Békéscsaba 1912 Előre – Füzesgyarmati SK

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – Füzesgyarmati SK

4-3 (3-0)

Időpont: 2020. július 15. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Hanyecz Bence

Asszisztensek: Medovarszki János, Vrbovszki Pál

Békéscsaba: Uram János, Szalai Dániel, Nagy Sándor, Mészáros Márk, Bora György, Babinyecz Balázs, Király Patrik, Kitl Miklós, Lukács Raymond, Nikola Pantovic, Paudits Patrik. Cserék: Czinanó Áron, Kovács Ádám, Hodonicki Márk, Váradi Ádám, Oláh László, Gránicz Patrik, Szabó Péter, Lászik Milán, Kasik Ákos, Styecz Bence, Czvalinga Áron.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Füzesgyarmat: Fildan Calin, Achim Sebastian, Sundas Alexis, Szabó Richárd, Márkus Martin, Tóth Olivér, Csörgő Raul, Achim Ádám, Kis Szabolcs, Cigan Cristian, Popescu Gheorghe.  Cserék: Ferenczi József, Raducu Sorin, Vajda Roland, Molnár Szabolcs, Erdős Balázs, Mazán Barnabás, Balogh Gusztáv.
Vezetőedző: Boros Tibor

 Gólszerzők: Paudits Patrik (5. perc), Lukács Raymond (17. perc), Szalai Dániel (18. perc), Tóth Olivér (75. perc), Cigan Cristian (77. perc), Hodonicki Márk (79. perc), Popescu Gheorghe (89. perc).

Nézőszám: 300

5. perc: Paudits forgolódott a tizenhatoson belül, majd kilőtte a bal alsó sarkot, 1–0.

17. perc: szabálytalankodtak a gyarmati védők a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Lukács biztosan értékesítette, 2–0.

18. perc: röviden adtak haza a vendégek, a labdára Szalai csapott le, elhúzta Fildan mellett és az üres kapuba gurított, 3–0.

75. perc: egy gyarmati beadás után Tóth Olivér fejelt a csabai kapuba, 3–1.

77. perc: a vendégek büntetőhöz jutottak, a tizenegyest Cigan értékesítette, 3–2.

79. perc: Szabó Péter visszafejelt labdáját Hodonicki lőtte a gyarmati hálóba, 4–2.

89. perc: szöglet után Popescu a kapuba gurított, 4–3.

Gyorsan vezetést szerzett a Békéscsaba a szerda esti találkozón. A 10. percben Pantovic szabadrúgása elakadt a sorfalban, majd a másik oldalon Achim Sebastian beadását mentették a védők, A 12. percben Kis Szabolcs helyett Vajda Roland állt be. Az első húsz percben a fölényben játszó hazaiak háromgólos előnyre tettek szert. A 22. percben a sérült Márkus helyére Raducu állt a vendégeknél. Az egészségügyi szünet után újabb kényszerű csere történt a sárrétieknél, a 30. percben Csörgőt Molnár Szabolcs váltotta. A 35. percben egy beadás után Popescu fejelt a csabai kapu fölé. A másik oldalon Király szögletét húzta le magabiztosan Fildan kapus.

Fotó: Imre György

A szünetben nem cseréltek a csapatok. A második félidő elején a két tizenhatos között pattogott a labda, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. Az 56. percben Paudits Patrikot kellett ápolni, majd három perccel később Vajda lövését fogta Uram kapus. A 61. percben a lila-fehéreknél Czinanó kapus, valamint Gránicz, Kovács, Oláh, Szabó és Váradi állt be a hazaiaknál. A folytatásban is jobbára mezőnyjáték folyt a pályán. A 73. percben Lászik, Kasik, Hodonicki, Styecz és Czvalinga érkezett a lila–fehéreknél. A vendégek nem adták fel, és két perc alatt két gólt szereztek, ám a másik oldalon érkezett a válasz a fiatal Hodonicki révén. A hajrában Gránicz kétszer is veszélyeztetett, előbb a felső lécet találta telibe, majd Ferenczi kapus védte bravúrral a csatár szabadrúgását.

A küzdelmes mérkőzésen megérdemelten győzött a hazai együttes a lelkes vendégek ellen, a cél viszont most is az volt a Békéscsabánál, hogy mindenki  játékpercekhez juthasson.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Élő tudósítás

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/711116516344453/