólt és megnyerjük a meccset. Mindkettőt sikerült teljesíteni, bár látszott a játékosokon, hogy fásultak és fáradtak. Nyilván ennek van most az időszaka, de ettől kezdve a frissítésre helyezzük a hangsúlyt, szeretnénk a támadójátékot tovább javítani. A mai napon ebből a szempontból akadozott a gépezet, és az utolsó passzaink pontatlanok voltak. Ettől függetlenül értékes edzőmérkőzés volt, és bízom benne hogy labdarúgóink feltöltődve jönnek vissza arról a rövidke pihenőről, amit most kapnak. Attól kezdve teljes gőzzel arra készülünk, hogy a kupa- és a bajnoki mérkőzéseken is sikeresek tudjunk lenni. Az idézőjeles aradi főpróbán és a nagykanizsai túrán egészen biztosan nem ugyanaz a keret vesz majd részt, hiszen kétszer is utazni kell és elég rövid az idő a két meccs között.

Egészen pontosan 10 nappal az első éles mérkőzés előtt, a szombat délelőtti találkozón az NB III. Keleti-csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi FC csapatát fogadjuk felkészülési mérkőzésen, a Kórház utcai műfüves pályán. A mezővárosiak újragondolt edzésmunkával, erőnléti edzővel kezdték meg a munkát az új évben, és egyértelműen a biztos bennmaradást tűzték ki célul. Az őszi idény nem éppen úgy sikerült, ahogy szerették volna, hiszen 16 lejátszott forduló után a csoport 14. helyén állnak. A kiesést jelentő pozíciót a mindössze 2 győzelemnek, 5 döntetlennek, 9 vereségnek és az ezzel együtt járó 11 bajnoki pontnak köszönhetik.

A program szerint csapatunk számára ez az utolsó hazai, felkészülési mérkőzés, és amennyiben minden a tervek szerint alakul, akkor február 17-én (szombat) 11:00 órától (UTC+1) még Világoson (Románia), az UTA Arad ellen következhet a finomhangolás a február 20-i nagykanizsai túra előtt.

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/164813757633624/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: